Hjem » Tenerife » Tenerife attraksjoner og severdigheter

Tenerife attraksjoner og severdigheter

Flertallet av turister som velger Tenerife som feriedestinasjon kommer hit for å slappe av og nyte sol-, bad- og strandliv. I tillegg har øya en variert og vakker natur – fra de gyldne sandstrendene i sør til det dramatiske vulkanlandskapet i Teide Nasjonalpark sentralt på øya.

Tenerife er også et perfekt reisemål for alle som er interessert i vannsportsaktiviteter – der dykking, seiling, vannski, surfing og kiting er de mest utbredte. Golfinteresserte strømmer også til Tenerife hvert år, og på sørkysten ligger den populære 27-hulls golfbanen «Golf del Sur». Det finnes også golfbane i Costa Adeje samt flere nord på øya.

Tenerife har et rikt utvalg av severdigheter og interessante steder å besøke. Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife har en rekke historiske og kulturelle attraksjoner samt gode shoppingmuligheter og et variert uteliv.

Tenerife er også en destinasjon for barnefamilier – og har en rekke temaparker og badeland som er attraktive besøksmål. Øya tilbyr turistattraksjoner som dyrepark, delfinshow, kamelridning – eller man kan være med på ubåt-safari.

Noen populære severdigheter og attraksjoner på Tenerife:

 

tenerife-auditoriumTenerife Auditorium

Konserthuset Tenerife Auditorium er et arkitektonisk landemerke og en populær turistattraksjon på øya. Bygningen ble designet av arkitekten Santiago Calatrava, og ligger ved vannkanten sentralt i hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Konsert- og operahuset ble innviet i 2003, og regnes for å være den fineste moderne bygning på Kanariøyene. Hovedsalen har plass til 1616 personer. Bygningens silhuett kan minne om operahuset i Sydney i Australia, noe som gjør at Santa Cruz ofte blir kalt «The Sydney of the Atlantic». Konserter og operaforestillinger arrangeres jevnlig her, og bygningen er også tilholdsted for Tenerife Symfoniorkester.

 • Åpningstider: Guidede omvisninger arrangeres mandag – lørdag kl. 12.30. I perioden juli – september vil det foregå guidet omvisning både kl. 12.30 og kl. 17.30.
 • Adresse: Avenida Constitución 1, 38003 Santa Cruz de Tenerife
 • Webadresse: http://www.auditoriodetenerife.com/

 

museo-naturaleza-tenerifeNaturhistorisk museum

Det naturhistoriske museet «Museo de la Naturaleza y el Hombre» ble åpnet i 1951, og ligger sentralt i hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Museet holder til i en vakker bygning fra 1745, og er viet bevaring, forskning og formidling av geologi, flora og fauna på Kanariøyene. Her finnes omfattende samlinger av gjenstander som forteller om øyas historiske og forhistoriske tid. Moderne audiovisuelle teknikker beskriver også ulike aspekt av Kanariøyenes opprinnelse samt vulkanske og meteorologiske fenomener. Stedet har souvenir-butikk og café.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 09.00 – 20.00. Søndag og mandag kl. 10.00 – 17.00.
 • Adresse: Calle Fuente Morales, 38003 Santa Cruz de Tenerife
 • Webadresse: http://www.museosdetenerife.org/

 

loro-parkLoro Park

Loro Park er både en dyrepark og et akvarium, som ligger 3 km vest for Puerto de la Cruz – på  nordkysten av Tenerife. Parken åpnet i 1972, og er en populær attraksjon for hele familien. Her kan man bl.a. se sjeldne fargerike fugler, aper, gorillaer, krokodiller, hvite tigre, pingviner og sjøløver. Loro Park har også et spennende hai-akvarium samt fantastisk delfin-, spekkhogger-, og papegøyeshow. Stedet har flere caféer/restauranter.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 08.30 – 18.45.
 • Adresse: Avenida Loro Parque, 38400 Puerto de la Cruz
 • Webadresse: http://www.loroparque.com

 

