Hjem » Madrid » Restauranter i Madrid

Restauranter i Madrid

I Madrid har hver enkelt bydel sin egen restaurant-tradisjon. For eksempel har Salamanca satset på det eksklusive, mens La Latina er bydelen med de beste uterestaurantene og tapasbarene. Her må den populære gaten «Calle de la Cava Baja» nevnes spesielt. Ellers er det et mylder av tapasbarer i de sentrale områdene rundt Plaza Santa Ana og Plaza Mayor. En av de mer spesielle tapasrettene er den såkalte ”pata negra”, som er basert på eikenøttforede svin.

I tillegg til det tradisjonelle spanske kjøkken, finnes det også en rekke spesialiteter fra mange kanter av verden. De senere år har også sushi-bølgen nådd Madrid. Mange av de beste sushi-barene ligger i La Latina. En annen tradisjon som er blitt populær i Madrid, er den baskiske. Man snakker i den sammenheng ofte om en matrevolusjon – ”nueva cocina” (”det nye kjøkken”).

Stikkord når det gjelder dagens spisetilbud i Madrid, er med andre ord mangfold. Selvsagt serveres også den spanske nasjonalretten paella, og selv om Madrid ligger langt fra havet, blir fersk fisk daglig fraktet inn med fly.

I Madrid spiser folk vanligvis en sen lunsj, og derfor spiser de også middag sent. Det er ikke uvanlig at man først rundt 21-tiden ser seg om etter en restaurant, og mange tapasbarer åpner ikke før rundt kl. 22.00.

I forhold til norsk prisnivå er det relativt rimelig å spise ute i Madrid, selv om det selvsagt også finnes en rekke dyre, eksklusive restauranter.

Her er et lite utvalg av noen av de i alt rundt 5000 spisestedene man har å velge blant i Madrid:

 

La Curruteka Bar.

Bar/restaurant som ligger ca. 5 minutters gange fra Madrids sentralbanestasjon (Atocha).

Spesialiteten er tapas i ulike varianter, som – til tross for meget lave priser – er laget fra bunnen av. I motsetning til en del andre tapas-restauranter, kan man gå dit tidlig på kvelden (rundt kl. 19.00), og da er det også unødvendig å bestille bord på forhånd.

 

pizza-madridLa Pizzateca.

En trivelig pizza-restaurant etter italiensk mønster, som ligger sentralt i Madrid, der man kan få både calzones, porsjonspizzaer og runde pizzaer i ulike størrelser. Stilen er rustikk, og prisnivået er svært behagelig for nordmenn. La Pizzateca er dessuten et barnevennlig sted – som også kan legge til rette for bursdagsfeiringer.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 –  02.00. Søndager kl. 18.00 – 00.30.
 • Adresse: Calle Leon 26, Barrio de las Letras, Madrid.
 • Webadresse: http://lapizzateca.com/

 

Taberna del Chato.

Taberna del Chato er en taverna som ligger sentralt i Madrid – med gangavstand fra Puerta del Sol og Plaza Mayor. Interiøret er intimt, med små avlukker – og spesialiteten er tapas og diverse andre småretter. Menyen er i det hele tatt svært variert, og det serveres også ulike cocktails. Om man skulle ønske det, kan man også få anbefalinger direkte fra sjefskokken.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag kl. 19.00 – 01.00. Fredag kl. 19.00 – 02.30. Lørdag kl. 12.00 – 16.30 og fra kl. 19.00 –  02.30. Søn- og helligdager  kl. 12.00 – 16.30 og kl. 19.00 – 01.00.
 • Adresse: Cruz 35, Madrid.
 • Webadresse: http://www.tabernadelchato.com/

 

grazieGrazie Mille.

Grazie Millie er en koselig, uformell italiensk restaurant i hjertet av Madrid, like ved Plaza Mayor. Navnet er også italiensk – og betyr rett og slett ”Tusen takk”. Her kan man få servert lunsj, brunch og – sent på kvelden – middag. På kveldstid er det lurt å forhåndsbestille bord.

