Hjem » Fuerteventura » Populære turiststeder i Fuerteventura

Populære turiststeder i Fuerteventura

fuerteventura2

Det er flere byer og tettsteder på Fuerteventura. I tillegg til hovedstaden Puerto del Rosario på østkysten kan bl.a. følgende nevnes – som alle ligger i den sentrale, nordvestlige delen av øya: Antigua, Betancuria, Pájara og Tuineje. Ellers må Corralejo helt i nord nevnes og Caleta de Fuste (litt sør for hovedstaden), samt Taralejo og Costa Calma på sørøstkysten. På nordvestkysten ligger turiststedet El Cotillo, som stadig blir utbygget med nye hoteller og mer og mer populært turistmål. Det finnes også flere attraktive steder langs sørkysten av Jandia-halvøya helt i sørvest.

Noen av de mest populære turistmålene på Fuerteventura er sanddynene i området rundt Corralejo, og de lange strendene i sørøst og sør. Her er det fantastiske bademuligheter – og vannsportsaktiviteter som windsurfing, kiting, vannski, vannscooter og dykking er svært populært her. Fuerteventura er også et godt utgangspunkt for sportsgrener som tennis, golf, sykling og ridning.

Skal man på familieferie til Fuerteventura, er Caleta de Fuste et bra alternativ. Avstanden fra flyplassen er relativt kort, og badestranden Playa de Castillo er glimrende for barn, siden den er svært langgrunn.

Voksne turister velger kanskje Playa Barca ved Taralejo – eller den tre mil lange stranden som strekker seg fra Costa Calma og sørvestover langs hele Jandia-halvøya. I dette området ligger også de populære feriebyene Jandia og Morro Jable, der man kan nyte solen og havet i fullt monn.

En helt annen type landskap finner man i nordvest, rundt den gamle hovedstaden Betancuria og nabolandsbyene. Her dominerer fjell og klipper, avbrutt av jordbruksarealer – og det er også her man finner det meste av øyas historiske bebyggelse.