Hjem » Sevilla » Sevilla restauranter

Sevilla restauranter

Sevilla er kjent for sine mange og stemningsfulle tapas-barer som serverer rimelige og varierte små-retter. Utover dette har byen et stort og variert utvalg av restauranter i alle prisklasser.

I Sevilla finner man flest tradisjonelle spanske restauranter, men også internasjonale spisesteder er godt representert. Byen har bl.a. italienske, indiske, argentinske, kinesiske og greske restauranter.

 Restaurantene i Sevilla serverer lunsj-retter kl. 13.00 – 16.00 og middag kl. 20.00 – 23.00. I små restauranter og barer kan man likevel få servert enkle retter når som helst på dagen.

Lokale spesialiteter som finnes på menyen er bl.a. «Huevos a la flamenca», som består av egg, chorizo (pølse) og tomatsaus. Også sjømat, spesielt blekksprut serveres på restaurantene samt «Gazpacho» – som er en Spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. «Gazpacho» består av kald tomatbasert suppe- der noen av ingrediensene er brød (krutonger), hvitløk og olivenolje.

I det historiske distriktet Santa Cruz finner man utallige tapas-barer og restauranter, men prisene kan være litt høyere her enn ellers i Sevilla.

Noen populære restauranter i byen:

 

Tiki Taka Bar

Dette er en populær restaurant og bar som ligger i hjertet av Sevilla, like i nærheten av Plaza de la Alfafa og 600 meter nord for byens katedral. Tiki Taka Bar er enkelt og en smule amerikansk-inspirert innredet, og menyen er internasjonal. Her kan man bl.a. få engelsk frokost, smørbrød, mexicansk nachos, hamburgere, grillet kylling, pizza og ulike cocktails.

Restauranten tilbyr dessuten et internasjonalt øl-sortiment, samt at den har en egen vinbar med godt utvalg.

 • Prisklasse: Lav.
 • Åpningstider: Alle dager kl. 09.00 – 01.00.
 • Adresse: Calle Cuesta del Rosario, 15, 41004 Sevilla.
 • Web-adresse: http://www.tikitakabar.com/

 

la-casa-fundidaLa Casa Fundida

La Casa Fundida er en liten, intim tapas-restaurant, som ligger i tilknytning til et populært handlesenter i Triana-distriktet, like ved Plaza del Altozano. Interiøret er enkelt og stilrent, med lyse vegger og sjakkrute-mønstret gulv.

Menyen inneholder et rikholdig utvalg av tapas-retter, i tillegg til en del internasjonale alternativer. La Casa Funida har også et godt tilbud til dem som foretrekker vegetarisk kost.

 • Prisklasse: Lav.
 • Åpningstider: Onsdag kl. 12.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.00, torsdag – lørdag kl. 12.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 24.00, søndag kl. 12.00 – 16.30. Stengt mandag og tirsdag.
 • Adresse: Mercado de Triana Puesto 46A | (Plaza del Altozano), 41010 Sevilla.
 • Facebook-side: https://www.facebook.com/pages/La-Casa-Fundida/407875082615583

 

colonialesLos Coloniales

Los Coloniales (tidligere Taberna Coloniales) er en tradisjonell tapasbar i bydelen Alfalfa, sentralt i Sevilla – litt nord for den berømte bydelen Santa Cruz. Restaurantens historie går tilbake til begynnelsen av 1900-tallet, da den fra først av hadde funksjon som kolonialbutikk. Bygningen var også var privathjem for familien som fremdeles eier stedet, og som utviklet dagens restaurantkonsept på 1990-tallet.

Interiøret er særegent, og kan minne litt om en eldre landhandel. Systemet for å bestille mat er litt spesielt: Man skriver navnet sitt på en tavle, og blir ropt opp av en servitør når et bord er ledig. Restauranten har også noen få bord utendørs.

Los Coloniales er også et svært populært sted for lokalbefolkningen, og av og til må man regne med å stå en stund i kø.

 

Mechela Restaurante

Dette er en relativt nyåpnet restaurant, som ligger midt mellom Plaza de la Alfalfa og bredden av elven Guadalquivir. Interiøret er holdt i en blanding av rustikk og enkel stil, som skaper en utpreget hjemmehyggelig atmosfære. Det er bare 6 bord i restauranten, så forhåndsbestilling er påkrevet.

Spesialiteten er tapas med en litt original vri. Her kan man bl.a. få servert blekksprut fylt med pudding og eplemos som tilbehør – eller man kan velge thai-ruller fylt med and. I det hele tatt finner man en kreativt sammensatt tapasmeny i Mechela Restaurante.

Til dessert kan man for eksempel velge sjokolade- eller sitronkake, begge meget populære.

Vinkartet er ikke så omfattende, men noen av de lokalproduserte, økologiske vinene er absolutt å anbefale.

 

la-cantina-mexicanaLa Cantina Mexicana

La Cantina Mexicana er, som navnet forteller, en ekte meksikansk restaurant. Den ligger sentralt i Sevilla, nærmere bestemt i en relativt trang passasje mellom gatene «Álvarez Quintero» og «Calle Francos», like ved Plaza del Salvador.

