Hjem » Sevilla » Sevilla attraksjoner og severdigheter

Sevilla attraksjoner og severdigheter

Sevilla er en populær turistdestinasjon – og har flotte historiske, arkitektoniske og kulturelle severdigheter. Byen regnes dessuten for å være en av de vakreste i Spania.

De viktigste severdighetene ligger i byens historiske sentrum. Her kan man besøke katedralen, det arabiske palasset Alcazar og arkivet «Archivo General de Indias» – der samtlige står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Det historiske sentrum av Sevilla er også kjent for sin bevarte middelalderarkitektur, og er en attraksjon i seg selv. Her er et yrende folkeliv samt hyggelige caféer, barer og restauranter.

Sevilla har også en rekke museer og kunstgallerier samt et rikt kulturliv med teater, opera, konserter, dans, flamenco og tyrefekting. Byen er også kjent for sine kongresser, messer og utstillinger.

Andalucia er en av de spanske regionene som har flest høytider og fester. En av de mest kjente årlige festivalene er «La Feria de Abril» – som har blitt arrangert siden 1847. Festen avholdes to uker etter påske – med parader, flamenco-kjoler, hestekjerrer samt god mat og drikke.

Semana Santa («Den stille uke») er en årlig religiøs høytid i Spania, og Sevilla er verdensberømt for sin markering av denne. Mellom Palmesøndag og påskedag foregår det høytidelig opptog gjennom byens gater, og nesten hver prosesjon inneholder et bilde av Kristus og jomfru Maria. Semana Santa betyr for mange mer enn prosesjon i Sevilla gater. Det markerer også vårens ankomst i byen – og feiringen fyller gater, kirker, barer og restauranter.

Litt mer om severdigheter i Sevilla:

 

alcazaresAlcazar

Real Acazar er Sevillas kongelige palasskompleks, som ligger i byens historiske distrikt Santa Cruz. Alcazar ble påbegynt på 1100-tallet av mauriske byggmestere, og har vakre gårdsplasser, søyler og fontener. En viktig del av besøket er også de fantastiske hagene som tilhører palasset – med appelsintrær, fontener og labyrinthekker. Alcazar regnes som en av Spanias vakreste borger, og står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Palasset er dessuten en av de best bevarte eksemplene på Mudéjar arkitektur, og det eldste kongelige palass i Europa som fremdeles er i bruk. Alcazar er en av Sevillas største turistattraksjoner, og en harmonisk kombinasjon av kunst, kultur og historie.

 • Åpningstider: Daglig kl. 09.30 – 17.00 (perioden oktober – mars). Palasskomplekset har ellers i året åpent daglig kl. 09.30 – 19.00.
 • Adresse: Patio de Banderas, Plaza de Triunfo, 41004 Sevilla
 • Web-adresse: http://www.alcazarsevilla.org/

 

sevilla-catedralKatedralen i Sevilla

Den imponerende Sevilla-katedralen er byens største landemerke, og ligger i det historiske distriktet Santa Cruz. Den er verdens største gotiske katedral, og har siden 1987 stått oppført på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen ble bygget på tuftene av en arabisk moské på 1400-tallet, og det 98 meter høye La Giralda-tårnet fra 1184 er den eneste gjenværende del fra moskéen. Tårnet var opprinnelig moskéens minaret. Turister har adgang til tårnet, og fra toppen har man flott utsikt over byen.

Sevilla-katedralen er 116 meter lang og 76 meter bred. Inne i katedralen kan man bl.a. annet se Cristofer Columbus’ sarkofag.

Åpningstider i sommersesongen:

 • Mandag kl. 09.30 – 17.00. Tirsdag – lørdag kl. 09.30 – 16.00. Søndag kl. 14.30 – 18.00.
 • Adresse: Avenida Constitución, 41080 Sevilla
 • Web-adresse: http://www.catedraldesevilla.es/

 

torreTorre Del Oro («Gulltårnet»)

Torre Del Oro var opprinnelig et militært vakttårn som ble oppført i begynnelsen av 1200-tallet, og ble benyttet til å kontrollere Sevillas havn. Idag er tårnet en populær turistattraksjon. Torre Del Oro ligger i distriktet El Arenal – 500 meter sørvest for katedralen i Sevilla.

Tårnet er 36 meter høyt, og ble erklært et historisk monument i 1931. Toppen av tårnet skal i sin tid ha vært dekket av gullfliser – derav navnet «Gulltårnet».

Inne i tårnet finnes et lite maritimt museum – der besøkende kan se utstillinger av båtmodeller, kart, fotografier og antikviteter. Fra toppen av tårnet har man dessuten flott utsikt over elven Guadalquivir og omegn.

