Hjem » Granada » Restauranter Granada

Restauranter Granada

Granada er et populært turistmål som kan tilby et stort og variert utvalg av restauranter i alle prisklasser. Her finnes alt fra rimelige tapasbarer til dyre og eksklusive gourmetrestauranter. Byen har selvfølgelig mange spisesteder som serverer tradisjonelle retter, men også internasjonale restauranter er godt representert – deriblant italienske, marokkanske, argentinske, kinesiske og indiske.

Stort sett serverer restaurantene i Granada lunsj i tidsrommet 13.00 – 16.00 og middagsretter

kl. 20.00 – 24.00. Normalt trenger man kun å forhåndsbestille bord på de mest populære restaurantene samt i helgene.

Kanskje man ønsker å spise på en av byens restauranter som har flott utsikt over Alhambra og  Sierra Nevada-fjellene? Eller kanskje man heller foretrekker en restaurant som tilbyr flamenco-show på kveldstid. I Granada har man mange muligheter når man skal velge spisested.

Lokale retter har påvirkning av sin historie og sin geografiske beliggenhet mellom fjellene og Middelhavet. Typiske matretter fra Granada er f.eks. bønner med Trevélez-skinke eller Sacromonte-omelett.

Byen er også berømt for sine mange tapas-barer, og man finner mange av dem rundt Alhambra og i nabolaget Albaicín. Her kan man få en rekke småretter (kalde eller varme) – samtidig som man kan nyte en drink. De fleste tapas-barer har utendørs-terrasse sommerstid, slik at man kan velge om man vil sitte ute eller inne.

Dersom man ønsker å spise ved en restaurant som serverer tradisjonelle spanske retter, anbefales det å oppsøke det sentrale området i byen mellom «Plaza Nueva» og «Gran Via». Gaten «Calderia» i Granada er dessuten kjent for sine mange restauranter som serverer matretter fra Marokko.

Noen populære restauranter i Granada:

 

ayre-cafe-mojitosAyre Café & Mojitos

Ayre er en enkel og rimelig tapas-restaurant i sentrum av Granada. Stedet eies av en ung mann, som selv arbeider som servitør i restauranten, og som har satset på et hjemmehyggelig miljø.

Ayre er en populær, sosial møteplass – så vel til frokost som til middag.

Restauranten arrangerer jevnlig musikk-kvelder, karneval og temafester. I tillegg stiller de veggene til disposisjon for kunst- og fotoutstillinger. Gjestene har dessuten gratis adgang til stedets wifi-nett. Prisklasse: Lav.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag kl. 08.00 – 15.00 og kl. 20.00 – 01.00.
 • Fredag kl. 08.00 – 15.00 og kl. 20.00 – 03.00. Lørdag kl. 20.00 – 03.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Duquesa 31, (Centro-Sagrario), 18001 Granada.
 • Facebook-side: http://www.facebook.com/Ayrecafe

 

La Bella y La Bestia II

La Bella y La Bestia II er en liten tapas-restaurant som ligger midt i sentrum av Granada, med gangavstand til katedralen. Den er kjent for å servere store tapas-porsjoner til svært rimelig pris.

Stedet blir drevet av et ektepar, som har satt sitt personlige preg både på menyen og interiøret. Stilen i lokalet er romantisk med lysekroner og tunge billedrammer, og har en avslappet og hjemmekoselig atmosfære.

Det finnes tre andre restauranter i Granada med samme navn, og de utgjør dermed en liten lokal kjede – som har hver sine spesialiteter. Prisklasse: Lav.

 • Åpningstider: Ikke oppgitt. Tapas-baren kan kontaktes pr. telefon eller e-post for nærmere informasjon om åpningstider (se Web-adresse).
 • Adresse: Calle Carcel Baja, 14, 18010 Granada
 • Web-adresse: http://www.bodegaslabellaylabestia.com/

 

iviva-maria¡Viva María!

Dette er en liten, italiensk restaurant som ligger i nærheten av katedralen i Granada. Den er oppkalt etter eieren, Maria Bertini, som har satset stort på en hjemlig atmosfære med personlig service.

Utvalget av pizzaer og pastaer er stort, og all maten er tilberedt fra bunnen av. Dermed adskiller dette spisestedet seg fra de pizza- og pastarestaurantene som har et typisk hurtigmat-preg.

¡Viva María! er ellers kjent for sin gode lasagne (med kjøtt eller kun med grønnsaker) og sine smakfulle desserter.

Stedet har to barer og trivelige lokaler. Prisklasse: Middels.

 

Al Sur de Granada

Al Sur de Granada er en restaurant som har spesialisert seg på retter fra det andalusiske kjøkken, og alle råvarene er lokalt og økologisk produsert. Også utvalget av viner er fra Granadas nærområde – flere av dem hentet fra små, lokale vingårder som driver etter biodynamiske prinsipper.

