Hjem » Fuerteventura » Shopping og butikker i Fuerteventura

Shopping og butikker i Fuerteventura

Tidligere var ikke Fuerteventura noe drømmested for shoppinglystne, men tilbudet har blitt større og mer variert de senere år. Man finner nå både kjøpesentre, spesialbutikker og lokale markeder på øya – i tillegg til utallige souvenirboder og gavebutikker som er rettet mot turistmarkedet.

I hovedstaden Puerto del Rosario finner man de beste shoppingmulighetene, først og fremst i gatene «Avenida Juan de Bethencourt» og «Calle León y Castillo». Byen åpnet Kanariøyenes største kjøpesenter i 2006 – «Las Rotondas». I sidegatene finnes dessuten mange spennende spesialforretninger som bl.a. selger souvenirer og lokalt håndverk.

Klær, sko, alkohol, tobakk og parfyme/kosmetikk er billigere på Fuerteventura enn ellers i Europa.

Byen Corralejo, som ligger nord på Fuerteventura, har også gode shoppingmuligheter. Her finnes mange butikker og caféer langs hele hovedgaten. Det finnes også et lite fabrikkutsalg her til  kleskjeden Benetton.

Det populære feriestedet Caleta de Fuste – på østkysten av øya – har en rekke butikker – inkl. moteforretninger, parfymeri samt gave- og smykkebutikker. Her finner man også kjøpesenteret Atlantico.

Også lengst sør på Fuerteventura – i byen Morro Jable –  finner man butikker på rekke og rad i hovedgaten. Det travle historiske området er dessuten kjent for sine spesialforretninger og  matbutikker.

De fleste byer og turiststeder på Fuerteventura har ukentlige markeder, der man kan kjøpe alt fra kunstgjenstander til falske designervesker og solbriller. På markedene kan man gjøre mange gode kjøp, og husk at det er lov å prute på prisen – noe som ofte resulterer i ytterligere reduksjon.

Noen populære butikker og kjøpesentre på Fuerteventura:

 

las-rotondasLas Rotondas

Las Rotondas Centro Comercial er et stort kjøpesenter som ligger nær havnen i Puerto del Rosario. Senteret har omlag 100 butikker, caféer og restauranter samt et stort supermarked. Las Rotondas selger moteklær for hele familien, smykker, klokker, kosmetikk, parfyme, interiørartikler, leker, sko – og mye mye mer. Kjente merker er bl.a. Blanco, Springfield, Zara, Womens Secret, Jack & Jones og H&M. Kjøpesenteret Las Rotondas har i alt 4 etasjer, og i topp-etasjen finnes en hyggelig utendørs terrasse.

  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
  • Restaurantene i senteret har åpent mandag – lørdag kl. 12.00 – 24.00.
  • Adresse: Calle Francisco Pi y Arsuaga 2, 35600 Puerto del Rosario
  • Webadresse: http://www.lasrotondascentrocomercial.com/

 

CCAtlanticoAtlantico

Centro Comercial Atlantico Fuerteventura er det største kjøpesenteret i Caleta de Fuste, som ligger på østkysten av øya. Senteret ligger like i utkanten av sentrum, og har 43 butikker. Her selges bl.a. moteklær, sko, leker og gaveartikler. Noen av de mest kjente merkene innen klesmote er Womens Secret og Springfield. I tillegg til forretninger har Atlantico minibanker, supermarked samt caféer, restauranter og snackbarer. Det er også 6 kinosaler på stedet, en bowlinghall og golfbane like i nærheten.

 

komodoKomodo

Komodo er en original gavebutikk med sentral beliggenhet i Corralejo – på nordkysten av Fuerteventura. Butikken er svært populær for turister, og har salg av komfortable og unike moteklær til både dame og barn. Her kan man bl.a. få kjøpt håndmalte saronger samt behagelige linkjoler. Komodo selger også varer fra Indonesia, India, Marocco mm, og mange kunder handler flotte eksotiske smykker, flyte-lys, keramikk-gjenstander eller orientalske figurer i tre.

 

Las Palmeras

Kjøpesenteret Las Palmeras ble åpnet i 2010, og ligger sentralt i Corralejo. Las Palmeras har i alt 27 butikker og caféer/restauranter. Her kan man handle i en rekke motebutikker som f. eks. Zara, Esprit, Stradivarius og Natura Canarias. Stedet har også sportsforretning, parfymeri, skobutikk og supermarked. Las Palmeras har 2 etasjer, og fremstår som et åpent og luftig kjøpesenter med moderne glassheiser og en hyggelig utendørsterrasse.

  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.00 – 21.00.
  • Adresse: Avenida Nuestra Señora del Carmen 70, 35660 Corralejo
  • Webadresse: http://www.cclaspalmeras.com/

 

el-campanarioEl Campanario

Centro Comercial el Campanario er et hyggelig kjøpesenter som ligger i den sørlige delen av Corralejo. Senteret har i alt 34 butikker og spisesteder – og her kan man handle moteklær, sko, surfe- og badetøy, smykker – og mye mye mer. Kjente butikker innen mote er bl.a. Womens Secret, Intersport og Springfield. Det er også et supermarked i senteret. El Campanario åpnet i 2007, og er et kjøpesenter som også arrangerer konserter og underholdning med jevne mellomrom. Senterets høye klokketårn er åpen for publikum, og herfra får man flott utsikt over byen.

 

Cosmo

Centro Comercial Cosmo er det største kjøpesenteret som ligger i feriebyen Morro Jable, helt sør på Fuerteventura. Senteret har 3 etasjer, og har et godt utvalg av moteklær til både damer og herrer samt elektronikk, surfe- og badetøy, gaver, kosmetikk, musikk, sko og leker. I kjelleren finnes dessuten turistinformasjon, et supermarked, apotek og legekontor. Cosmo har også en rekke restauranter/caféer. Like utenfor senteret finnes et afrikansk marked hver torsdag kl. 09.00 – 14.00.

  • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.00 – 19.00. Lørdag og søndag kl. 10.00 – 22.00.
  • Adresse: Avenida del Saladar 7, 35625 Morro Jable