Hjem » Ibiza » Populære turiststeder på Ibiza

Populære turiststeder på Ibiza

Ibiza Dalt vila

Turister som ønsker ekte byfølelse, drar helst til hovedstaden på Ibiza – som ligger sørøst på øya. Her har man de beste shoppingmuligheter, og Ibiza by kan lokke med et fantastisk uteliv i sommerhalvåret. Gamlebyen «Dalt Vila» ligger høyt på en klippe, og her kan man besøke festningen fra 1500-tallet, som dessuten står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Hovedstaden har også et flott arkeologisk museum. Sør for Ibiza by ligger badestranden Figueretas, og nord for sentrum finnes stranden Playa de Talamanca.

Omlag 5 km sør for hovedstaden ligger Playa d’en Bossa, som er et av de mest populære turiststedene på Ibiza. Playa d’en Bossa er kjent for sine mange nattklubber og har øyas lengste badestrand. Her har man også tilgang på ulike vannsportsaktiviteter som f.eks. dykking, windsurfing og kitesurfing.

Øyas nest største by – San Antonio – ligger på vestkysten, og tiltrekker seg mange turister i høysesongen. Byen kalles ofte for Ibizas «party-hovedstad» på grunn av de mange store nattklubbene som ligger her. San Antonio har ellers en flott badestrand med strandpromenade og et akvarium.

Santa Eulalia del Rio er Ibizas 3. største by, som ligger på østkysten av øya. Den flotte stranden her er svært barnevennlig, og byen har i tillegg vakker strandpromenade og elegant marina. Santa Eulalia del Rio er også kjent for å være øyas gastronomiske sentrum, og perfekt for dem som ønsker en avslappende og rolig ferie.

Ibiza party