Innredningen er enkel, men med et umiskjennelig mexicansk preg. Både tak og vegger er prydet med kunsthåndverk laget i Mexico.

Restauranten tilbyr et bredt utvalg av meksikanske tapas-retter. I tillegg lager kjøkkenet både vegetarisk og glutenfri mat på bestilling.

 • Prisklasse: Middels.
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.30 – 16.00 og kl. 20.30 til 24.00. Stengt søndag og mandag.
 • Adresse: Calle Francos 14, Pasaje a Alvarez Quintero, 41004 Sevilla.
 • Web-adresse: http://www.lacantinamexicana.es/sp

 

DeÓ

DeÓ Vinos y Tapas (eller bare DeÓ) er en ganske ny og helt særegen restaurant, som ligger i Triana-distriktet –  på vestsiden av Guadalquivir-elven. Eierne beskriver den som ”et konsept, en livsstil og en måte å gjøre ting på”. Tradisjonell spansk mat og vin serveres på en utradisjonell og kreativ måte, og eierne kaller denne måten ”Elatradicional”.

Interiøret er enkelt, nærmest minimalistisk – og fargene er lyse og lette. Gjestene sitter på barkrakker, enten ved langbord eller ved runde småbord. Man kan også velge bord med tradisjonelle stoler.

Som en del av dette restaurantkonseptet inngår ”skreddersying” av menyen etter gjestens ønske. Besøkende inviteres med andre ord til å bidra til å utforme menyen. Restaurantens eget slagord er ”Kvalitet, mangfold og tradisjon”.

 • Prisklasse: Middels.
 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 24.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Virgen del Valle 10, 41011 Sevilla.
 • Web-adresse: http://www.deovinosytapas.com/

 

Al Solito Posto

Den italienske restauranten Al Solito Posto ligger i den nordlige delen av Sevilla, ved den berømte parkavenyen «Alameda de Hercules». Interiøret er enkelt og funksjonalistisk.

Al Solito Posto har lagt vekt på å servere autentisk, italiensk mat – særlig med røtter i Milano-distriktet. I tillegg til klassiske og enkle retter som pizza og pasta tilbyr restauranten også bl.a. diverse biffretter og makrellstørje tilberedt på italiensk vis.

De fleste rettene serveres med glutenfritt brød, og ellers er utvalget av italienske viner variert, i tillegg til at man selvsagt også kan bestille spansk vin.

 • Prisklasse: Middels.
 • Åpningstider: Mandag, tirsdag og torsdag kl. 09.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.30.
 • Fredag – søndag kl. 09.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 24.00. Onsdag  stengt .
 • Adresse: Alameda de Hercules 16, 41004 Sevilla.
 • Web-adresse: http://www.alsolitoposto.org/_nosotros_al.html

 

beBecerrita

Becerrita er en eksklusiv restaurant som ligger i den østlige delen av Sevilla sentrum, 130 meter nord for Plaza San Agustín. Menyen har en klassisk spansk profil, med hovedvekt på andalusiske tradisjoner. Også det baskiske kjøkken har imidlertid øvd innflytelse på utvalget av retter.

Becerrita åpnet i 1988, og restauranten ligger i en meget vakker og tradisjonsrik bygning. Stedet tilbyr flere spiserom/spisesaler av forskjellig størrelse, og er slik sett godt tilrettelagt både for romantiske par og større selskaper. Alle rommene er smakfullt innredet, og med både eldre og moderne kunst på veggene. Det er dessuten en egen, spesialisert tapasbar i bygningen.

Becerrita har flere ganger blitt premiert for sine gastronomiske kvaliteter.

 • Prisklasse: Høy.
 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 16.30 og kl. 20.00 – 00.30.
 • Søndag kl. 13.00 – 16.30.
 • Adresse: Calle Recaredo, 9 Puerta Carmona, 41003 Sevilla.
 • Web-adresse: http://www.becerrita.com/

 

casa-manolo-leonCasa Manolo Leon

Casa Manolo Leon er en stemningsfull restaurant, som ligger i en eldre, vakker villa omlag 2 km nord for Sevilla-katedralen. Eierne har lagt vekt på en tradisjonell, klassisk stil med flere mindre spisesaler – der veggene er prydet med kunst og gamle fotografier. Også menyen er preget av det klassiske tradisjonsrike, spanske kjøkken.

I tillegg tilbyr restauranten en romantisk hageterrasse med slyngplanter og svalende trær.

Casa Manolo Leon er også velrenommert for sin gode service i forbindelse med feiringer og andre arrangementer, og restauranten har en omfattende catering-virksomhet.

Dersom man ønsker å spise her på kveldstid, anbefales det at man forhåndsbestiller bord.

 • Prisklasse: Høy.
 • Åpningstider: Alle dager kl. 13.30 – 17.30 og kl. 20.30 – 01.30.
 • Adresse: Calle Guadalquivir 8, 41002 Sevilla.
 • Web-adresse: http://manololeon.com/