Hjem » Alicante » Restauranter i Alicante

Restauranter i Alicante

Alicante kan skilte med et imponerende utvalg av restauranter. I tillegg til utallige tapas-barer og tradisjonelle spanske restauranter, finnes en rekke pizzeriaer og snack-barer – som f.eks. McDonalds. Utover dette har byen et stort utvalg av internasjonale restauranter – der man eksempelvis kan få tyrkiske, marokkanske, franske, asiatiske eller indiske retter.

Lokalbefolkningen i Alicante spiser ofte ikke lunch før kl. 14.00. Likevel finnes det restauranter i turistområdene som serverer lunch fra kl. 13.00. Middagen serveres ofte ikke før kl. 21.00 ved byens restauranter.

Tradisjonell mat fra Alicante består stort sett av ris, sjømat og tapas. Dette gjelder for øvrig også for andre spanske kystbyer. De mest populære rettene i Alicante inneholder ris – som f.eks. paella. Det finnes imidlertid mer enn 300 varianter av denne matretten. Tapas har sin opprinnelse i Alicante, og i gamlebyen El Barrio ligger mange hyggelige og populære tapas-barer.

Nede ved havneområdet finnes det også mange spisesteder, og restaurantene her er gjerne litt dyrere og mer trendy enn i El Barrio.

Dersom man ønsker lokalprodusert vin til maten, kan man f.eks. bestille Fondillión eller Bebidas Espirituosas de Alicante.

Noen populære restauranter i Alicante:

 

restauranter-alicante-1Cerveceria Sento

Cerveceria Sento er en liten og sjarmerende tapas-bar, som ligger sentralt i byen. Hit kommer både turister og lokalbefolkningen for å innta små kalde eller varme retter – til en rimelig pris. Cerveceria Sento reklamerer med at de har «byens beste smørbrød», og her kan man bl.a. bestille nydelige skinkesmørbrød, tunfisksalat eller fersk blekksprut. Tapas-baren er svært populær, og er kjent for sitt vennlige personale.

 • Adresse: Calle Teniente Coronel Chapuli 1, 03001 Alicante
 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 17.00 og kl. 20.00 – 01.00. Lørdag kl. 12.00 – 01.00. Søndager stengt.
 • Webadresse: http://www.cerveceriasento.com/

 

Tribeca Music Bar

Dersom man leter etter et rimelig alternativ blant Alicantes spisesteder, bør man ta turen til Tribeca – som ligger nær den vakre Explanada d’Espanya (rett overfor Hotel Explanada).

Tribeca tilbyr velsmakende amerikanske hamburgere samt pølser, salater, sandwich og pommes frites. Man kan også få barnemeny her samt glutenfritt brød til hamburgerne. Tribeca er en typisk hamburgerbar i New York-stil, og har en vennlig atmosfære.

 • Adresse: Calle San Fernando 18, 03002 Alicante
 • Åpningstider: Alle dager kl. 12.00 – 02.00. Fredag og lørdag har Tribeca åpent til kl. 03.00.
 • Webadresse: http://www.tribecamusicbar.com/

 

sabor-de-cineSabor de Cine

Sabor de Cine er en hyggelig restaurant som serverer retter fra Middelhavsområdet. Restauranten ligger i nordlige del av sentrum, og har et middels prisnivå. Stedet har plass til 66 personer, og her kan man bestille frokost, lunch og middag. På menyen finnes salater, supper, fisk,- fugl – og kjøttretter samt tapas. Sabor de Cine har en flott atmosfære og entusiastiske ansatte.

