Hjem » Menorca » Populære turiststeder på Menorca

Populære turiststeder på Menorca

Menorca arenal den castell-2

Turister som ønsker ekte byfølelse reiser gjerne til hovedstaden Mahón, som ligger sørøst på Menorca – eller til Ciutadella på vestkysten. Ønsker man først og fremst sol og strandliv – finnes det en rekke populære badebyer langs kysten.

Nordøst på øya ligger Arenal d’en Castell, som er et familievennlig sted med flott badestrand. Litt vest for dette feriestedet ligger dessuten Menorcas eneste golfbane.

På øyas sørøstspiss finner man det fredelige turiststedet Punta Prima, som kan lokke med langgrunn badestrand og nærhet til hovedstaden. Hotellområdet Es Canutells er også populært for en avstressende badeferie, og befinner seg ved kysten sørøst på Menorca.

Øyas største badested Cala’n Bosch ligger på sørvestkysten, og har to innbydende sandstrender, trivelig marina samt stort badeland.

På sørvestkysten av Menorca ligger også Cala Galdena, som har vakker hvit badestrand omgitt av pinjeskog, og på vestkysten – kun 2 km sør for byen Ciutadella – finnes badestedet Cala Sandtandria. Dette turistområdet ligger ved en smal bukt med hvit sandstrand.