Hjem » Alfas del Pi » Severdigheter Alfas del Pi

Severdigheter Alfas del Pi

De fleste av attraksjonene i Alfas del Pi ligger litt utenfor sentrum – mange av dem i tilknytning til den store naturparken Sierra Helada, som strekker seg langs Middelhavs-kysten sør for byen.

Ellers er Alfas del Pi kjent for sine fiestaer, der den viktigste er knyttet til San José-kirken – ”Fiestas del Jubileo y del Santísimo Cristo del Buen Acierto”. Den foregår siste helgen i oktober hvert år, og er en uformell folkefest som ikke begrenser seg til den opprinnelig religiøse markeringen.

Noen populære severdigheter i Alfas del Pi:

 

Parque de Johan Galtung

Parque de Johan Galtung, oppkalt etter den kjente norske fredsforskeren, ble åpnet i juni 2013. Den ligger i sentrum av byen – nærmere bestemt i Calle de la Constitución, der Den Norske Klubben skal innvie nytt hus våren 2014.

Samtidig ble skulpturen ”Escultura Paraloide”, til minne om terror-ofrene på Utøya og i Oslo 22. juli 2011, avduket. Den er laget av den kjente, baskiske kunstneren Agustín Ibarrola Goikochea.

  • Adresse: Calle de la Constitución, 03580 Alfas del Pi.

 

iglesiaIglesia San José

Hovedkirken i Alfas del Pi – Iglesia San José – ble oppført i 1784. På plassen utenfor kirken står det gamle symbolet på byens uavhengighet, et furutre som ble plantet i 1786!

Kirken ble opprinnelig viet til St. Josef (San José), som var byens skytshelgen – men senere ble den dedisert direkte til Kristus.

Iglesia San José er en enkel kirke uten prangende arkitektur, som har en vakker beliggenhet ved Plaza Mayor.

 

Playa de l’Albir

Alfas de Pi henger sammen med nabolandsbyen Albir, der vi finner den mest populære badestranden. Det fulle navnet på den er «Playa de Racó de l’Albir», men til vanlig kalles den bare Playa de l’Albir. Den er ca. 500 meter lang, og har siden 2001 hatt blått flagg.

Man har lagt stor vekt på sikkerheten på stranden, og i høysesongen er det alltid tre badevakter til stede, i tillegg til en ambulanse som står til strandens disposisjon.

Det finnes også flere mindre strender i området, først og fremst i tilknytning til naturparken Sierra Helada.

 

nasjonalparkenParque Natural de la Sierra Helada

Naturparken Sierra Helada (Serra Gelada) ble anlagt i 2005 og strekker seg fra Playa de l’Albir til Benidorm. Landskapet i parken er variert, og inneholder både skog, sanddyner, klipper og idylliske bukter og viker med småstrender. Utsikten fra klippene er fabelaktig. Man kan gjerne bruke flere dager på utflukter i Sierra Helada – og hver gang opplever man noe nytt. Flere av buktene er velegnet til dykking og snorkling.

Innenfor parkområdet ligger flere av de mest populære attraksjonene i omegnen.

 

Aqualandia

Badelandet «Aqualandia» ligger i Parque Natural Sierra Helada, i nærheten av Benidorm. Dette er en meget populær turistattraksjon for hele familien, spesielt på varme dager.

Aqualandia tilbyr en rekke ulike vannaktiviteter, fra de mest spektakulære til mer moderate aktiviteter – som passer for de aller yngste.

Tilstrømningen er svært stor i høysesongen, og man må da være forberedt på at det kan være en del kødannelse.

Har man behov for litt avslapning i løpet av besøket, kan man ta en tur innom parkens rekreasjonsområde, og ta seg en hvilepause på en av de mange solsengene. Parken har dessuten flere restauranter.

  • Åpningstider: Fra mai til oktober daglig kl. 10.00 – 19.00.
  • Adresse: Parque Natural Sierra Helada, 03503 Benidorm.
  • Web-adresse: http://www.aqualandia.net/

 

mundomarMundoMar

MundoMar er en spennende sjødyrpark, som ligger like ved badelandet Aqualandia. Her finner man bl.a. delfiner, pingviner og sjøløver – samt flere arter tropiske fugler. Alle dyrene lever så tett opp til sitt naturlige habitat som mulig. Dette er, ved siden av ”naboen” Aqualandia, den største familieattraksjonen i nærheten av Alfas del Pi.

Høydepunktet er nok ”delfinshowet”, som varer en halv time – og som vises to ganger daglig. Publikum sitter da i et stort amfi – eller man kan velge et annet perspektiv, og se det hele nedenfra via en av de undersjøiske tunnelene som er anlagt i parken.

  • Åpningstider: Fra mars til desember daglig kl. 10.00 – 19.00.
  • Adresse: Parque Natural Sierra Helada, 03503 Benidorm.
  • Web-adresse: http://www.mundomar.es/

 

Faro de l’Albir

Fyrtårnet Faro de l’Albir ligger på en klippe i Parque Natural de la Sierra Helada, i nærheten av Playa de l’Albir. Herfra er det en fantastisk utsikt.

Fyret ble bygget i 1863, og knyttet til dette ligger ruinene av et vakttårn fra 1500-tallet. Det ble oppført av Filip II som et ledd i forsvaret mot piratene som på den tiden herjet langs Middelhavs-kysten.

I 2011 ble Faro de l’Albir totalrenovert, og i dag brukes stedet bl.a. til kunstutstillinger. I tillegg inneholder fyret en liten museums-samling knyttet til sjøfart, kultur og miljø.

 

villa-romanaLa Villa Romana

Restene av en gammel by fra romertiden ble i 1883 oppdaget like ved stranden Playa de l’Albir. Stedet har fått navnet ”La Villa Romana” – og representerer et av de mest interessante arkeologiske oldtidsfunnene i området rundt Alfas del Pi.

Man regner med at funnet skriver seg fra perioden mellom det 2. og det 4. århundret e. Kr.

De første utgravningene begynte først for rundt 25 år siden – og de ble relativt nylig gjenopptatt av arkeologer fra universitetet i Alicante. Man regner med å bruke enda fire år på dette prosjektet, som etter hvert vil bli en stor turistattraksjon i dette området. Et utendørsmuseum åpnet imidlertid her i 2012, og det har allerede hatt over 10.000 besøkende.