Hjem » Toledo » Toledo mat og drikke

Toledo mat og drikke

Toledo har et stort utvalg av restauranter, og de aller fleste ligger i gamlebyen. I tillegg til restauranter som serverer lokale retter finnes snack-barer, tapasbarer og caféer. Det er få internasjonale restauranter i Toledo, men man kan finne noen italienske, meksikanske og franske spisesteder.

Tradisjonelle matretter fra regionen består først og fremst av viltretter – som f.eks. kjøttretter av hjort, villsvin, dådyr eller rådyr. En kjent spesialitet i Toledo er rapphøns, og «Tortilla a la Magra» finnes ofte på restaurant-menyen (en potet-omelett). Også «Cochifrito» er en kjent rett i Toledo, som er en velsmakende lapskaus.

Toledo er berømt for sin marsipan, som er av spesielt god kvalitet, og eksporteres til mange land.

Restaurantene i Toledo serverer ofte vin fra regionen, og La Mancha, Valdepeñas og Méntrida har høy anseelse.

Noen populære spisesteder i Toledo:

 Mat Taberna Cuchara de PaloTaberna Cuchara de Palo

Cuchara de Palo er et relativt nytt spisested i Toledo, som ligger nær Plaza de Zocodover i gamlebyen. Restauranten serverer tradisjonelle spanske småretter til en rimelig pris, og er et populært sted å gå for å spise lunsj.

Cuchara de Palo har et litt originalt bestilling-konsept, der alle spisebord er utstyrt med meny og penn. Gjestene krysser av på menyen hva som ønskes, og tar med seg lappen for å betale i kassen.

Menyen består først og fremst av tapas-retter, men det finnes også større måltider tilgjengelig (kjøtt, fisk- eller skalldyrretter). Taberna Cuchara de Polo har en varm og vennlig atmosfære samt hyggelig betjening. Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Tirsdag, fredag og lørdag kl. 11.00 – 01.00.

Adresse: Calle de Santa Fe 1, 45001 Toledo

Facebook-side: https://www.facebook.com/TabernaCucharaDePalo

Mat Alqahira - Rincón de Oriente

Alqahira – Rincón de Oriente

Alqahira Rincón de Oriente er en liten arabisk restaurant som ligger i hjertet av gamlebyen – like ved Toledo-katedralen. Restauranten har sjarmerende og intime lokaler med flott innredning, og her serveres smakfulle eksotiske retter til en rimelig pris. På menyen finnes bl.a. salater, falafel, kebab og couscous – presentert på en original måte. Det serveres også desserter samt kaffe og te.

Alquahira Rincón de Oriente har en avslappet atmosfære og hyggelige ansatte som yter svært god service. Det anbefales å forhåndsbestille bord. Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Daglig kl. 12.00 – 24.00.

Adresse: Calle Le Ciudad 7, 45002 Toledo

Web-adresse: Ingen.

mat Meson La Orza

Meson La Orza

Meson La Orza er en tradisjonell spansk restaurant som ligger i det jødiske kvarteret i gamlebyen. Like i nærheten finnes en rekke severdigheter – deriblant El Greco-museet, synagogen Transito og kirken Santo Tomé.

Meson La Orza åpnet i 1998, og har blitt en svært anerkjent restaurant i Toledo. Stedet har en omfattende meny med velsmakende kjøtt- eller fiskeretter. Restauranten har rustikk interiør og en varm atmosfære. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.30 – 16.00 og kl. 20.30 – 23.00. Søndag kl. 13.30 – 16.00.

Adresse: Calle Descalzos 5, 45002 Toledo

Web-adresse: http://www.restaurantelaorza.com/

mat Restaurante Alfileritos 24

Restaurante Alfileritos 24

Alfileritos 24 er en trivelig restaurant som ligger sentralt i gamlebyen, like i nærheten av handlegaten «Calle Comercio». Restauranten serverer kreative spanske lunsj- og middagsretter.

På menyen finnes de lekreste kjøtt-, fisk- og skalldyrretter – deriblant biff tartar, breiflabb, torsk med spinat og blåskjellkroketter. Restauranten serverer i tillegg småretter og desserter, og har dessuten en omfattende vinliste.

Alfileritos 24 holder til i en renovert historisk bygning, og har moderne interiør med glass, stål og steinvegger. Stedet har en rolig, vennlig atmosfære og hyggelige ansatte. Restauranten aksepterer kredittkort som betalingsmiddel. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.30. Lørdag og søndag kl. 13.00 – 16.30 og kl. 20.00 – 00.30.

Adresse: Calle Alfileritos 24, 45001 Toledo

Web-adresse: http://www.alfileritos24.com/

mat Restaurante Hierbabuena

Restaurante Hierbabuena

Hierbabuena er en hyggelig restaurant som ligger 1,6 km sørvest for Toledo bysentrum. Stedet serverer lunsj- og middagsretter fra Middelhavsområdet. Restauranten benytter de beste råvarer, og her kan man bestille velsmakende måltider av kjøtt, fisk eller skalldyr. Grillet torsk, blekksprut og ytrefilet er noen av restaurantens spesialiteter.

Restaurante Hierbabuena har elegant interiør og en luftig atmosfære med store vinduer. Herfra har man fantastisk utsikt over gamlebyen, dalen og elven Tajo. Stedet har også en gastrobar som serverer tapas-retter, der man f.eks. kan ta en drink før eller etter restaurantbesøket. Gastrobaren har også en koselig utendørs terrasse. Prisklasse: Middels – Høy.

Åpningstider: Daglig kl. 13.30 – 02.00.

Adresse: Carretera de Circunvalación 1, 45003 Toledo

Web-adresse: http://www.restaurantehierbabuena.com/

mat Adolfo Restaurante

Adolfo Restaurante

Adolfo er en fasjonabel restaurant som ligger midt i gamlebyen nær Toledo-katedralen. Spisestedet har eksistert i bortimot 35 år, og holder til i en historisk bygning fra 1300-tallet. Adolfo Restaurante serverer tradisjonelle spanske kjøtt-, fisk- og skalldyrretter med en innovativ vri, og på menyen finnes bl.a. rapphøns, tunfisk, torsk og lam.

Både lunsj- og middagsrettene er laget på sunne oppskrifter, og Adolfo benytter kun de beste råvarene. Restauranten har en sofistikert atmosfære, profesjonell service og en imponerende vinliste. Et måltid her egner seg best for spesielle anledninger, eller når man rett og slett ønsker førsteklasses mat. Prisklasse: Høy.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 24.00.

Adresse: Calle Hombre de Palo 7, 45001 Toledo

Web-adresse: http://www.grupoadolfo.com/restaurante-adolfo.html