Restaurantens interiør er rustikk, og en del av bordene er utformet som vintønner. Al Sur de Granada fungerer som en kombinasjon av restaurant og delikatesseforretning – og er svært populært både blant tilreisende og fastboende. Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 10.30 – 15.30 og kl.18.30 – 23.30.
 • Adresse: Calle Elvira 150, 18010 Granada.
 • Web-adresse: http://www.alsurdegranada.net/

 

la-parrala-paella-barLa Parrala Paella Bar

La Parrala Paella Bar er en liten, tradisjonell paella-restaurant i sentrum av Granada – nærmere bestemt i en liten bakgate i nærheten av Plaza Nueva. Utvalget av tapas er godt, og restauranten har satset på lokalt produserte viner.

Lokalet er lite og intimt, og det kan lønne seg å forhåndsbestille bord om man ønsker å spise her på kveldstid.

Mange foretrekker å spise i baren, først og fremst fordi man da kan se når kokken (som også er eier av restauranten) tilbereder måltidet. Prisklasse: Middels.

 

Taberna La Tana

Taberna La Tana er en klassisk tapasbar, som ligger i bydelen Tealejo-San Matias, ca. 8 minutters gange sørøst for katedralen i Granada. Interiøret er gjennomført rustikt, og atmosfæren er genuint spansk. Stedet er dessuten svært populært blant lokalbefolkningen.

Utvalget av viner er imponerende, og Taberna La Tana kan vise til hele 370 referanser til ulike spanske vin-regioner.

Til hver drink man bestiller, får man en gratis tapas-rett. Etter kl. 21.00 er det lille lokalet vanligvis helt fullt, så det lønner seg å komme hit litt tidlig på kvelden. Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 12.30 – 16.00 og kl. 20.30 – 24.00. NB! Stengt på lørdager og søndager i juli og august.
 • Adresse: Calle Rosario 11 Bajo, Esquina placeta del Agua, 18009 Granada.
 • Web-adressse: http://www.tabernalatana.com/

 

el-tragaluz-del-realejoEl Tragaluz del Realejo

Restauranten El Tragaluz del Realejo ligger i et smalt, pittoresk smug – ca. 15 minutters gange fra Alhambra. Atmosfæren er umiskjennelig spansk, med flisegulv, hvite vegger og mørkt tak. Menyen er derimot svært internasjonal. Den kombinerer typiske middelhavs-tradisjoner med oppskrifter fra hele verden.

Blant de mest populære rettene finner man bl.a. arabisk pastilla («pastela») og cubanske desserter, for å nevne et par av spesialitetene.

El Tragaluz del Realejo er en intim og trivelig restaurant, hvor man også kan bestille plass for  større selskaper. Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 12.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 24.00. Søndag kl. 12.00 – 16.00.
 • Adresse: Nevot, 26, 18009 Granada.
 • Web-adresse: http://www.eltragaluzdelrealejo.com/

 

La Oliva

La Oliva ikke en ordinær restaurant, men i utgangspunktet en usedvanlig rikholdig delikatesseforretning, som selger råvarer produsert i Andalucia. Den er imidlertid tilknyttet hotellet Gar-Anat – og både hotellet og La Oliva ligger ved den populære plassen «Placeta de los Pelegrinos» i sentrum av Granada. Bordplass må bestilles på forhånd i hotellets resepsjon, både om man ønsker lunsj eller middag – siden det ikke er spiseplass til mer enn ni personer om gangen i La Oliva. Restaurantens gjester får imidlertid spesialoppvartning av eieren, som også orienterer om alle ingrediensene –  og om La Olivas spesielle historie.

Man kan på forhånd få smaksprøver på hotellet, og etter måltidet kan man kjøpe med seg hjem noen av de varene som har gitt mersmak. La Oliva har – naturlig nok – et stort utvalg av olivenoljer, et produkt det er svært populært å ha med seg hjem etter et besøk.

Vær forberedt på at et måltid i La Oliva varer ca 2,5 timer – så dette er ikke et sted man velger å spise om man har dårlig tid. Prisklasse: Høy.

 

flamenco-en-vivo-jardinesFlamenco Jardines de Zoraya

Den eksklusive restauranten Flamenco Jardines de Zoraya ligger i bydelen Albaicín i Granada. Stedet serverer velsmakende Middelhavs-inspirerte retter, og man kan hver kveld

kl. 20.00 og 22.30 også oppleve flamenco-oppvisning med musikk, sang og dans. Oppvisningen varer i ca. 1 time. Det er også oppvisning kl. 15.00 på lørdager og søndager.

Blant spesialitetene på menyen finnes oksehale-retter samt havabbor. Restauranten har dessuten en rikholdig vinkjeller, der man kan velge mellom alt fra Rioja-årgangsvin til lokale viner fra Granada.

Restauranten er knyttet til det vakre hageanlegget Jardines de Zoraya, og tilbyr også servering på en stor uteterrasse med plass for 130 personer, som ligger like bak den gamle moskéen Albaicín. I sommervarmen er terrassen behagelig nedkjølt, mens den om vinteren er oppvarmet.

Flamenco de Jardines Zoraya er også en restaurant det er mulig å bestille grillfester, banketter, forretningslunsjer og bryllup. Prisklasse: Høy.