Hjem » Alicante » Shopping i Alicante

Shopping i Alicante

Det er gode shoppingmuligheter i Alicante, og byen har et rimelig godt utvalg av butikker, varehus, kjøpesentre og markeder. Byens mest kommersielle gate er Avenida de Maisonnave – der man finner kjente motekjeder som Mango og Zara. I denne gaten ligger dessuten Spanias største varehuskjede El Corte Inglés – som har salg av mote, kosmetikk, smykker etc. Butikkene i Avenida de Maisonnave har ofte åpent til kl. 21.00.

Rambla de Méndez Núñes er også en av byens viktigste handlegater – der man først og fremst finner  små og spennende spesialbutikker.

I gatene mellom La Rambla og Avenida de Frederico Soto ligger også en rekke butikker, caféer og restauranter, og langs den vakre promenaden Explanada d’Espanya står utallige salgsboder tett i tett. Her kan man handle rimelige varer – deriblant souvenirer, smykker, klær, vesker, kunst og kunsthåndverk.

Også i gamlebyen El Barrio finnes en rekke små og spennende butikker, spesielt omkring Calle Mayor.

I utkanten av byen ligger et par kjøpesentre, og et av de største er Gran Via Centro Comercial. Også nede ved Postiguet-stranden finnes et par kjøpesentre, og Panoramis Complex ligger vakkert til ved marinaen her.

De mest populære produktene å handle i Alicante for turister er bl.a. gullsmykker, skinnvarer, klær samt lokalt håndverk som tepper og keramikk.

Litt mer om noen populære butikker og kjøpesentre i Alicante:

 

alicante-shoppingPanoramis Complex

Panoramis Complex er et fritids- og kjøpesenter som ligger vakkert til på brygga ved marinaen. Fra kjøpesenteret har man en imponerende utsikt over havet, og det finnes en rekke restauranter og barer i bygget.

Senteret har åpent hele året, og her kan man handle moteklær, gaver, interiør, mat, kosmetikk, smykker, sko, leker, sportsutstyr og håndverk – bare for å nevne noe. Noen av de mest kjente klesmerkene her er H&M og Zara. I tillegg til butikker, har Panoramis Complex lekeplass, kino, konsertscene og kunstutstillinger.

 • Åpningstider: Mandag – søndag kl. 10.00 – 22.00. Restauranter og barer stenger kl. 24.00 alle dager.
 • Adresse: Muelle de Poniente 6, 03003 Alicante
 • Webadresse: http://www.panoramis.com/

 

Gran Via Centro Comercial

Gran Via Centro Comercial er et kjøpesenter som ligger omlag 5 km nordøst for Alicante sentrum. Senteret åpnet i 1998, og har idag 100 butikker og restauranter. Her finner man en rekke kjente motebutikker som f.eks. Mango og Claire’s i tillegg til parfymeri, sportsbutikk, lekebutikk – og mye mye mer. Supermarkedet Carrefour ligger også i kjøpesenteret. Andre kjente merker hos Gran Via er bl.a. The Body Shop, The Disney Store og Springfield.

Det er gode bussforbindelser fra Alicante sentrum til Gran Via. Like utenfor senteret finnes dessuten en taxi-holdeplass.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 12.00 – 14.00.
 • Adresse: Calle de José García Sellés 2, 03015 Alicante
 • Webadresse: http://www.ccgranvia.com/

 

plaza-marPlaza Mar 2

Plaza Mar 2 er et relativt nytt kjøpesenter i Alicante, og kan lokke med mer enn 120 butikker og restauranter. Senteret ligger i nærheten av Postiguet-stranden, og mange turister finner veien hit når de ønsker et avbrekk fra sol-, bad – og strandliv. Plaza Mar 2 har et stort antall motebutikker – deriblant H&M, Benetton, Jack & Jones, Mango og Zara.

I tillegg finnes musikkforretning, parfymeri, gavebutikker, gullsmed, skobutikker og supermarked. Senteret har dessuten frisørsalong og hele16 kinosaler.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndager stengt.
 • Adresse: Avenida de Denia 1, 03002 Alicante
 • Webadresse: http://www.plazamar2.com

 

El Corte Inglés

El Corte Inglés er Spanias største varehuskjede, som ble grunnlagt i 1940. Alicante har to avdelinger i byen, som ligger i hver sin ende av gaten Avenida de Maisonnave. Varehuset som ligger i Avenida Maisonnave nr. 53 selger fortrinnsvis moteklær og sko til hele familien. Dette er på hele 9 etasjer, og i topp-etasjen kan man besøke stedets café/restaurant.

Det andre El Corte Inglés-varehuset har stort sett utsalg av husholdningsartikler samt et supermarked.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.00 – 21.00.
 • Adresse: Avenida Federico Soto 1 – 2, 03003 Alicante (husholdningsartikler)
 • Adresse: Avenida Maisonnave 53, 03003 Alicante (mote og tilbehør)
 • Webadresse: http://www.elcorteingles.es/

 

ale-hopAle Hop

Ale Hop er en populær gave- og souvenirbutikk i Alicante, som kan tilby både originale og morsomme produkter til en rimelig pris. Her finner man noe for «alle», og Ale Hop følger de nyeste trendene. Vareutvalget består bl.a. av leker, innredning til hjemmet, etniske varer, veggdekor, klær, hatter, sko – og mye mye mer. Ale Hop er en del av en større kjede, og gjør det lett for sine kunder å finne «den perfekte gaven» – uansett anledning og aldersgruppe.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Calle José Garcia Sellens 2, 03009 Alicante
 • Webadresse: http://www.ale-hop.net/

 

mercado-central-2Mercado Central de Alicante

Mercado Central er et unikt innendørs matmarked, som ligger i en vakker og historisk bygning fra 1921. Dette er byens mest populære mathall – der det selges ferske råvarer som frukt, grønnsaker, nøtter, fisk og kjøtt. Det finnes også bakeri her, med salg av brød og kaker. Mercado Central har et bredt utvalg av spanske delikatesser, og er en populær markedshall – både for turister og lokalbefolkningen.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 07.30 – 14.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Avenida Alfonso X El Sabio 8, 03004 Alicante