Hjem » Torrevieja » Severdigheter i Torrevieja

Severdigheter i Torrevieja

Torrevieja har et optimalt klima, og over 300 soldager i året. I tillegg kan byen lokke med mange flotte sandstrender og turkisblått hav. Sol- og badeferie står dermed øverst på ønskelisten for de aller fleste turister som velger Torrevieja som destinasjon.

Vannsportsaktiviteter som dykking, windsurfing og kiting er populært langs hele Costa Blanca-kysten. Det finnes dessuten to badeland og en svømmehall i Torrevieja –  som er populære attraksjoner for hele familien.

Ønsker man litt avveksling fra bading og late dager på stranden, kan man f.eks. besøke et av byens museer, dra på shopping eller kanskje leie bil – og ta spennende dagsturer til større byer som Alicante, Benidorm eller Murcia.

Torrevieja er kjent for sine saltlaguner, og dette området er utpekt som nasjonalpark. Et besøk her anbefales, og byr på vakker natur – der omlag 250 forskjellige fuglearter holder til. Den vakre byparken «Parque de las Naciones» i Torrevieja er også et populært rekreasjonsmål.

Strandpromenaden i Torrevieja er en av byens attraksjoner, og sommerstid finnes et tivoli her – i nærheten av havnen.

Er man golfinteressert, finnes det en rekke moderne golfbaner litt utenfor byen.

Torrevieja arrangerer dessuten flere årlige festivaler – deriblant karneval i februar og musikkfestivalen Habaneras i august måned.

Noen populære severdigheter og turistattraksjoner i Torrevieja:

Att torre -playa-mataSandstranden «Playa de La Mata»

Playa de la Mata er den lengste og vakreste stranden i Torrevieja, og ligger i nordlige del av byen – omlag 5 km nordøst for Torrevieja sentrum. Stranden er 2 km lang og 30 meter bred – og har fått utmerkelsen «blått flagg» flere år på rad – på grunn av sikkerhet, renhet og vannkvalitet. Playa de la Mata strekker seg fra tårnet «Torre del Moro» til enden av La Mata – og er dessuten omgitt av både saltlagunen «Laguna de la Mata» samt parken «Parque del molino del Agua».

Sandstranden har utleie av solsenger og parasoller, og det finnes flere hyggelige caféer/restauranter i nærheten.

  • Adresse: Playa de la Mata, 03188 Torrevieja

Att Lagunas-de-la-MataNaturparken «El Parque Natural de la Lagunas de La Mata y Torrevieja»

Torrevieja og La Mata-lagunene er omgitt av et unikt landskap, og er en stor turistattraksjon. Inngangen til naturparken ligger nær La Mata-stranden i nordlige del av Torrevieja, og her finner man også det moderne besøkssenteret «Centro de Información del Parque Natural». Naturparken med saltlagunene (Las Salinas) er et «must» for førstegangsbesøkende i Torrevieja.

Området består av våtmarker og saltvannssjøer – som benyttes til saltproduksjon. Naturparken er også et viktig verneområde for fugler, og her kan man få øye på ulike fuglearter – deriblant flamingoer. Besøkende har mulighet for å bade i saltlagunen – noe som skal være svært helsebringende for personer med bl.a. leddgikt, luftveisproblemer og revmatisme. Den spesielle rødaktige fargen på den ene saltlagunen skyldes alger, og er et yndet foto-objekt.

Naturparken har flotte gang- og sykkelstier, og besøkssenteret holder åpent de fleste dager i året.

Att Iglesia arciKirken «Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepcion»

Torreviejas vakre hovedkirke ligger sentralt ved torget «Plaza de la Constitución», og er oppført i nyklassisistisk stil. Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepcion ble opprinnelig reist i 1789 – men ble ødelagt av jordskjelvet som rammet byen i 1929. Kirken ble imidlertid rekonstruert i 1844, og sto ferdig i 1928. Kirken har to tårn, og kapasitet til å romme 1000 personer.

Ved gjenoppbyggingen av kirken ble det brukt steiner fra det gamle tårnet Torre Vieja. Inne i kirken kan man se statuen som er dedikert til byens skytshelgen – laget av billedhugger Ponsada i 1940.

Att parquedelasnacParken «Parque de las Naciones»

Den vakre byparken «Parque de las Naciones» ligger 1100 meter nordvest for torget «Plaza de la Constitución» i sentrum av Torrevieja. Parken dekker et område på 40.000 m2 – og er en populær attraksjon for hele familien.

Inne i parken finnes en stor innsjø – som danner silhuetten av det europeiske kontinent. Innsjøen har også svaner og gjess. Parken har ellers flotte skulpturer, utstillingshall, kapell samt stort lekeområde for barn.

  • Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00. Sommerstid har parken lengre åpningstid.
  • Adresse: Ronda Don Cesar Canovas Girada, 03181 Torrevieja
  • Web-adresse: Ingen

Att aquopolisVannparken «Aquopolis»

Aquopolis er det største badelandet i sørlige del av Alicante-provinsen, og ligger sentralt i Torrevieja. Her finner man fartsfylte vannsklier samt vannattraksjoner som er tilpasset hele familien. Velg mellom 15 forskjellige aktiviteter – alt fra stupbratte sklier til mer roligere bølgebasseng, jacuzzi og fossefall. Parken har også en fredelig «Amazon River» samt en minipark for små barn.

Aquopolis har stort grøntareal med solstoler, og man finner også mini-golf, restauranter og souvenir-butikk i parken. Vannparken holder åpent fra juni – september.

Att saltmuseetHav- og salt-Museet

Hav- og salt-museet i Torrevieja («Museo del Mar y de la Sal») er en av byens viktigste kulturinstitusjoner. Det ligger nær havnen, og er et etnologisk museum der besøkende får lære om Torreviejas historie og tradisjoner. Hav- og salt-museet ble innviet i 1995, og i utstillingen kan man bl.a. se gamle fotografier, gjenstander laget av salt, modellbåter, arkeologiske gjenstander samt fiske- og navigasjonsredskap. Gratis adgang.

  • Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 14.00 og kl. 17.00 – 21.00. Søn- og helligdager er museet kun åpent kl. 10.00 – kl. 14.00.
  • Adresse: Calle Patricio Perez 10, 03181 Torrevieja
  • Web-adresse: Ingen

Att museo submarinaMuseet «Museo Submarino S-61 Delfin»

Ubåten S-61 Delfin er Spanias første flytende museum, og ligger fortøyd i Torreviejas havn. Ubåten tilhørte tidligere den spanske marinen, og ble senere donert til Torreviejas kommune – og omgjort til museum i 2004. Besøkende kan gå ombord og lære mer om hvordan besetningen levde og bodde i fartøyet.

Ubåten ble bygget i Frankrike mellom 1958 og 1970, senere kjøpt av den spanske marinen. S-61 Delfin er en 57,8 meter lang Daphné-klasse ubåt. S-61 Delfin er en del av Hav- og salt-museet.

  • Åpningstider: Onsdag – søndag kl. 09.00 – 14.00 (oktober – mars). Onsdag – søndag (april – september) kl. 17.00 – 21.00.
  • Adresse: Avenida del Puerto, 03181 Torrevieja
  • Web-adresse: Ingen