 • Åpningstider: Tirsdag – fredag kl. 09.30 – 18.00. Lørdag og søndag kl. 10.30 – 18.00.
 • Adresse: Paseo de Christóbal Colón, 41001 Sevilla
 • Web-adresse: http://www.torredeloro.org.es

 

plaza2Plaza de España

Plaza de España er et av de mest berømte stedene i Sevilla, og ligger i nordøstre del av Maria Luisa-parken – omlag 1,4 km sør for byens katedral. Hovedbygningen ved Plaza de España ble fullført i 1928, og ligger i en stor halvsirkel, og dekker et område på hele 50.000 m2. Like ved bygningen finnes idylliske elvekanaler, der man dessuten kan leie ro-båter. Hovedbygningen er oppført i renessanse/neo-maurisk stil, og har et tårn i hver ende.

Bygningen ved Plaza de España – som har en total lengde på 515 meter –  ble oppført for den Ibero-amerikanske utstillingen i 1929 (Expo 29), sammen med en rekke paviljonger som befinner seg i Maria Luisa-parken. Eksteriøret har omfattende keramikk-dekorasjoner, trearbeid samt elementer av smijern og marmor. I sentrum av Plaza de España finnes en vakker fontene. Idag brukes bygningen til statlige kontorer.

Museo de Bellas Artes

Kunstmuseet i Sevilla ble etablert i 1835, og åpnet for publikum i 1841. Museet holder til i et kloster fra 1600-tallet, og ligger 1,2 km meter nordvest for katedralen i Sevilla. Kunstmuseet er en stor turistattraksjon i Sevilla, og har både permanente og midlertidige utstillinger.

Den faste samlingen viser spansk kunst fra middelalderen og frem stil begynnelsen av 1900-tallet, og man kan bl.a. se verk av Goya, Murillo, Ribera og Zubarán. I tillegg til malerier, finnes også en permanent utstilling av skulpturer og keramikkgjenstander.

museo-arqueologicoMuseo Arqueológico de Sevilla

Det arkeologiske museum i Sevilla (Museo Arqueológico de Sevilla) ligger i den praktfulle bygningen Pabellón del Renacimiento – i den sørlige enden av María Luisa-parken. Bygningen ble oppført i forbindelse med den Ibero-amerikanske utstillingen i 1929 (Expo 29).

I museets kjeller oppbevares den såkalte El Carambolo-skatten, som ble funnet et par kilometer utenfor Sevilla i 1958. Den består av en samling smykker og spenner i 24 karat gull, som antakelig stammer fra det 8. århundre f. Kr.

Ellers inneholder museet bl.a. en rekke funn fra romertiden – heriblant byster av keiserne Augustus, Vespasianus, Trajan og Hadrian. Den mest berømte gjenstanden i samlingen er statuen Venus av Itálica. Oldtidsbyen Itálica lå ca. 9 km nordvest for dagens Sevilla.

Archivo General de Indias

Archivo General de Indias ble opprettet i 1785, med det formål å sentralisere flere mindre arkiver som angikk de spanske koloniene. Arkivet holder til i den praktfulle bygningen Casa Lonja de Mercaderes i bydelen Santa Cruz (ikke langt fra katedralen). Den ble oppført under kong Filip II av Spania på slutten av 1500-tallet.

Archivo General de Indias huser flere tusen gamle kart, og hele 80 millioner dokumentsider, heriblant håndskrevne tekster av de store oppdagerne Columbus, Magellan, Cortés og Pizzarro. I tillegg til at mange forskere fra store deler av verden oppsøker dette arkivet hvert år, er det også en av Sevillas viktigste turistattraksjoner.

Archivo General de Indias har siden 1987 stått oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Åpningstider:

 • Vinter (fra 16/9 til 15/6): Mandag til fredag ​​kl. 08.00 – 15.00.
 • Sommer (fra 15/6 til 16/9): Mandag – fredag ​​kl. 08.00 – 14.30.

Utstillinger:

 

magicaIsla Magica

Isla Magica er en fornøyelsespark som ligger i bydelen Triana på «Isla de la Cartuja» – 4 km nord for katedralen i Sevilla. Parken gjenskaper miljøet fra den spanske kolonitiden med piratshow og attraksjoner for hele familien.

Parken åpnet i 1997, og har mer enn 40 forskjellige attraksjoner – deriblant berg- og dalbane, tømmerrenne, karuseller, go-cart-bane og båtturer på innsjøen. Tør man gå opp i «The Challenge», opplever man fritt fall fra 70-meters høyde eller kanskje «Lago Bola» passer bedre – der man kan flyte på sjøen inne i gigantiske gjennomsiktige baller.

Isla Magica har noe for enhver smak, og parken har dessuten godt utvalg av restauranter, caféer og souvenirbutikker.

 • Åpningstider: Daglig kl. 11.00 – 23.00 (kun i perioden april – oktober)
 • Adresse: Calle José de Gálvez, Isla de la Cartuja, 41092 Sevilla
 • Web-adresse: http://www.islamagica.es