Hjem » Valencia » Valencia Taxi og Transport

Valencia Taxi og Transport

taxi-spania

Skal man ta drosje fra Valencia Airport til sentrum, finner man disse rett utenfor ankomsthallen på flyplassen. Drosjene opererer med faste takster, og har et flyplasstillegg på 3,5 Euro. Det er svært få drosjer som aksepterer kredittkort, så det kan være lurt å ha kontanter tilgjengelig. En drosjetur fra flyplassen til sentrum vil koste omlag 17 – 21 Euro, og reisetiden er ca. 15 minutter.

Valencia har et omfattende nettverk av drosjer i byen, og disse er lett gjenkjennelige med sin hvite farge. Har drosjen grønt lys på biltaket, indikerer dette at den er ledig for nye passasjerer. Drosjene kan enkelt stoppes på gaten, bestilles via telefon eller man kan oppsøke en av byens taxiholdeplasser.

Noen drosjeselskaper i Valencia:

Radio Taxi Valencia: +34 963 703 333 / +34 961 119 977

Taxco: +34 902 024 972

Teletaxi: +34 963 571 313

Turistbusser

Er det første gang man er på ferie i Valencia, kan det anbefales å benytte turistbussene når man vil se mest mulig av byens severdigheter. Bussene – som er moderne dobbeltdekkere – tilbyr transport mellom byens viktigste turistattraksjoner – bl.a.  gamlebyen med sine historiske monumenter og museer, elveleiet Turia, Vitenskapsparken, akvariet, havnen og Las Arenas-stranden.

Turistbussene starter og slutter ved Plaza de la Reina, og man kan velge mellom «historisk bussrute» eller «maritim bussrute» – som dekker hvert sitt område av byen. Tilsammen har disse to rutene 17 stoppesteder i Valencia. Man kan hoppe av eller på bussene så mange ganger man ønsker i løpet av en dag – slik at man kan oppholde seg så lenge man ønsker det på hvert sted. Turistbussene er utstyrt med flerspråklig audio-guide med hodetelefoner.

Kjøper man en-dags-billett, koster dette 17,00 Euro for voksne (10,00 Euro for barn), og er gyldig i 24 timer.

Turistbussene kjører daglig mellom kl. 09.50 og 21.00. De passerer severdighetene hver halvtime.

Det går i tillegg turistbusser til naturparken Albufera – som ligger 12 km sør for Valencia sentrum. Her kan man oppleve rismarker og økosystemer, og en båttur på innsjøen er inkludert i prisen. Utflukten til Albufera tar ca. 2 timer, og koster 13 Euro (pr. voksen).

Mer informasjon om turistbussene i Valencia samt utflukt til Albufera finnes her.