TeideTeide Nasjonalpark

Spanias høyeste fjell Pico del Teide – som også er den 3. største vulkanen i verden – er en stor turistattraksjon på Tenerife. Teide (3718 m.o.h.) og området omkring ble i 1954 erklært som nasjonalpark, og denne ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2007. Det er svært populært å ta en dagstur til nasjonalparken, og her får man oppleve spektakulær natur. Det går gondolbane som starter 2350 m.o.h. og frakter besøkende opp til en høyde på 3555 meter. Her oppe får man fantastisk panoramautsikt, og i klarvær kan man se både Gran Canaria og øya La Gomera. På denne høyden finnes både en café/restaurant og butikk. Gondolbanen kjører mellom kl. 09.00 og 16.50 alle dager. Mer info om Teide Nasjonalpark kan leses her.

 

siam-parkSiam Park

Siam Park åpnet i 2008, og er et av Europas største badeland. Vannparken ligger i sørlige del av Tenerife – ved Playa de las Américas. Siam Park har 185.000 m2 med eksotisk orientalsk arkitektur, spennende vannsklier, bølgebasseng og vakre hageanlegg. Er man lei av fart og spenning, kan man slappe av og sole seg på den vakre Siam Beach. Vannparken har café og restauranter samt shoppingområde.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 09.30 – 18.00 (perioden mai – oktober), kl. 10.00 – 17.00 (november – april)
 • Adresse: Avenida Siam Park, 38670 Costa Adeje
 • Webadresse: http://www.siampark.net/

 

Jardin Botanico

Jardin Botanico er en vakker botanisk hage som ligger i nordlige del av Tenerife, nærmere bestemt i La Paz-distriktet i kystbyen Puerto de la Cruz. Stedet har en viktig samling av tropiske og subtropiske trær og planter fra Europa, Afrika og Amerika. Her kan man vandre i fredelige og flotte omgivelser eller bare slappe av på en benk – mens man beundrer stedets vannliljedam. Jardin Botanico har også et herbarium med over 40.000 tørkede planter – brukt til vitenskapelig formål. Hagen regnes som øyas vakreste, og besøkes av omlag 400.000 personer årlig.

 

monkey-park-tenerifeTenerife Zoo Monkey Park

Monkey Park er en flott familiepark som ligger i den sørlige del av øya – kun 3 km nordøst for Los Cristianos. Her kan man komme tett innpå apekatter, og til og med få oppleve å mate lemurer. Mange av dyreartene i parken er utrydningstruet, og man finner informasjonstavler som gir besøkende en lærerik opplevelse. I tillegg til aper og lemurer har stedet papegøyer, marsvin, krokodiller, skilpadder og reptiler. Monkey Park har også en flott hage med kun kaktusplanter.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 09.30 – 17.00.
 • Adresse: Llano 17 Azul, 38650 Los Cristianos
 • Webadresse: http://www.monkeypark.com/

 

basilicaBasilica de Nuestra Señora de Candelaria

Candelaria-basilikaen er en vakker kirke i nyklassisk arkitektur, som ble innviet i 1959. Den ligger i  Candelaria – 20 km sør for hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Basilikaen er den viktigste katolske helligdommen på Kanariøyene, dedikert til Jomfru av Candelaria – som er Kanariøyenes skytshelgen. Hele 2,5 millioner katolske pilgrimer og turister besøker basilikaen hvert år.

Candelaria-basilikaen har to tårn – der det høyeste måler 45 meter. Det er plass til 5000 personer inni kirken, og utenfor finnes en flott kirkeplass med vakker utsikt over havet. Her står også de ni majestetiske bronsestatuene – som forestiller de gamle guanche-høvdingene. Ved siden av basilikaen ligger et dominikansk kloster, som huser et lite museum for hellig kunst.

 • Åpningstider: Mandag: kl. 15.00 – 19.00, tirsdag – søndag kl. 07.30 – 19.30.
 • Adresse: Plaza de Patrona , 38503 Candelaria
 • Webadresse: http://basilicadecandelaria.org/