Hjem » Torrevieja » Torrevieja fakta

Torrevieja fakta

torrevieja

Torrevieja er en turist- og badeby som ligger sørøst i Spania, ved Middelhavskysten, og har bortimot 104.000 innbyggere (2012). Byen ligger i Alicante-provinsen, og inngår i regionen Comunidad Valenciana. Torrevieja ligger 48 km sør for byen Alicante, og er en del av den 200 km lange kyststrekningen som kalles Costa Blanca – «den hvite kyst».

Byen ligger mellom Middelhavet og to store saltlaguner – Laguna de Torrevieja og Laguna de la Mata. Lagunene utgjør tilsammen et offisielt naturreservat, og er et tilholdssted for sjeldne fuglearter.

Torrevieja har 20 km kystlinje, og flere badestrender. Den mest kjente er Los Locos, som ligger nær sentrum. Andre badestrender er bl.a. La Mata, El Cura, Cala Ferris og Los Náufragos.

Torrevieja er et populært feriested – med stor turisme fra Skandinavia, Tyskland og Storbritannia. Byen har mange (helt eller delvis) fastboende skandinaver, og regnes for å være en av de mest internasjonale byene i Europa. I Torrevieja finnes et norsk konsulat, den norske sjømannskirken, og man kan dessuten få kjøpt norske aviser her. På grunn av den store turismen sommerstid, stiger folketallet til bortimot 500.000 i denne hektiske sesongen.

Torrevieja var opprinnelig en liten fiskerlandsby – der saltutvinning og fiske var viktigste inntektskilde. Idag er turistindustrien viktigst. De seneste 30 år har Torrevieja vokst frem som en livlig kosmopolitisk by. Her finner man idag imponerende sandstrender, sjarmerende torg og vakre promenadestrøk.

Torrevieja har også flere museer, en rekke historiske monumenter, flotte parker og badeland.

Bybeskrivelse

I motsetning til Benidorm, har Torrevieja ingen høye skyskrapere i sitt bybilde. Sentrum er relativt kompakt – og nær havnen, ved torget «Plaza de la Constitución», ligger byens katolske hovedkirke «Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Consepción» – opprinnelig fra 1789. Her finner man også rådhuset i Torrevieja. Dette området av byen består av labyrintaktige og brosteinsbelagte gater.

En travel gate i Torrevieja er Calle Caballero de Rodas, som ligger litt øst for «Plaza de la Constitución». Parallelt med denne finner man byens hovedgate «Calle Ramon Gallud» – som er Torreviejas viktigste shoppingstrøk. Noen kvartaler nærmere kysten ligger strandpromenaden –  med butikker, restauranter og caféer tett i tett. Fra strandpromenaden har man fantastisk utsikt over Middelhavet, og i sommermånedene finner man et populært tivoli her.

Bystranden Los Locos ligger sentralt i Torrevieja, og omlag 4 km lenger nord finner vi La Mata-stranden. Nær denne stranden i nord, står det gamle tårnet Torre de Moro fra 1300-tallet – som er et symbol på byen. Rundt omkring i Torrevieja finnes dessuten flere vakre parker og grøntarealer.