Hjem » Menorca » Menorca shopping

Menorca shopping

Menorca har et godt utvalg av tradisjonelle små butikker – i tillegg til ukentlige markeder som selger et bredt spekter av varer.

De beste shoppingmulighetene finner man i hovedbyen Mahón sørøst på øya eller i Ciutadella på vestkysten.

På de større badestedene langs kysten vil man også kunne handle i tradisjonelle butikker, og her vil man i tillegg finne et stort antall utsalgssteder som har salg av strand- og badeartikler samt souvenirer.

Mange turister som besøker Menorca, handler med seg hjem lokalt håndverk (keramikk), smykker, lærvarer, parfyme/kosmetikk og klær. Menorca er spesielt kjent for sine håndlagde og komfortable Abarcas-sandaler – som kan kjøpes i alle regnbuens farger.

Det kan være artig å besøke lokale markeder på øya, som selger rimelige souvenirer, sko, klær, grønnsaker, håndverk – og mye mye mer. Markedene foregår utendørs, og i hovedstaden Mahón arrangeres dette hver tirsdag og hver lørdag morgen.

I byen Ciutadella holdes markeder hver fredag og lørdag morgen, og i Es Castell er markedsdagene mandag og onsdag.

Noen populære butikker på Menorca:

shop El Paladar Jamonería & DelicatessenEl Paladar Jamonería & Delicatessen

El Paladar er en delikatesse-forretning som ligger sentralt i byen Cituadella, på Menorcas vestkyst. Butikken åpnet i 2004, og har et bredt utvalg av gourmet-produkter som er typisk for Menorca.

Her kan man bl.a. handle Menorca-vin, Gin Xoriguer, ost, krydret pølse, urtelikør, bakverk og syltetøy. Butikken har også et godt sortiment av Serrano-skinke og sjokolade.

El Paladar Jamonería & Delicatessen har butikker flere steder på øya – deriblant i hovedstaden Mahón på sørøstkysten.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 08.00 – 14.00 og kl. 17.00 – 21.00. Søndag stengt.

Adresse: Carrer de Maó 10, 07760 Ciutadella

Web-adresse: http://www.elpaladar.es/

shop nuria deyaNúria Deyà

Smykkedesigner Núria Deyà har sitt verksted i den lille landsbyen Ferreries, som ligger sentralt på Menorca. Her kan man også få kjøpt hennes unike og håndlagde smykker i sølv, gull og titan. Smykkene har en nyskapende design med fargerike og kontrastfylte elementer.

Núria Deyà henter inspirasjon fra øyas natur når hun lager sine smykker, og man kan velge mellom flotte øredobber, ringer, anheng og armbånd. Smykkene fås både med matte og blanke overflater.

Núria Deyà arrangerer jevnlig nybegynnerkurs i smykkelaging i sitt verksted – som er beregnet for  både for voksne og barn.

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.30 – 13.30 og kl. 17.00 – 20.00. Lørdag kl. 10.00 – 13.30.

Adresse: Calle Ciutadella 12 A, 07750 Ferreries

Web-adresse: http://www.nuriadeya.com/

shop s´escopinyaS’Escopinya

S’Escopinya er en eksklusiv gavebutikk som ligger i Es Castell, omlag 4 km sørøst for hovedstaden Mahón. Stedet har et omfattende utvalg av kvalitetsprodukter til både damer og menn, og her kan man handle flotte smykker, klokker og annet tilbehør.

S’Escopinya fører internasjonale kjente merkevarer – deriblant Armani, Michael Kors, Thomas Sabo, Pandora, Calvin Klein og D&G.

S’Escopinya er en familiedrevet butikk som har eksistert siden 1967. De har også en avdeling i Mahón sentrum.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.30 – 14.00 og kl. 17.30 – 20.30. Søndag stengt.

Adresse: Moll de Calafonts 1, 07720 Es Castell

Web-adresse: http://www.sescopinya.com/

shop abarcasS’Abarca

S’Abarca har salg av de populære og tradisjonsrike Menorca-sandalene, og butikken ligger sentralt i hovedstaden Mahón. Varemerket «Abarcas» (som også kalles «Avarcas» eller «Avarcas Menorquinas») er berømt for sin gode kvalitet, og sandalene har blitt produsert for hånd siden 1989.

Sandalene er svært komfortable på foten, og fås til både voksne og barn. Butikken har et bredt utvalg av Abarcas – både med hensyn til farger og design. Sandalene er laget av skinn, og sålen består av resirkulert gummi.

Det finnes også en avdeling av S’Abarca i Es Castell, nærmere bestemt på adressen «Cales Fonts 30».

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 13.30 og kl. 17.00 – 20.30. Lørdag kl. 10.00 – 14.00.

Adresse: Carrer Ses Moreres 47, 07701 Mahón

Web-adresse: http://www.avarcashop.com/