Hjem » Madrid » Shopping Madrid

Shopping Madrid

Typiske kjøpesentre er det få av i selve Madrid. Til gjengjeld vrimler det av butikker i alle kategorier i shoppinggatene i sentrum. Alle de kjente, internasjonale kjedene er representert, i tillegg til spanske kjeder og spesialbutikker innen alle tenkelige kategorier.

Et fornuftig og praktisk sted å starte shoppingrunden, er Puerta del Sol – hovedstadens midtpunkt. Nesten uansett hvilken retning man da beveger seg i, vil man kunne finne spennende tilbud for enhver smak.

Noe av det nordmenn kan spare penger på å kjøpe i Madrid, er kvaitetssko og lærprodukter. Da bør man oppsøke gaten Calle de Serrano i Salamanca-området, der man også kan gjøre gode innkjøp innen klær og mote. Her holder nemlig en rekke ”outlet”-butikker til. Kunst og gallerier er det også mange av i Salamanca – i tillegg til butikker som selger spanske kvalitets-viner og eksklusiv mat.

Ellers finner man det meste langs hovedgaten Gran Via, som er ”Madrids Karl Johan”. Den internasjonalt mest kjente spanske kleskjeden er kanskje Zara. Den har for øvrig også et stort utsalg i Calle de Preciados, mellom Gran Via og Puerta del Sol. Her finner vi også en avdeling av den populære varehuskjeden El Corte Inglés, som for øvrig også har et stort varehus i Calle de Serrano (Salamanca-området).

El Corte Inglés har en felles webside (kun på spansk): http://www.elcorteingles.es/

Er du på jakt etter antikviteter, er gaten Calle del Prado ved Pradomuséet stedet – og Madrids mest berømte loppemarked er i full aktivitet hver søndag mellom kl. 08.00 og kl. 14.00 mellom Plaza de Cascorro og Calle de los Embajadores.

Større shoppingsentre er det, som sagt, relativt få av i Madrid – og de kan være vanskelige å finne. Her er noen av dem samt et par populære butikker som anbefales et besøk:

 

 

san-miguel-artesaniaSan Miguel Artesanía

Dersom du er på utkikk etter spansk håndmalt keramikk i Madrid, bør du besøke butikken San Miguel Artesanía, som ligger sentralt i byen – kun et par kvartaler fra Plaza Mayor.

Butikken har et godt utvalg av tradisjonell keramikk fra ulike regioner i Spania – til en overkommelig pris. Dette er en flott liten butikk, og eierne er spesielt hjelpsomme og vennlige.

 • Åpningstider: Mandag – fredag samt søndag kl. 12.15 – 15.00 og kl. 17.15 – 20.30. Lørdag kl. 12.15 – 20.30.
 • Adresse: Plaza de San Miguel, Madrid
 • Webadresse: http://www.sanmiguelartesania.es/

 

 

Diseno Propio Artesania

Diseno Propio Artesania er en liten og spesiell butikk, som ligger sentralt i Madrid. Butikken åpnet i 2009, og har salg av kunst og kunsthåndverk fra lokale kunstnere – til en relativt rimelig pris. Her finner man ringer, vesker, armbånd, keramikk, malerier, slips, skulpturer, treleker, glass – og mye mye mer. Mange turister finner veien hit og handler flotte, håndlagde kvalitetssmykker. Dette er en unik gavebutikk i Madrid.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 20.30. Søndag kl. 12.00 – 20.00.
 • Adresse: Calle Mayor 39, Madrid
 • Webadresse: http://www.diseniopropio.net

 

 

principe_pio_largePrincipe Pio Shopping Center

Det mest populære kjøpesenteret i Madrid – Principe Pio Shopping Center – ligger i den vestlige delen av sentrum. Det holder til i en arkitektonisk stilfull tidligere jernbanestasjonsbygning. Her finner man en rekke kjente merkevarebutikker, i tillegg til et godt utvalg av andre forretninger – i alt mellom 40 og 50. Dessuten inneholder senteret 17 serveringssteder (snackbarer, caféer og restauranter), samt en kino.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.00 – 22.00. Restaurantene holder åpent til kl. 01.00 (til kl. 02.00 fredag og lørdag).
 • Adresse: Paseo de la Florida 2, Madrid.
 • Webadresse: http://www.principepio.es/?lang=en

 

 

Plenilunio

Kjøpesenteret Plenilunio ligger nordvest i Madrid, og ble innviet i 2006. Senteret har 200 butikker og spisesteder fordelt over 3 etasjer. Her kan man handle i utallige motebutikker, og man finner også forretninger som selger sko, interiør, gaver, vesker, multimedia og kosmetikk. Noen av de mest kjente merkene er Claire’s, Desigual, H&M, Jack & Jones, Levi’s, Mango, Benetton og Zara.

Man finner også bowlinghall, treningssenter, frisørsalong, bank og kino i senteret.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 12.00 – 21.00.
 • Adresse: Calle de Arrastaria 20, Madrid
 • Webadresse: http://www.plenilunio.es

 

 

mercado-2Mercado Fuencarral.

Er man på jakt etter en litt annen type kjøpesenter, kan Mercado Fuencarral være et godt alternativ. Dette senteret har ikke satset på de typiske merkevarekjedene, og man kan derfor gjøre en del spennende kjøp. Mercado Fuencarral ble åpnet i 1998, og har i alt 55 butikker. Her finner man både dame- og herreforretninger samt butikker som har salg av kosmetikk, smykker, briller og klokker. I tillegg finnes frisørsalong og kunstgalleri.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag fra kl. 11.00 til kl. 21.00.
 • Adresse: Calle Fuencarral 45; Madrid.
 • Webadresse: http://www.mdf.es/

 

 

la-vaguadaLa Vaguada.

De største kjøpesentrene i Madrid ligger i utkanten av byen. Et av de aller største finner du ved metrostatsjonen Barrio del Pilar nord for bykjernen.

La Vaguada er et gigantisk senter på hele 85.000 m2, som ble åpnet i 1983. Her finnes 249 butikker fordelt på 3 etasjer samt flere snackbarer, caféer og rastauranter. Det er dessuten en kino i senteret. Inkludert i komplekset finner vi også varehuskjeden El Corte Inglés og den spanske matvaregiganten Alcampo. Noen av de mest kjente merkene i senteret er Blanco, Zara, Jack & Jones, Benetton, Adidas, Levi’s, H & M og Disney Store.

 • Åpningstider: Mandag – søndag kl. 10.00 – 22.00. Restaurantene holder åpent til kl. 01.00.
 • (til kl. 02.00 fredag og lørdag).
 • Adresse: Avenida Monforte de Lemos, 36, Madrid.
 • Webadresse: http://www.enlavaguada.com/W/do/centre/inicio