Hjem » Valencia » Valencia restauranter

Valencia restauranter

Valencia har et stort og variert utvalg av spisesteder i alle prisklasser, og man finner alt fra rimelige tapas-barer til dyrere gourmet-restauranter. Byen har mer enn 8000 barer og spisesteder – og 6 av restaurantene i Valencia har Michelin-stjerne. Over hele byen finnes spisesteder som tilbyr både internasjonale og tradisjonsrike regionale retter.

Valencia er berømt for sitt gode kjøkken, og tradisjonelle matretter består av ris, olivenolje, grønnsaker samt fisk og skalldyr. Byen er særlig kjent for sine risretter, og paellaen sies å ha sin opprinnelse her. De beste paella-restaurantene ligger ned mot sjøen – der man også har flott utsikt over havet. Det finnes uendelig mange varianter av paella, og i Valencia får man ofte servert denne retten med hvite bønner, kaninkjøtt, kylling eller sjømat.

Ønsker man sjømat på menyen, bør man besøke området ved stranden, der det ligger en hel rad med restauranter som serverer fisk- og skalldyrsretter.Valencia er også kjent for å tilby et bredt sortiment av kaker og søtsaker – der de viktigste ingrediensene er mandler, sukker og honning. Horchata er en tradisjonsrik drikk i Valencia, og består av vann, sukker og nøtter. I gamlebyens distrikt El Carmen finnes en rekke små caféer som serverer denne kalde, alkoholfrie drikken. Agua de Valencia er også en kjent drikk i Valencia. Dette er en cocktail som består av appelsinjuice, vodka, gin, musserende vin (eller champagne).

Restaurantene i Valencia serverer stort sett lunsj-retter i tiden kl. 13.00 – 15.00, og middagsretter først kl. 20.00 – 22.30.

Noen populære spisesteder i byen:

 

neco-buffetRestaurante Neco Buffet

Restaurante Neco Buffet ligger sentralt i gamlebyen («Ciutat Vella») – omlag 240 meter øst for rådhusplassen Plaza del Ayuntamiento. Restauranten har stående buffet, og serverer retter fra middelhavsområdet. Her finner man et stort utvalg av kvalitetsmat til en rimelig pris. Salater, supper, brød, kjøtt, fisk- og skalldyr, pasta, paella og desserter står tilgjengelig – og man kan spise så mye man vil for 13 Euro pr. person.

Restaurant Neco Buffet har hyggelige ansatte og en trivelig atmosfære med rene, lyse lokaler. Stedet godtar kredittkort. Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Mandag – torsdag samt søndag kl. 13.15 – 17.00 og kl. 20.00 – 23.30. Fredag og lørdag kl. 20.00 – 23.30.

Adresse: Calle Pascual y Genis 9, 46002 Valencia

Web-adresse: http://www.necobuffet.com/es/restaurante-pascual-y-genis.php#section_anchor

 

Farinae Pizzeria Italiana

Farinae er en italiensk restaurant som ligger i østre del av Valencia, nærmere bestemt i bydelen Algirós. Stedet tilbyr autentiske og smakfulle retter til en rimelig pris. Her kan man få pizza, pasta, salater og desserter, og Farinae tilbyr ekstra store familiepizzaer til kun 12 Euro. Restauranten har også salg av øl, vin, kaffe og mineralvann. Stedet har et enkelt interiør, vennlige ansatte og en hyggelig utendørsterrasse. Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 20.00 – 00.30.

Adresse: Avingude de Blasco Ibáñez 91, 46022 Valencia

Web-adresse: http://www.farinae.com/

 

infinitoCafe Infinito

Cafe Infinito er en populær restaurant som ligger i bydelen Algirós – i østlige del av Valencia. Restauranten er først og fremst berømt for sine smakfulle vegetariske retter, men serverer også kjøttretter. Her kan man bestille tapas, forretter og hovedretter, og restauranten tilbyr også desserter og cocktails. Cafe Infinito har en hyggelig atmosfære med innredning i varme farger, og stedet har imøtekommende ansatte. Det anbefales å forhåndsbestille bord, dersom man skal spise ved denne restauranten på fredager eller lørdager. Cafe Infinito aksepterer kredittkort. Prisklasse: Lav – Middels.

