Hjem » Tenerife » Populære turiststeder i Tenerife

Populære turiststeder i Tenerife

turiststeder

Solhungrige turister velger ofte Tenerife som feriedestinasjon, og øya kan tilby vakker natur med flotte badestrender samt gode muligheter for vannsportsaktiviteter. De største turistsentrene ligger sør på øya, og Playa de las Américas er et populært feriemål. Her ligger den finkornete stranden Playas de Troya, og langs strandpromenaden finner man en rekke butikker og restauranter. Playa de las Américas er også kjent for sine livlige barer og nattklubber. I tillegg er stedet godt egnet for barnefamilier – og har attraksjoner som badeland, dyrepark, hval- og delfinsafari samt golfbane.

Los Cristianos er også et populært feriemål på sørkysten av Tenerife. Stedet ligger kun 4 km sør for Playa de las Américas, og her finner man finkornet gyllen sandstrand – som er importert fra Sahara-ørkenen. Los Cristianos er et familievennlig og rolig feriemål. Fra havnen er det fergeforbindelse til naboøya La Gomera, og langs strandpromenaden finnes trivelige restauranter og butikker.

Costa Adéje er et turistsenter som ligger på sørkysten av øya, kun 5 km nord for Playa de las Américas. Stedet har mange luksushoteller og butikker som selger eksklusive designerklær. Costa Adéje har vært på fremmarsj som turistmål de senere år, og i 2006 valgte 2 millioner turister akkurat dette stedet som feriedestinasjon. I tillegg til innbydende sandstrender finner man badeland her, samt en rekke trendy restauranter og barer.

På nordkysten av Tenerife ligger Puerto de la Cruz – som er øyas 3. største by. Stedet har stor turisme, og stranden Playa Jardin består av mørk, vulkansk sand. Gamlebyen i Puerto de la Cruz har mange flotte historiske bygninger, og byen har også dyrepark og badeland. I tillegg finnes en vakker botanisk hage, samt den kunstige lagunen Lago Martiénez.

Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife er også et populært turistmål. Dette er en travel by, med brede boulevarder, elegant havnepromenade, gode shoppingmuligheter og mange utesteder. Santa Cruz har en rekke museer, teater, operahus og parker, og nærmeste sandstrand – Playa de las Teresitas – ligger 7 km utenfor sentrum. Hovedstaden arrangerer årlig et karneval som pågår en ukes tid i februar måned. Dette regnes som verdens største – etter karnevalet i Rio de Janeiro.