Hjem » Sevilla » Sevilla shopping

Sevilla shopping

Sevilla er en travel storby med gode shoppingmuligheter, og man kan finne et stort antall butikker, varehus, kjøpesentre og utendørsmarkeder.

I den mest sentrale delen av Sevilla (distriktet «El Centro«) finnes trivelige gågater med både spanske og internasjonale motemerker. Byens viktigste handlestrøk ligger i gatene «Calle Sierpes», «Calle Tetúan», «Calle Velázquez» samt ved torget Plaza Nueva. Kjente kjedebutikker som Benetton, Zara, Mango, Massimo Dutti og H&M finnes i dette området av Sevilla. I tillegg ligger en rekke skobutikker, parfymerier og forretninger som selger moteriktig tilbehør her.

Sør for «El Centro» – i området Santa Cruz – finner man først og fremst mange butikker rettet mot turister. Her kan man velge og vrake i utallige souvenir- og gavebutikker.

Den berømte spanske varehuskjeden El Corte Inglés har flere avdelinger i Sevilla, og den største filialen har stort utvalg av moteklær til hele familien. Byens mest populære kjøpesenter – Nervión Plaza – ligger sør for togstasjonen Santa Justa, og dersom man ønsker å besøke varehuset IKEA, finner man dette 9 km vest for sentrum.

I nabolaget Alameda finnes en rekke second hand-butikker, og drar man til bydelen Triana – kan man handle i utallige keramikk- og håndverksbutikker. Er man derimot mer interessert i antikviteter, bør man ta turen til «Plaza Alfalfa» – der det ligger mange spennende antikvitetsforretninger.

Noen populære butikker og kjøpesentre i Sevilla:

 

malanga-sevilleMalanga – Hecho a Mano

Malanga er en unik og populær butikk som ligger i distriktet Feria – omlag 1,5 km nord for katedralen i Sevilla. Butikken har salg av colombiansk håndverk, og her finner man fargerike smykker og accessoirer laget av naturmaterialer. Butikken har også salg av ryggsekker, skjerf, hårspenner og bokmerker.

Malanga er en butikk for dem som liker originale håndverksprodukter samt setter pris på små detaljer.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.30 – 14.00. Lørdag har butikken også åpent kl. 17.30 – 20.00.
 • Adresse: Feria 28, 41003 Sevilla
 • Web-adresse: http://www.malangaaccesorios.com

 

mercadoMercado de Triana

Matmarkedet «Mercado de Triana» er svært populært både for turister og lokalbefolkningen, og ligger på vestsiden av elven Guadalquivir – i bydelen Triana.

Markedet har eksistert i over 150 år, men har nå flyttet inn i en ny murbygning, rett ved Triana-broen. Her kan man få kjøpt fersk fisk, skalldyr, kjøtt, ost, salami, grønnsaker, brød – og mye mye mer. Stedet har en flott atmosfære, og bygningen er utstyrt med air-condition, noe som er svært behagelig i sommervarmen.

 

nervionNervión Plaza

Centro Comercial Nervión Plaza er et stort shoppingsenter som ligger i utkanten av bysentrum, nærmere bestemt 2 km øst for katedralen i Sevilla. Senteret ble åpnet i 1998, og har bortimot 80 butikker og restauranter fordelt på 3 etasjer.

Nervión Plaza har stort utvalg av motebutikker for damer, herrer og barn, og noen av de mest kjente motemerkene er bl.a. Zara, Mango, Bershka, Massimo Dutti, Blanco og H&M. I tillegg har senteret salg av leker, kosmetikk/parfyme og interiørartikler. Det er også kino i bygningen samt «New Park» – et underholdningssenter med bowlinghall og lekeplass.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Kinoen har også åpent søndag.
 • Adresse: Calle Luis de Morales 3, 41005 Sevilla
 • Web-adresse: http://www.nervionplaza.com/

 

plazaPlaza de Armas

Kjøpesenteret Centro Comercial Plaza de Armas ligger 1,2 km nordvest for Sevilla-katedralen nær elven. Senteret holder til i den gamle togstasjonen, som ble bygget i perioden 1890 – 1901. Plaza de Armas åpnet i 1999, etter at bygningen ble renovert og omgjort til et stilig handlesenter på 3 etasjer. Her finner man butikker, barer, restauranter, fast-food, nattklubb og flere kinosaler.

I tillegg til motebutikker som Mango og Bershka, finnes bl.a. forretninger som selger vesker, smykker og sportsutstyr. Det er også en frisørsalong i senteret samt et stort supermarked.

Plaza de Armas huser dessuten Sevillas eneste pub som fortsatt brygger sitt eget øl.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
 • Adresse: Plaza de la Legón 6, 41001 Sevilla
 • Web-adresse: Ingen

 

arcosLos Arcos

Centro Comercial Los Arcos er et av Sevillas største shoppingsentre, og ligger 2 km vest for sentrum, i distriktet San Pablo.

Los Arcos åpnet i 1992, og har over 100 butikker fordelt på 3 etasjer. Man finner godt utvalg av motebutikker her samt forretninger som selger sko, leker, kosmetikk og accessoirer. Kjente motemerker er bl.a. Zara, Blanco, Bershka, Springfield, Massimo Dutti, Cortefiel og Mango.

Los Arcos har i tillegg stort utvalg av caféer/restauranter samt kino.

Supermarkedet Hipercor, som eies av varehuskjeden El Corte Inglés holder også til i kjøpesenteret.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Avenida de Andalucia, 41007 Sevilla
 • Web-adresse: http://www.cclosarcos.com/