Åpningstider: Tirsdag – torsdag samt søndag kl. 19.00 – 00.30. Fredag og lørdag kl. 19.00 – 01.30.

Adresse: Calle Poeta Mas y Ros 36 bajo, 46022 Valencia

Web-adresse: http://cafeinfinito.net

 

Mood Food Restaurant

Mood Food er en intim restaurant som ligger i gamlebyen («Ciutat Vella») – omlag 450 meter sørøst for byens katedral. Restauranten holder til i et lite lokale, og har moderne innredning. Stedet har faktisk kun 3 bord tilgjengelig pluss 6 sitteplasser ved bardisken. Man har dermed anledning til å se når kokken Carlos tilbereder maten ved det åpne kjøkkenet.

Mood Food serverer smakfulle lunsj- og middagsretter fra Middelhavs-området, og her kan man velge mellom kjøtt, fisk eller skalldyr på menyen. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Ikke oppgitt.

Adresse: Calle Comedias 5, 46003 Valencia

Facebook-side: https://www.facebook.com/pages/Mood-Food/159817077498707

 

el-pedernizEl Pederniz

El Pederniz er en anerkjent restaurant som ligger i sørvestre del av byen – i området Arrancapins. Restauranten serverer frokost samt lunsj- og middagsretter, og på menyen finnes tradisjonelle og smakfulle kjøtt,- fisk- og skalldyrsretter. El Pederniz har også salater samt desserter på menyen, og stedet har stort utvalg av vin fra forskjellige land.

El Pederniz har en hyggelig atmosfære med rustikk interiør samt et flerspråklig og vennlig personale. Stedet har kapasitet til omlag 50 gjester. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.30 – 01.00. Lørdag kl. 20.00 – 01.00. Stengt tirsdag kveld.

Adresse: Pasasje Ventura Feliu 20, 46007 Valencia

Web-adresse: http://www.elpederniz.com/

 

 

Appetite

Appetite er en restaurant som ligger i distriktet Eixample (området Ruzafa) – omlag 1,5 km sør for katedralen i Valencia. Restauranten serverer kreative retter fra middelhavet, med inspirasjon fra Asia. Restaurant Appetite åpnet i 2009, og er anerkjent for sine delikate kvalitetsretter – som gjør måltidet til en opplevelse. Her kan man velge mellom 5-, 6- eller 8-retters meny. I helgene tilbyr restauranten dessuten brunsj fra kl. 14.00.

Appetite har elegant og tidløs innredning med lyse vegger og behagelige skinnstoler. Stedet egner seg godt for spesielle anledninger eller forretnings middager. Prisklasse: Middels – høy.

Åpningstider: Mandag, torsdag og fredag kl. 21.00 – 23.00. Lørdag og søndag kl. 14.00 – 15.30 og kl. 21.00 – 23.00.

Adresse: Pintor Salvador Abril 7, 46005 Valencia

Web-adresse: http://appetite.es/main/page_home.html

 

kia-oraRestaurante Kiaora

Kiaora er den første restauranten i Valencia som serverer mat laget av økologiske råvarer. Spisestedet ligger sentralt i byen – kun 900 meter nordvest for Valencia-katedralen.

Restauranten åpnet i 2009, og spesialiserer seg på matretter fra regionen. Her kan man  bestille smakfulle kjøtt-, fisk- og skalldyrsretter. Man kan dessuten få «smaksprøve-meny», som består av 7 eller 9 småretter, til en pris av 30 – 42 Euro.

Restaurante Kiaora har plass til 50 personer, og har en romslig spisestue, bar og lounge. Stedet er perfekt for en romantisk kveld eller kun for en annerledes matopplevelse. Prisklasse: Høy.

Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 14.00 – 16.00 og kl. 20.30 – 23.00. Søndag og mandag stengt.

Adresse: Calle Beltran Bigorre 18, 46003 Valencia

Web-adresse: http://www.restaurantekiaora.com