Prøv gjerne en av ”husets spesialiteter” på den varierte menyen. Vinkartet er selvsagt også dominert av italienske produkter, og i Grazie Mille serverer man også det særegne italienske brennevinet grappa, laget av pressede druerester som er blitt igjen etter at man har produsert vin.

Ikke bare mat og drikke, men også interiør og stemning, er tydelig italiensk-inspirert hos Grazie Millie.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.00 –  01.00. Lørdag kl. 09.00 – 01.30. Søndag kl. 10.00 – 24.00.
 • Adresse: C/ Mayor, 31, Madrid.
 • Webadresse: http://www.graziemille.es/

 

Metro Bistro.

Metro Bistro er en enkel, men trivelig og populær restaurant – som ligger i gangavstand fra Palacio Real i Madrid. Stemningen her er rolig og avslappet, og betjeningen tar seg god tid til gjestene.

Metro Bistro har spesialisert seg på mat med inspirasjon fra Middelhavs-området. Ellers er utvalget av tapas godt og variert, og restauranten er særlig kjent for sine smakfulle croquetas.

Metro Bistro tilbyr både brunsj, lunsj og middag.

Vil man besøke Metro Bistro på kveldstid (etter kl. 21.00), bør man forhåndsbestille bord.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl.11.00 – 17.00 og kl. 19.00 –  01.00. Søndag kl. 11.00 – 17.00.
 • Adresse: Evaristo San Miguel, 21 (esq. a Ferraz), Madrid.
 • Webadresse: http://metro-bistro.com/

 

vergaraEl Abrazo de Vergara.

El Abrazo de Vergara er en restaurant med en rikholdig meny, som ligger sentralt i Madrid – like ved Plaza de Oriente.

Restauranten har spesialisert seg på tradisjonell, spansk mat med ”en ny vri”. Blant signaturrettene finner vi bl.a. ”skrukkede” poteter med rød eller grønn saus, steinsopp-risotto, parmesan og hvit trøffelolje.

Interiørmessig framstår restauranten som en kombinasjon av det klassisk spanske og en moderne, minimalistisk stil. De dominerende fargene er hvitt og oransje.

Forhåndsbestilling av bord er å anbefale, særlig om man ønsker å spise etter kl. 21.00.

 • Åpningstider: Tirsdag – torsdag kl. 13.30 – 15.45 og kl. 20.30 – 24.00. Fredag – søndag kl. 13.30 – 16.00 og fra kl. 21.00 – 24.00 (mandag stengt).
 • Adresse: C/ Vergara, 10, Madrid.
 • Webadresse: http://www.elabrazodevergara.com/

 

Seis Ocho.

Seis Ocho er en smakfull, men ikke helt billig restaurant i den nordøstlige delen av Madrid. Restauranten er særlig populær blant forretningsreisende. Seis Ocho presenterer en meny med basis i det tradisjonelle, spanske kjøkken – men profilerer seg som ”annerledes”, først og fremst ved å tilby et konsept som også inkluderer kunstutstillinger, levende musikk (særlig jazz) og en egen kino. Om man ønsker det, kan man også se kokkene i aksjon.

Interiøret er preget av et moderne, industrielt design. Stedet har også en egen gastrobar, og i godt vær er absolutt restaurantens balkong å anbefale.

 

div-madridDiverxo.

Diverxo er en eksklusiv restaurant, som ligger i bydelen Chamartín, i den nordlige delen av Madrid.

Menyen er svært rikholdig, og består av diverse europeiske retter, Middelhavs-inspirerte retter, japanske – samt asiatisk ”fusion”. Selv om restauranten ikke ligger midt i Madrid sentrum, er det nødvendig å forhåndsbestille bord, dersom man ønsker å spise litt sent om kvelden.

Restauranten er kjent for sin meget gode og flerspråklige service – og for sin kreative og nyskapende anretning av maten. Hver rett presenteres som et lite gastronomisk kunstverk, der sammensetningen av så vel ingredienser og farger er nøye gjennomtenkt.

 • Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 13.00 – 15.00 og kl. 21.00 – 23.30. Mandag stengt.
 • Adresse: Calle Pensamiento, 28, Madrid.
 • Webadresse: http://diverxo.com/