Hjem » Fuerteventura » Restauranter i Fuerteventura

Restauranter i Fuerteventura

Det finnes et stort utvalg av restauranter og spisesteder på Fuerteventura, og man kan velge mellom alt fra rimelige snackbarer til mer eksklusive restauranter i høyere prisklasse.

Fuerteventura har utallige tapas-barer og restauranter som serverer spanske, tradisjonelle retter. I tillegg finnes det også restauranter med internasjonal meny – som f.eks. kinesiske, franske, indiske, italienske og meksikanske restauranter.

Spisesteder på Fuerteventura har ganske fleksible åpningstider, så det er alltid lett å finne et sted å spise – uansett når på dagen man ankommer.

Lokalbefolkningen på øya nyter alltid en café con leche (kaffe med melk) til frokost – ofte sammen  med bakverk eller «churros», en slags vannbakkels dyppet i sjokolade.

Fisk og skalldyr dominerer øyas kjøkken, men man kan også få gode kjøttretter her. Geitost «Queso Majorero»er også en spesialitet på Fuerteventura – og finnes på de fleste menyer.

En annen spesialitet på øya er «Mojo», en velsmakende dip-saus som blir servert på nesten alle restauranter. Mojo er laget av hvitløk, olivenolje, eddik, rød pepper, paprika eller koriander. Mojo fåes i flere varianter.

Fuerteventura produserer ikke vin selv, men på naboøya Lanzarote lages det vin av druer som er dyrket på de vulkanske skråninger. Den skarpe, tørre hvitvinen er å anbefale. På Fuerteventura er den lokale drikken «Ron miel» populær blant lokalbefolkningen. Den består av mørk rom med sirup og honning.

I hovedstaden Puerto del Rosario finnes en rekke gode restauranter, som serverer både internasjonale og tradisjonelle, lokale retter. Byen Corralejo i nord er også kjent for å ha mange flotte restauranter – spesielt i havneområdet.

Noen populære restauranter og spisesteder på Fuerteventura:

 

Oliver

Oliver er en tradisjonell spansk café og restaurant, som ligger nær havnen i sentrum av hovedstaden Puerto del Rosario. Stedet spiller behagelig klassisk musikk i bakgrunnen, og her kan man få frokost, lunch- og middagsretter til konkurransedyktige priser. Oliver restaurant får ofte ros for sin stil og sjarm, og er også et populært utested på kvelden. Restauranten har også småretter, desserter og tapas. Prisklasse: Lav.

  • Åpningstider: Mandag – torsdag kl. 09.30 – 23.00, fredag kl. 09.30 – 00.30 og lørdag kl. 10.30 – 02.30. Søndag stengt.
  • Adresse: Calle Primero de Mayo 10, 35600 Puerto del Rosario

 

ancaistealtaAn Caisteal

An Caisteal er en liten skotsk/britisk restaurant og bar som ligger i sentrum av Corralejo, nord på Fuerteventura. Stedet har en avslappet og vennlig atmosfære, og her kan man få smakfulle skotske retter til en rimelig pris. An Caisteal serverer frokost, brunch og middagsretter. Stedet har også salg av maltwhisky samt skotsk øl, og på kveldstid kan man bestille et variert utvalg av småretter

 

Ristorante Mattarello

Den italienske restauranten Mattarello ligger ved feriestedet Morro Jable – på sørøstkysten av Fuerteventura. Fra restaurantens ute-terrasse har man flott utsikt over stranden og sjøen. Mattarello serverer ferske pastaretter, pizza, sjømat og kjøttretter. Stedet er elegant innredet, og har en hyggelig atmosfære. Prisklasse: Lav til middels.

  • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 12.30 – 22.30.
  • Adresse: Avenida Tomás Grau Gurrea 2, 35626 Morro del Jable
  • Telefonnummer: +34 928 540 804

 

Casa Marcos Bar Gastronomico

Den anerkjente restauranten Casa Marcos ligger i den lille landsbyen Villaverde – i nordlige del av Fuerteventura. Restauranten befinner seg 13 km sør for turistbyen Corralejo. Villaverde er kjent for å ha flere gode restauranter, og en av disse er Casa Marcos. Restauranten serverer tradisjonell  spansk mat, og man kan velge mellom lokale fiske- eller kjøttretter samt tapas. Casa Marco ligger på en høyde, og fra ute-terrassen har man fantastisk utsikt over landskapet. Stedet har en koselig rustikk atmosfære og god service. Prisklasse: Middels.

  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 23.00
  • Adresse: Carretera General 94, 35640

 

casa-santaCasa Santa Maria

Restaurant Casa Santa Maria ligger 2 km øst for den pittoreske landsbyen Betancuria – i vestlige del av Fuerteventura. Avstanden til turistsenteret Caleta de Fuste på østkysten er kun 27 km.  Restauranten Casa Santa Maria serverer tradisjonelle spanske retter av ypperste kvalitet, og er elegant og smakfullt innredet –  med en fredelig atmosfære. Her kan man velge mellom flere kjøtt-, fisk- eller skalldyrsretter. Stedet tilbyr også ulike småretter. Prisklasse: Middels.

 

azzurrorest-fuerteventuraAzzurro

Azzurro er en restaurant som ligger 3 km nord for El Cotillo på øyas nordvestkyst. Restauranten har flott utsikt over stranden, og like i nærheten ligger fyrtårnet i Los Lagos.

På Azzurro kan man bestille gode pasta-, kjøtt-, fisk- og skalldyrsretter samt tapas. Besøker man restauranten sent på dagen, har man fantastisk utsikt over solnedgangen og havet. I tillegg til en variert og velsmakende meny, har stedet også en variert vinliste. Hver fredag kveld arrangeres det jazz-konsert her. Prisklasse: Middels.

  • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 12.30 – 22.00. Søndag og mandag stengt.
  • Adresse: Carretera Al Faro El Cotillo, urb. Los Lagos 1, 35650 El Cotillo
  • Webadresse: http://www.azzurro.es/eng/index.html

 

Infusion Restaurante

Infusion er en nyåpnet restaurant som ligger i sentrum av den nordlige kystbyen Corralejo . Restauranten serverer internasjonale retter med innslag fra mange ulike kulturer. Stedet eies av et engelsk ektepar, der kokken har mer enn 30 års erfaring. Infusion serverer lekre fisk- og kjøttretter, og har dessuten en eksklusiv vinliste. Her kan man dermed nyte god mat og drikke i en avslappet og komfortabel atmosfære. Prisklasse: Middels til høy. Det anbefales å forhåndsbestille bord ved Infusion Restaurante.

 

patio1El Patio de Lajares

El Patio de Lajares er en gourmet-restaurant som ligger i landsbyen Lajares, nord på Fuerteventura. Restauranten befinner seg 12 km sørvest for Corralejo og 32 km nordvest for hovedstaden Puerto del Rosario.

Den anerkjente tyske kokken på stedet, lager smakfulle internasjonale retter med både tysk og spansk vri, og her kan man få de lekreste kjøtt- og fiskeretter. Restauranten har air-condition, og er elegant innredet med flotte oljemalerier og antikviteter. El Patio de Lajares har også utendørsterrasse med panoramautsikt over landsbyen og fjellene.

Det anbefales å forhåndsbestille bord. Prisklasse: Høy.