Hjem » Toledo » Toledo shopping

Toledo shopping

Toledo er ikke noe shopping-eldorado, men har likevel et godt utvalg av butikker. Toledos kommersielle sentrum ligger rundt Plaza de Zocodover i gamlebyen. Her finner man kjente spanske motebutikker som Zara og Mango – i tillegg til utallige souvenir- og gavebutikker.

En av de mest populære handlegatene her er «Calle del Comercio».

I området omkring Toledo-katedralen samt ved Palacio Arzobispal finnes også en rekke flotte lokale butikker.

Turister i Toledo handler først og fremst souvenirer og lokale tradisjonelle håndverkprodukter. Marsipan, sverd, keramikk, lærvarer, broderier samt kopier av El Greco-malerier selges over hele gamlebyen. Damascenerstål er også populært å handle i Toledo. Smykker, lightere, nøkkelringer mm. er dekorert i gull og sort, og teknikken er basert på en eldgamle tradisjoner. Mønsteret er svært dekorativt, og vareutvalget er stort.

Noen populære butikker i Toledo:

Punt Roma

Punt Roma er en trendy motebutikk for damer i alle aldre, som ligger sentralt i Toledo. Det spanske selskapet har sitt hovedkontor i Barcelona, og har omlag 200 butikker i Spania samt 140 i utlandet. Punt Roma tilbyr kvalitetsplagg i størrelsene 38 – 54, og i butikken finner man flotte jakker, bukser, topper og skjørt. Punt Roma har også salg av vesker, smykker og sjal.

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 14.00 og kl. 17.00 – 20.30. Lørdag kl. 10.00 – 14.00.

Adresse: Calle Comercio 6, 45001 Toledo

Web-adresse: http://www.puntroma.com

shopping Confiteria Santo ToméConfiteria Santo Tomé

Confiteria Santo Tomé er et konditori som ligger i gamlebyen, der man kan kjøpe den tradisjonsrike og berømte Toledo-marsipanen. Konditoriet har eksistert siden 1856, og det benyttes samme oppskrift idag som den gangen. Det brukes også kun naturlige ingredienser i Toledo-marsipanen, og konditoriet har et bredt utvalg av fristende produkter. Det er flere utsalgssteder av Toledo-marsipanen i bysentrum, men Confiteria Santo Tomé er den mest tradisjonelle.

Åpningstider: Daglig kl. 09.00 – 21.00.

Adresse: Calle Santo Tomé 3, 45002 Toledo

Web-adresse: http://www.mazapan.com/

shopping Centro Comercial Luz del TajoCentro Comercial Luz del Tajo

Luz del Tajo er et stort kjøpesenter som ligger 7 km øst for Toledo sentrum. Senteret åpnet i 2004, og har bortimot 120 butikker og restauranter. I tillegg finnes det kino her.

Luz del Tajo har et flott og variert utvalg av motebutikker for både damer og menn – deriblant de kjente motemerkene Benetton, Bershka, Mango, Massimo Dutti, Zara, Blanco, Desigual, Stradivarius og Jack & Jones.

I tillegg til moteklær, finnes et stort antall butikker som har salg av smykker, gaver, accessoirer, parfyme/kosmetikk, leker, bøker, musikk og underholdning/spill. Det finnes også et stort supermarked i senteret.

Centro Comercial Luz del Tajo holder til i en moderne bygning på 2 etasjer, med store vinduer som slipper inn mye lys.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.

Adresse: Avda. Rio Boladiez, 45007 Toledo

Web-adresse: http://www.luzdeltajo.net/

shopping Parque Comercial la Abadia (2)Parque Comercial la Abadia

Parque Comercial la Abadia åpnet i 2011, og en handelspark som ligger 5 km nord for Toledo. Området består av rundt 50 butikker og restauranter. Her finner man stort utvalg av varer for enhver smak – inkludert moteklær, leker, interiørartikler og sportsutstyr. De mest kjente motemerkene er bl.a. C&A, Cortefield, Benetton, Springfield og Women’ Secret. Den populære tyske elektronikk-kjeden Media Markt ligger også her.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.

Adresse: CM-4003 Ctra. Toledo-Bargas, 45003 Toledo

Web-adresse: http://www.parquecomercialabadia.com/

shopp Centro Comercial Puerta de ToledoCentro Comercial Puerta de Toledo

Puerta de Toledo er et kjøpe- og fritidssenter som ligger 19 km nord for Toledo sentrum. Senteret har i underkant av 40 butikker og restauranter, og her kan man handle varer til hus og hjem, sportsutstyr, leker, smykker, klokker, sko, moteklær og parfyme/kosmetikk.

Senteret har også en fritidsavdeling med 10 kinosaler og en bowlinghall. Det finnes dessuten et lekeområde for barn.

Centro Comercial Puerta de Toledo har salg av moteklær til hele familien, og det mest kjente motemerket som føres er Cortefield.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.

Adresse: Autovia A-42, Salida 60, 45280 Olias del Rey

Web-adresse: http://www.puertadetoledo.es/