Hjem » Fuerteventura » Severdigheter og attraksjoner i Fuerteventura

Severdigheter og attraksjoner i Fuerteventura

De lange vakre sandstrendene på Fuerteventura er øyas hovedattraksjon. Mange av strendene er uberørte, så her får man anledning til å slappe av og nyte lange solrike dager i fred og ro.

Fuerteventura er også kjent for sine gode forhold m.h.t. vannsportsaktiviteter – spesielt innen surfing, kating og dykking. Brettseilere foretrekker ofte nordkysten ved Corralejo eller østkysten.

Ønsker man mer kulturelle attraksjoner på øya, kan man f.eks. besøke den historiske landsbyen Tindaya – som ligger ved foten av det 401 meter høye Tindaya-fjellet. Det finnes også en rekke muséer på øya – deriblant et flott arkeologisk museum i byen Betancuria.

Det er populært for turister å ta dagstur med båt fra Corralejo i nord til naboøya Lanzarote. Også båtutflukt til den lille øya Lobos kan anbefales. Andre utflukter som arrangeres er bl.a. kamelturer og delfin-safari.

Fuerteventura har også flere familievennlige attraksjoner – deriblant dyrepark, akvarium og badeland.

Golf er dessuten en stor sport på øya, og mange golfentusiaster besøker Golf Club Fuerteventura, som ligger på østkysten ved feriestedet Caleta de Fuste.

Litt mer om severdigheter og attraksjoner på Fuerteventura:

 

parque-natural-corralejoNaturparken «Parque Natural de Corralejo»

Litt sørøst  for den populære turistbyen Corralejo ligger Fuerteventuras mest berømte landemerke – naturparken «Parque Natural de Corralejo». Her ligger de store ørkenlignende sanddynene, som er et «must» å oppleve når man er på øya. Man må gå over sanddynene for å komme til stranden – der man har flott utsikt over havet samt til øya Los Lobos. De imponerende sanddynene beveger seg med vinden, og man kan utforske stedet til fots, på hesteryggen, på sykkel eller delta på jeep-safari.

Adresse: Corralejo, La Oliva

 

Betancuria Museum

Byen Betancuria var Fuerteventuras hovedstad frem til 1834, og ligger sentralt i vestlige del av øya. Betancuria Museum holder til i et av byens eldste bygninger, og er et arkeologisk og etnografisk museum. Her finnes bl.a. utstillinger av fossiler som gir et innblikk til livets opprinnelse på øya samt historiske gjenstander som beskriver øyas kulturhistorie.

Like ved siden av museet ligger Santa Maria-kirken fra 1691, som også huser et lite kirkemuseum.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 17.00. Søndag kl. 11.00 – 14.00.
 • Adresse: Calle Roberto Roldán, 35637 Betancuria

 

baku-waterparkBaku Waterpark

Baku Waterpark er et stort badeland som ligger i sørlige del av byen Corralejo på Fuerteventuras nordkyst. Badelandet er svært populært for barnefamilier, og tilbyr forskjellige vannsklier, boblebad, barnebasseng og bølgebasseng. I parken finnes også et område med bowling og minigolf samt restauranter og gavebutikker.

Like i nærheten ligger dessuten et utendørsmarked med salg av kunst og kunsthåndverk.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 18.00
 • Adresse: Avenida Nuestra Señora del Carmen 41, 35660 Corralejo
 • Webadresse: http://bakufuerteventura.com/

 

Oasis Park

Oasis Park er en dyrepark som ligger 8 km sørøst for Costa Calma, sørøst på Fuerteventura. Dyreparken har over 200 arter og et eget område som er viet papegøyer. Her kan man se krokodiller, sjøløver, elefanter, flodhester, kenguruer, skilpadder – og mye mye mer. Besøkende har også mulighet for å ri på kamel her, og det arrangeres daglig underholdningsshow med sjøløver, rovfugler, krokodiller og papegøyer.

Oasis Park har også en flott botanisk hage med over 6000 ulike planter.

 

oceanarium-explorerOceanarium Explorer

Oceanarium Explorer er en semi-ubåt med glassgulv som kalles «det flytende akvarium». Fartøyet starter sin 2-timers lange utflukt fra havnen i Caleta de Fuste på Fuerteventuras østkyst. Ombord i semi-ubåten får besøkende anledning til å utforske det marine liv på nært hold. Passasjerkabinen ligger et par meter under havoverflaten og har store vinduer. På utflukten kan man også få oppleve å svømme sammen med sjøløver.

 • Adresse: Puerto Castillo Yatch Harbour, 35610 Caleta de Fuste
 • Telefonnummer for mer informasjon: +34 928 163 514

 

Vulkangrotten – Cueva del Llano

Den naturlige vulkangrotten er en stor turistattraksjon på Fuerteventura, og ligger i nærheten av Villaverde – på nordsiden av øya. Grotten er over 800.000 år gammel og den eldste på Kanariøyene. Grotten har et besøkssenter med utstillinger som forteller om øyas geologiske historie samt informasjon om vulkansk aktivitet og dannelse av vulkanske grotter. Det arrangeres guidede turer inni grotten daglig.

Cueva del Llano er 400 meter lang og 7 – 10 meter bred.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 18.00
 • Adresse: Calle Llano de la Cueva, 35640 Villaverde, La Oliva

 

fuerteventura-saltSalt Museum – Museo de la Sal

Salt Museum er en lærerik turistattraksjon, som ligger 3 km sør for Caleta de Fuste – på Fuerteventuras østkyst. Museet holder til ved det naturlige saltverket Las Salinas del Carmen – som ble anlagt i 1910 – og fremdeles er i bruk. Salt Museet gir besøkende god informasjon om produksjonsmetode samt saltets betydning for mennesker. Museet har en café og souvenirbutikk – der man også kan få kjøpt med seg salt fra saltverket.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 18.00. Stengt søndag og mandag.
 • Adresse: Salinas del Carmen, 35610 Caleta de Fuste