Hjem » Tenerife » Tenerife shopping

Tenerife shopping

En rekke varer er betydelig billigere på Kanariøyene enn ellers i Europa, da moms og avgifter er sterkt redusert på spesifikke produkter. Dette gjelder først og fremst alkohol, tobakk, parfyme og kosmetikk. Elektronikk er også populært å handle på Tenerife, men styr unna butikker som ikke er seriøse.

Tenerife har gode shoppingmuligheter med butikker, varehus, kjøpesentre og ukentlige markeder. De aller beste shoppingmulighetene får man i hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Hovedgaten Calle Castillo har en rekke klesbutikker fra både spanske og internasjonale designere, og i området omkring hovedgaten vil man også kunne finne mange spennende forretninger. Santa Cruz de Tenerife har også flere kjøpesentre, og det største – «Meridiano» ligger på Avenida La Salle, i sørlige del av byen.

Det afrikanske loppemarkedet er en turistattraksjon i seg selv, og foregår i hovedstaden hver søndag. Hundrevis av salgsboder settes opp, og her kan man gjøre mange gode kjøp.

Ved siden av buss-stasjonen i Santa Cruz de Tenerife ligger det berømte spanske varehuset El Corte Inglés, som holder åpent til kl. 22.00 hver dag – bortsett fra søndager.

Sør på Tenerife – ved turiststedene Los Cristianos, Playa de las Américas og Costa Adeje – finner man flotte muligheter for shoppinglystne. Los Cristianos har gågate med trivelige butikker, og bak strandpromaden ligger det også en rekke forretninger som har salg av håndverk, smykker og moteklær. I Playa de las Américas vil man finne flere kjøpesentre og velkjente motebutikker som Zara, Mango, Benetton og Escada, og i området Fañabe – som ligger 7 km nord for Playa de las Américas – kan man handle i mange eksklusive butikker.

På nordkysten av øya ligger byen Puerto de la Cruz, som også har gode shoppingmuligheter. I sentrum finner man mange små spesialforretninger som bl.a. har salg av smykker, souvenirer og moteklær. Byen har også kjøpesenteret Piramides Martiánez – og 5 km sør for Puerto de la Cruz ligger det populære handlesenteret La Villa.

Noen populære butikker og kjøpesentre på Tenerife:

 

artenerifeArtenerife

Artenerife er en kjede som har salg av tekstiler, smykker og håndverk. Kjeden ble åpnet i 1989 for å bevare tradisjonell kanarisk kunsthåndverk samt å kunne tilby sine kunder originale produkter av høy kvalitet. Det finnes flere utsalgssteder på Tenerife – deriblant i Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, La Orotava og Los Cristianos. Den største butikken ligger i Playa de las Américas, og her kan man handle tradisjonelle tekstiler, broderte duker, kunst, kunsthåndverk, keramikk, smykker – og mye mye mer. Artenerife er et populært besøksmål for turister som ønsker ekte souvenirer fra sin Tenerife-ferie.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 18.00
 • Adresse: Avenida de Rafael Puig, 38660 Playa de las Américas
 • Webadresse: http://www.artenerife.com

 

pearlTenerife Pearl

Perler fra Tenerife er anerkjente og populære, og sør på øya ligger perlebutikken «Tenerife Pearl». Butikken holder til i Armenime – omlag 10 km nord for Playa de las Américas. Tenerife Pearl har et stort utvalg av perler og perlesmykker i alle stilarter og prisklasser – så her finnes noe for enhver smak. Stedet har salg av både klassiske og tidløse halskjeder, ringer, øredobber og armbånd. Det går gratis buss fra de sørlige turiststedene som Playa de las Américas og Los Cristianos til Armenime.

 

 

plazaPlaza del Duque

Centro Comercial Plaza del Duque er et moderne kjøpesenter som ligger nær stranden Playa de Fañabe, omlag 6 km nord for Playa de las Américas. Senteret har mer enn 30 butikker og restauranter, og her finnes flotte motebutikker samt forretninger som selger smykker, gaver, parfymer og dagligvarer. Det er også et apotek og turistkontor i bygningen. Av motebutikkene finner man både spanske og internasjonale merker, og noen av de mest kjente er Escada, Esprit, Gerry Weber, Mango og Miss Sixty.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00
 • Adresse: Centro Comercial Plaza del Duque, Calle Londres, 38660 Costa Adeje
 • Webadresse: http://www.plazadelduque.com/

 

 

centro-commercialCentro Comercial Safari

Centro Comercial Safari er et elegant handlesenter som ligger i Playa de las Américas, på sørkysten av Tenerife. Her finner man en rekke eksklusive designerbutikker, som selger moteklær og tilbehør fra kjente merker som Gucci, D&G, Escada, Rolex, Armani og Prada. Det ligger også en rekke fine restauranter her. Safari senter ligger i en moderne bygning, og utenfor står en vakker fontene – der man kan se et flott vann- og lysshow på kveldstid.

 

Centro Comercial Meridiano

Kjøpesenteret Meridiano er et av de største på Tenerife, og ligger i sentrum av hovedstaden Santa Cruz de Tenerife – nær parken «Maritimo César Manriques». Meridiano har 83 butikker, restauranter og underholdningssteder, og i kjelleren ligger en stor Carrefour hypermarked. I øverste etasje på senteret finnes bowlinghall og 11 kinosaler.

Senteret har godt utvalg av motebutikker samt forretninger som selger tilbehør, sko, kosmetikk, leker og sportsutstyr. De mest kjente motemerkene er Levi’s, Zara, Mango, Stradivarius, Guess og Jack & Jones. Det er også frisørsalong og bank i senteret.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Avenida Manuel Hermoso Rojas 16, 38005 Santa Cruz de Tenerife
 • Webadresse: http://www.ccmeridiano.com

 

gran-surGran Sur

Centro Comercial Gran Sur er et shopping- og fritidssenter som ligger i den sørlige del av Tenerife – omlag 4 km nord for Playa de las Américas. Kjøpesenteret ligger nærmere bestemt i Fañabe, like ved motorveien TF-1. Grand Sur ble åpnet i 2007, og har 40 butikker og restauranter. I tillegg finnes supermarked, bank og 7 kinosaler. Shoppinglystne finner et godt utvalg av moteklær og tilbehør her, og de mest kjente motemerkene er Springfield, Women’s Secret, Stradivarius og Intersport.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.30 – 22.00.
 • Adresse: Urbanización Fañabe, Calle Lisboa, 38660 Costa Adeje
 • Webadresse: http://www.ccgransur.com