Hjem » Sevilla » Sevilla barer og uteliv

Sevilla barer og uteliv

Sevilla har et yrende natteliv, og omtales som den byen i Europa som har flest utesteder pr. innbygger. I tillegg til caféer, tapas-barer og restauranter – har Sevilla et stort antall puber, barer og nattklubber.

Utelivet kalles «La Marcha» på spansk, og lokalbefolkningen går ofte ikke ut på byen før solen har gått ned. Til gjengjeld går de gjerne ikke hjem før morgengry. Sommerstid samles mange festglade mennesker på utestedene rundt parken Alameda – i nordlige del av byen. Nabolaget Alameda er berømt for sitt livlige natteliv –  med nattklubber, flamenco-barer, tapas-barer og «arabiske te-salonger».

Mellom nabolagene Alameda og Macarena ligger distriktet Alfalfa – som også har mange puber og utesteder – spesielt i gaten «Calle Alfalfa».

I Sevillas sentrale historiske område Santa Cruz, finnes naturlig nok også en rekke barer og puber, og i distriktet El Areal, vest for Santa Cruz, kan man besøke gatene «Calle Adriano» og «Calle Arfe» – som er et av byens flotte utelivsområder.

På vestsiden av elven Guadalquivir – i distriktet Triana – finner man også et populært område med yrende natteliv. Triana ligger på halvøya Isla de la Cartuja, og gaten «Calle Betis» langs elven er spesielt kjent for sine utesteder med flamenco-show. Her finner man dessuten flere nattklubber.

Noen populære barer og nattklubber i Sevilla:

 

los-gallosLos Gallos Tablao Flamenco

Dersom man ønsker å få med seg flamenco-forestilling under sitt opphold i Sevilla, er Los Gallos Tablao Flamenco en av byens mest anerkjente. Utestedet ligger sentralt i byens historiske område Santa Cruz.

Los Gallos Tablao Flamenco åpnet dørene i 1966, og har fått flere priser for sine profesjonelle flamenco-show. Stedet har en autentisk og intim atmosfære, og i baren kan man få servert drinker. Det vises 2 show pr. dag med sang, dans og gitarspill. Pris: 35 Euro (inklusiv en gratis drink).

 

the-second-roomThe Second Room

The Second Room er en relativt ny cocktail-bar, som ligger sentralt i Sevilla – like i nærheten av  katedralen og Giralda-tårnet. Stedet har «Happy Hour» hver dag, og har allerede blitt en populær og anerkjent utelivsarena i Santa Cruz.

The Second Room har moderne interiør, høye krakker, vennlig personale og gode drinker. Her kan man også bestille lunsjretter på dagtid eller snacks/tapas-retter om kvelden.

 

Bar Panorámico la Terraza

Bar Panorámico la Terraza er en eksklusiv cocktail-bar som har sentral beliggenhet i nabolaget Santa Cruz. Dette er en utendørsbar som holder til i 4. etasje på EME Catedral Hotel. Fra terrassen har man fantastisk utsikt over byen og til katedralen – som er vakkert opplyst om kvelden.

Bar Panorámico la Terraza er et sofistikert sted med hvite komfortable stoler, flott musikk og et bredt utvalg av drinker. Dette er stedet å besøke dersom man ønsker en uforglemmelig kveld i Sevilla.

  • Åpningstider: Mandag – tirsdag kl. 16.00 – 01.00. Onsdag kl. 16.00 – 02.00. Torsdag og fredag kl. 16.00 – 03.00. Lørdag kl. 12.00 – 03.00. Søndag kl. 12.00 – 01.00.
  • Adresse: EME Catedral Hotel, 4. etg. Alemanes 27, 41004 Sevilla
  • Web-adresse: http://www.emecatedralhotel.com/en/restaurants/terrace/

 

boss-sevillaDiscoteca Boss

Boss er en av de største nattklubbene i Sevilla, og muligens det mest trendy stedet å gå. Nattklubben ligger i distriktet Triana – like ved gaten Calle Betis (som går parallelt med elven Guadalquivir).

Boss har stort dansegulv, livlig atmosfære og moderne innredning. Det er også en scene ved dansegulvet – der det jevnlig arrangeres live-konserter. Nattklubben har 4 bardisker på ulike nivåer. Både lokalbefolkningen i Sevilla og turister strømmer til Boss etter midnatt for å danse til flott musikk, og nattklubben er vertskap for kjente internasjonale DJ’s. Antrekk: Pent.

 

abril-sevillaAbril

Abril er en populær nattklubb som ligger i distriktet Nervión, omlag 2 km øst for Sevilla-katedralen. Nattklubben åpnet i 2005, og er innredet etter inspirasjon fra de store New York-klubbene som fantes på 80-tallet. Abril har et areal på 800 m2, og i bygningen finnes det 3 forskjellige avdelinger – der man kan danse eller ta seg en drink.

Nattklubben har moderne innredning med spennende Led-belysning, glassvegger og hvite skinnsofaer. Stedet arrangerer jevnlig temakvelder, fester og live-konserter, og profesjonelle DJ’s sørger for bra musikk.

Abril har kapasitet til 800 personer, og stedet har en livlig atmosfære ut i de små timer.

  • Åpningstider: Onsdag – mandag kl. 23.00 – 07.00. Søndag kl. 18.00 – 24.00.
  • Adresse: Luis Montoto 118, 41018 Sevilla
  • Web-adresse: http://www.abril-sevilla.com/