Hjem » Spania

Spania

Hotell Spania

Spania har et særdeles godt utvalg av hoteller på så og si samtlige ferie-destinasjoner i landet. Hotellprisene i Spania er som regel rimelige, spesielt om ... Les Mer »

Folk og kultur i Spania

Befolkning og språk Spania har totalt 47,2 millioner innbyggere, og har de siste ti årene hatt en årlig befolkningsvekst på 1,5%. Landet har de siste ... Les Mer »

Økonomi og næringsliv i Spania

Spansk økonomi hadde store problemer under depresjonen i 1920- og 1930-årene, samt under den 2. verdenskrig. På 1950-tallet fikk landet en betydelig oppsving, og senere ... Les Mer »

Politikk og stat i Spania

Kong Juan Carlos I er Spanias formelle statsoverhode, selv om hans rolle kun er av seremoniell art. Parlamentet (Cortes) er landets lovgivende forsamling, og er ... Les Mer »

Spania historie

Allerede for rundt 35.000 år siden var det faste bosetninger på Den iberiske halvøy. Ellers vet man at fønikerne begynte å kolonisere Spania ca. 1.000 ... Les Mer »

Klima i Spania

Spania regnes for å være et av de varmeste landene i Europa, og kan lokke med mer enn 3000 soltimer i året. Landet har et ... Les Mer »

Geografi Spania

Kongeriket Spania (spansk: España eller Reino de España) ligger sørvest i Europa, og har 47,2 millioner innbyggere (2012). Landet dekker ca. 85% av Pyrenéerhalvøya (Den ... Les Mer »