Hjem » Valencia » Shopping i Valencia

Shopping i Valencia

Valencia er en fantastisk shopping-by, og kan friste med utallige butikker, varehus og kjøpesentre. I byen kan man finne forretninger som selger alt fra tradisjonelle varer til de nyeste motetrendene.

Valencia er kjent for sin keramikk, og mange turister handler keramikkgjenstander med seg hjem som souvenir. Det er også populært for å turister å shoppe klær, sko, kunst, håndverk og mat produkter her. I området Plata Redona – ca. 270 meter sør for katedralen – finner man mange butikker som har salg  av keramikkgjenstander og håndverk.

Det mest populære handleområdet i Valencia ligger i den sørlige del av gamlebyen. Gatene «Calle Colón», «Don Juan de Austria», «Pueta Querol», «Jorge Juan», «Cirilo Amorós» og «La Paz» er alle verdt å oppsøke når man skal på handletur i byen. Her kan man velge og vrake blant motebutikker, parfymerier og skobutikker.

Man finner en rekke kjente og populære klesbutikker i Valencia – deriblant Zara, Mango, Cortefield, Blanco, Stradivarius og Massimo Dutti. I tillegg finnes også eksklusive internasjonale designermerker som Armani, Vuitton, Cavelli, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Miss Sixty og Evisu.

Den berømte spanske varehuskjeden El Corte Inglés har flere avdelinger i sentrum av byen, og her finner man et stort og variert utvalg av kvalitetsvarer.

Er man på jakt etter antikviteter, ligger noen av byens beste forretninger i gatene omkring katedralen og Plaza de la Reina. Noen antikvitetsforretninger finner man også litt lenger nord – i nabolaget El Carmen.

Valencia har flere markeder, og det mest populære er matmarkedet «Mercado Central» – som holder til i en imponerende bygning fra 1914. Mercado Central ble etablert i 1928 – og er et av Europas største markeder med bortimot 1000 salgsboder. Her kan man handle lokale råvarer og nyte  middelhavsprodukter – eller kanskje kjøpe med seg noe hjem. Mercado Central ligger 550 meter sørvest for byens katedral

Noen populære butikker og kjøpesentre i Valencia:

 

Galería Noël Ribes

Galería Noël Ribes er en av de mest berømte antikvitetsforretningene i Valencia, og ligger sentralt i gamlebyen. Butikken åpnet på 1990-tallet, og alle gjenstandene er ervervet gjennom spanske eller internasjonale samlere. Noen antikviteter er også kjøpt inn fra forskjellige museer.

Galeria Noël Ribes tilbyr sine kunder et bredt spekter av antikviteter – deriblant skulpturer, malerier, tegninger, keramikkgjenstander og møbler. Her kan man finne unike antikke gjenstander fra middelalderen og frem til det 20. århundre.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 11.00 – 13.30 og kl. 17.00 – 20.00.
 • Adresse: Calle de Vilaragut 7, 46002 Valencia
 • Web-adresse: http://www.noelribes.com/

 

abanicusAbanicus Carbonell Valencia

Abanicus Carbonell er en flott gave- og souvenir-butikk som ligger sentralt i Valenica – kun 2 min. gange fra Rådhusplassen. Carbonell-familien er kjent for sin produksjon av håndholdte spanske vifter, og har et stort utvalg av forseggjorte modeller. Her kan man velge mellom blomstrede, historiske eller silkemalte vifter, og prisene varierer fra kr. 200 – 25.000. De dyreste spanske viftene er antikke og retter seg derfor til «spesielt interesserte». Carbonell har laget vifter i fire generasjoner – helt siden 1860, og de er fremdeles like populære den dag i dag. Viftene kan dessuten være svært behagelige i sommervarmen under ferieoppholdet i Valencia.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 090.30 – 13.30 og kl. 16.00 – 20.00.
 • Adresse: Carrer de Castellón 12, 46004 Valencia
 • Web-adresse: http://abanicoscarbonell.com/

El Saler

Kjøpesenteret El Saler ligger like ved «Vitenskapsparken» – omlag 3 km sørvest for rådhusplassen i Valencia. El Saler er et stort og moderne senter på 3 etasjer, som åpnet i 1995. Her finnes bortimot 150 butikker, restauranter og barer – i tillegg til stor kinosal i øverste etasje. Kjøpesenteret har godt utvalg av moteklær, sportsutstyr, kosmetikk, accessoirer, underholdning/spill mm. Det er også en stor Carrefour hypermarked i bygningen samt Disney Store. I tillegg finnes minibanker og lekeområde for barn.

Noen av de mest kjente motemerkene som finnes i El Saler er bl.a. Massimo Dutti, Cortefield, Benetton, Desigual, Mango, Zara, Bershka, H&M og Springfield.

 • Åpningstider: Daglig kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Av. del Proferol Lopez Piñero 16, 46013 Valencia.
 • Web-adresse: http://www.elsaler.com/

nuevo-centro-valenciaNuevo Centro

Centro Comercial Nuevo Centro er et stort kjøpesenter i Valencia, som ligger ca. 2 km nordvest for bysentrum, nærmere bestemt i distriktet Campanar. Senteret har bortimot 170 butikker og restauranter, og her finner man et bredt utvalg av varer til hyggelige priser. Det er også en avdeling av den spanske varehuskjeden El Corte Inglés i komplekset.

Nuevo Centro ble innviet i 1982, og har senere blitt modernisert. Idag finnes først og fremst moteklær for hele familien, sko, smykker, gaver, interiørartikler samt leker. Noen kjente motemerker er bl.a. Zara, Springfield, Stradivarius, Benetton, Massimo Dutti og Omen’ Secret.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.00 – 21.00.
 • Adresse: Av. Pío XII 2, 46009 Valencia
 • Web-adresse: http://nuevocentro.es/

 

Aqua

Aqua er et shopping- og underholdningssenter som ligger rett overfor «Vitenskapsparken» i Valencia – omlag 3,4 km sørøst for sentrum. Senteret holder til i en 5-etasjes bygningen med svært moderne arkitektur.  Aqua har ca. 80 butikker og restauranter – i tillegg til kontorer, 2 hoteller, kinosaler, treningssenter, bowlinghall, lekerom samt Spa- og velværeavdeling.

Kjøpesenteret har godt utvalg av motebutikker, og noen av de mest kjente merkene man finner her er bl.a. Guess, Mango, Zara, Levi’s, Cortefield, Benetton og Stradivarius. I tillegg til moteklær, har senteret flere butikker med salg av accessoirer, interiørartikler, kosmetikk, spill/underholdning samt dagligvarer.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.00 – 21.00.
 • Adresse: Calle 19 Menorca, 46023 Valencia
 • Web-adresse: http://aqua-multiespacio.com/
centro-valenciaCentro Comercial MN4

MN4 er et shopping- og underholdningssenter som ligger 7 km sør for Valencia bysentrum. Senteret åpnet i 2004, og har mer enn 100 butikker og restauranter fordelt på 3 etasjer. Her finner man i tillegg kinosal, barnelandet «Totejaca» på over 400 m2 samt underholdningsrom/spillerom.

MN4 har stort utvalg av butikker som selger moteklær – deriblant merkene Benetton, Springfield, Women’ Secret, Stradivarius, Massimo Dutti, Zara og H&M. I tillegg finnes en rekke forretninger med salg av vesker, smykker, interiørartikler og sko. Det er også et apotek i senteret samt en dagligvareforretning.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Calle del Alcalde José Puertes, 46910 Alfafar, Valencia
 • Web-adresse: http://www.mn4.com/