Hjem » Mallorca » Severdigheter og attraksjoner på Mallorca

Severdigheter og attraksjoner på Mallorca

Mallorca er mer enn lange sandstrender, furukledde kystlinjer og dryppsteinsgrotter. Øya byr også på historiske landsbyer, spennende temaparker, god mat og et hektisk natteliv. Mallorca har også  førsteklasses restauranter og supre shoppingmuligheter – spesielt om man besøker hovedstaden Palma. Her ligger også de fleste av øyas landemerker, museer og kunstgallerier.

Mallorca er et svært populært feriemål for familier, og mange hoteller har lekeområder samt daglige aktiviteter for barn. I tillegg finnes en rekke attraksjoner for hele familien – deriblant dyreparker, akvarium, badeland og marineland. Mallorca har dessuten et imponerende utvalg av parker og hager.

Det er populært å leie bil på Mallorca, slik at man kan komme seg rundt og få sett mest mulig av øya. Det finnes en rekke sjarmerende landsbyer å besøke – der man kan spasere i pittoreske brosteinsbelagte gater eller slappe av på en hyggelig spansk café. Øya har også utallige historiske bygninger, kirker og katedraler.

Mallorca har noe for enhver smak, og mange turister vender tilbake til øya gang på gang.

Noen populære severdigheter og attraksjoner på Mallorca:

 

palma_cathedralKatedralen i Palma de Mallorca

Den gotiske katedralen i Palma de Mallorca – ofte bare kalt La Seu – er en av de mest berømte på øya, og ligger nær sjøen midt i sentrum av hovedstaden. Katedralen ble påbegynt i 1229, men sto ikke ferdig før i år 1601.

Katedralen er 121 meter lang, 55 meter bred og 44 meter høy. Det finnes også et interessant museum her, der man kan se utstillinger av historiske kirkegjenstander. Når mørket faller på er katedralen vakkert opplyst, og et populært motiv for fotografering blant turister.

Nostalgisk togtur fra Palma til Sóller (Tren de Sóller)

Fra Palma de Mallorca går det tog til byen Sóller, som ligger 25 km nord for hovedstaden. Togturen tar ca. 1 time, og underveis får man sett mye vakker natur – med appelsinlunder, fjell og daler. Jernbanelinjen Palma – Sóller ble åpnet i 1912, og de gamle nostalgiske trevognene er fremdeles i bruk. Toget – som er av Mallorcas mest populære turistattraksjoner –  kjører fra Placa d’Espanya i Palma, og har avganger omtrent hver time mellom 08.00 og 19.00.

Når man kommer frem i Sóller – kan man ta trikk videre til den hyggelige badebyen Port de Sóller.

Siste tog fra Sóller til Palma går kl. 18.30, og man er tilbake i hovedstaden kl. 19.30.

Castell de Bellver

Castell de Bellver er et godt bevart slott i gotisk stil, som ligger 2,5 km sørvest for Palma de Mallorcas bysentrum. Slottet ligger på en høyde og har fantastisk utsikt over byen (Bellver betyr «vakker utsikt» på katalansk). Castell de Bellver ble oppført i begynnelsen av 1300-tallet, og var opprinnelig sommerresidens for Mallorcas kongefamilie. Stedet ble på 1800-tallet benyttet som militært fengsel. I dag er slottet en av Mallorcas hovedattraksjoner. Det finnes et byhistorisk museum her – som har utstilling av gjenstander og keramikk fra romerske, arabiske og spanske tidsepoker.

 • Åpningstider i perioden april – september:
 • Mandag kl. 8.30 – 13.00, tirsdag – lørdag kl. 8.30 – 20.00 og søndag kl. 10.00 – 20.00.
 • I perioden oktober – mars:
 • Mandag kl. 8.30 – 13.00, tirsdag – lørdag kl. 8.30 – 18.00 og søndag kl. 10.00 – 18.00.
 • Adresse: Camilo José Cela, 07015 Palma de Mallorca
 • Webadresse: http://www.cultura.palma.es/

museum

Museum for spansk samtidskunst (Fundacion Juan March)