 • Adresse: Calle Belando, 03004 Alicante
 • Åpningstider: Mandag – onsdag kl. 08.00 – 16.30, torsdag – lørdag kl. 08.00 – 23.45 og søndag kl. 08.00 – 16.30.
 • Webadresse: http://www.sabordecine.com

 

Restaurante Amalia

Amalia er en koselig restaurant med sentral beliggenhet i Alicante. Restauranten ligger kun 2 minutters gange fra gaten Avenida Maisonnave. Restaurante Amalia åpnet i 2011, og har en kreativ og variert meny – med smakfulle retter fra Middelhavsområdet. Restaurantens prisnivå regnes som middels, og man kan  f.eks. få nydelige kjøtt- eller fiskeretter (ofte med en asiatisk vri) fra 20 – 50 Euro. Restaurantens vinkjeller har et bredt utvalg av kvalitetsvin, og i enkelte menyer inngår ett glass gratis vin. Restaurante Amalia har en hyggelig atmosfære, og har allerede fått en lojal kundekrets.

 • Adresse: Calle General Lazy 12, 03003 Alicante
 • Åpningstider: Åpent mandag – lørdag, men mandag og tirsdag kveld stengt. Søndager stengt.
 • Webadresse: http://www.restauranteamalia.com/

 

marco-polo-alicanteMarco Polo

Restauranten Marco Polo ligger ca. 5 km nord for Alicante – i nabolaget Albufereta – og tilbyr velsmakende matretter fra det franske kjøkken. Marco Polo har en varm og romantisk atmosfære, og serverer både lunch- og middagsretter. Restauranten har en middels prisklasse, og man kan f.eks. få en lunch-meny for 16 Euro. Prisen inkluderer ett glass vin eller øl.

Marco Polo har forretter, hovedretter og desserter på menyen. Eksempel på hovedrett kan være  Indrefilet av svin med tropisk salsa. Ellers finnes det både pasta og fiskeretter å velge mellom. Stedet har også en hyggelig utendørs terrasse, som er tilgjengelig for restaurantens gjester.

 • Adresse: Avenida Albufereta 18, 03016 Alicante
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.00.
 • Søndager kun kl. 13.00 – 16.00.
 • Webadresse: http://www.restaurantemarcopolo.es

 

La Taberna del Gourmet

La Taberna del Gourmet er både en elegant restaurant og en delikatessebutikk –  som har eksistert siden 1994. Den ligger nær Postiguet-stranden i Alicante, ikke langt fra Hotel Explanada. Stedet er også en anerkjent vinbar, og prisnivået ligger litt over middels.

La Taberna del Gourmet er et gastronomisk landemerke, og er i tillegg anerkjent internasjonalt innen gourmet-verdenen. Restauranten serverer både spanske og internasjonale retter, og man kan bestille lunch- og middagsretter samt tapas. La Taberna del Gourmet tilbyr det beste innen mat og vin, og har dessuten en svært hyggelig atmosfære.

 

darsenaDarsena

Darsena er en eksklusiv spansk restaurant som ligger ved marinaen, og herfra har man fantastisk utsikt over havnen og havet. Restauranten er en familiedrevet virksomhet, som har gått fra far til sønn gjennom generasjoner. Darsena er kjent for sine gode fiskeretter, supper og risretter – og restauranten har et imponerende utvalg av sistnevnte. Stedet har god service og en maritim atmosfære. Det anbefales å forhåndsbestille bord her, spesielt om man skal spise sen middag.

 • Adresse: Marina Deportiva, Muelle de Levante 6, 03001 Alicante
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.00.
 • Webadresse: http://www.darsena.com/

 

Monastrell

Monastrell er en eksklusiv gourmet-restaurant som ligger sentralt i Alicante –  i området mellom marinaen og Calle Mayor. Restauranten holder til i en vakker historisk bygning, i tilknytning til Hospes Amerigo Hotel.

Monastrell er kjent for sine utsøkte Middelhavsretter samt sin tapas-bar. Restauranten serverer både lunch- og middagsretter, og har dessuten et omfattende utvalg av kvalitetsviner. En 6-retters koster 65 Euro ved Monastrell Restaurant, og et besøk her passer perfekt for spesielle anledninger. Restaurant Monastrell har en elegant atmosfære med lys, minimalistisk innredning.

 • Adresse: Calle Rafael Altamira 7, 03002 Alicante
 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 12.00 – 24.00.
 • Webadresse: http://www.monastrell.com/