Museet «Museu d’Art Espanyol Contemporani» ligger i sentrum av Palma de Mallorca, og er hovedstadens mest kjente kunstgalleri. Museet ble opprettet av stiftelsen Juan March Fundacion, og viser verk fra det 20. århundrede. Stedet har en av de beste samlinger av moderne spansk kunst – med 16 gallerier fordelt over 3 etasjer. I den permanente utstillingen kan man bl.a. se verk av de berømte kunstnerne Picasso, Miró og Dalí. Museet holder til i et restaurert vakkert herskapshus fra 1700-tallet.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 18.30, lørdag kl. 10.30 – 14.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Carrer de Sant Miquell 11, 07002 Palma de Mallorca
 • Webadresse: http://www.march.es/

 

Arabiske bad (Banys Arabs)

De arabiske bad ligger sentralt i hovedstadens historiske kvarter, og er et av de viktigste monumentene i Palma de Mallorca. Dette er en av Mallorcas få gjenværende eksemplene på maurisk arkitektur – med flotte buer og søyler. De arabiske bad ble oppført mellom 900-tallet og 1100-tallet, og er fortsatt intakt. Her kan man spasere gjennom en frodig hage, og stedet er som en fredelig oase i den ellers så travle byen.

 • Åpningstider: Daglig kl. 9.30 – 20.00 (sommerhalvåret) og kl. 9.30 – 19.00 (vinterhalvåret).
 • Adresse: Carrer Can Serra 7, 07001 Palma de Mallorca

marineland-mallorca

Marineland

Marineland er en svært populær temapark for hele familien, som ligger 3 km nordøst for Palma Nova og 12 km sørvest for hovedstaden Palma de Mallorca. Stedet ble åpnet i 1970, og er en av de første marineparker i Europa. Her kan man se spektakulære delfinshow samt seler, sjøløver og pingviner. Det er også et stort akvarium på stedet, der man kan observere haier samt et tropisk hus med slanger, skilpadder og øgler. Dersom man ønsker det, kan man også bli fotografert sammen med en av delfinene. Stedet har café/restaurant og souvenirbutikk.

Dragehulene (Cuevas del Drach)

De berømte dryppsteinsgrottene «Cuevas del Drach» ligger 2 km sør for Porto Christo, og er en av Mallorcas store turistattraksjoner. Porto Christo er en fiskerlandsby som ligger på østkysten, og befinner seg 63 km øst for hovedstaden Palma de Mallorca.

Dragehulene består av 4 grotter som har forbindelse med hverandre, og her kan man se spennende kalksteinsformasjoner. Her finnes dessuten en av Europas største underjordiske innsjøer – som er unik på grunn av det fargerike lysspillet i dryppsteinsgrottene. Grottene var allerede kjent i middelalderen, og ble ombygd med belysning og trapper for besøkende på 1930-tallet. Man kan få guidet omvisning i dragehulene, og inkl. i billettprisen får man dessuten oppleve en flott klassisk mini-konsert, lysshow samt båttur over innsjøen Martel. Omvisningen tar ca. 1 time, og stedet har både  café og souvenirbutikk.

 • Guidet turer i perioden november – mars: kl. 10:45, 12:00, 14:00 og 15:30.
 • I perioden april – oktober vil omvisning foregå hver time fra kl. 10:00 – 12:00 og fra 14:00 – 17:00.
 • Adresse: Ctra. les Cuevas, 07680 Porto Christo
 • Webadresse: http://www.cuevasdeldrach.com/?lang=en

valldemossa

Utflukt til Valldemossa

Det er svært populært for turister på Mallorca å ta korte eller lange fotturer i fjellkjeden Serra de Tramuntana. Her finnes det hyggelige veier og stier, og man ferdes gjennom fanastisk landskap og idylliske landsbyer. Fjellkjeden ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2011.

Den sjarmerende lille fjellandsbyen Valldemossa anbefales også et besøk. Valldemossa ligger 435 m.o.h. og kun 20 km nord for Palma de Mallorca. Mer enn 100.000 turister besøker landsbyen hvert år, og Carthusian-klosteret fra 1300-tallet er stedets store attraksjon. Her oppholdt komponisten Frédéric Chopin og forfatteren Aurore Dudevant (også kjent som Georg Sand) seg i 1838 – 1839. Klosteret har utstillinger av gjenstander fra Mallorca samt «Chopin-relikvier».