Hjem » Menorca » Menorca mat og drikke

Menorca mat og drikke

Menorca har et mangfold av av spisesteder – med tapas-barer, restauranter og tavernaer. Størst utvalg finner man i hovedstaden Mahón på sørøstkysten og i byen Ciutadella på vestkysten. På turiststedene langs hele kysten har man også mange spisesteder å velge mellom.

Mange restauranter på Menorca tilbyr «Dagens meny» («Menu del Dia») – som gir utmerket valuta for pengene.

Lokale spesialiteter på øya består gjerne av fersk fisk og skalldyrsretter, og den smakfulle hummergryten «Caldereta del Ilagosta» står ofte oppført på menyen. Paella og andre fiskeretter er også populært å bestille. Andre spesialiteter på øya er osten «Formatge de Mao» samt krydderpølsen «Sobrasada Menorquina».

De fleste restaurantene på Menorca serverer lunsjretter fra kl. 14.00, og middagsretter fra kl. 21.00.

Ønsker man å prøve en lokalprodusert drink på Menorca, kan «Gin Xoriguer» anbefales. Dette er en Gin som produseres i Mahón, og som har en smak av einer. «Gin Xoriguer» serveres med sitron og isbiter.

Noen populære restauranter på Menorca:

Bar Las Tapas

Dette er en populær tapas-bar som ligger ved den trivelige marinaen på feriestedet Cala’n Bosch – på sørvestkysten av Menorca. Her serveres velsmakende og hjemmelagde spanske tapas-retter til en rimelig pris. Besøkende kan sitte ute på terrassen eller innendørs, og stedets spesialiteter er bl.a. kylligkebab, kjøttboller, paella og friterte reker.

Bar Las Tapas passer perfekt når man ønsker å spise lunsj, eller kun når man er litt småsulten. Baren har hyggelig betjening som yter god service, og stedet har et bredt utvalg av drikkevarer.

Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Alle dager kl. 09.00 – 01.00.

Adresse: Paseo de Portitxol, 07769 Cala’n Bosch

Web-adresse: Ingen

mat SmoixSmoix

Smoix er en intim og trivelig restaurant som ligger sentralt i byen Ciutadella, på øyas vestkyst. Resturanten serverer velsmakende retter fra Middelhavsområdet, og noen av husets spesialiteter er blåskjell i hvitvinssaus, biff og blekksprut.

Smoix bruker kun friske råvarer, og holder til i lyse, hyggelige lokaler. Stedet har også en romantisk bakgårdshage med rolig atmosfære, som er spesielt populær sommerstid. Restauranten har også meksikanske og tapas-retter på menyen. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Daglig kl. 13.00 – 15.30. Fredag og lørdag kl. 13.00 – 15.30 og kl. 20.00 – 23.30.

Adresse: Calle Sant Isidre 33, 07760 Ciutadella

Facebook-side: https://www.facebook.com/Smoix.restaurant?fref=ts

mat Restaurante WayRestaurante Way

Way er en populær japansk og kinesisk restaurant som ligger ved havneområdet i hovedstaden Mahón, på sørøstkysten av Menorca. Stedet har en omfattende meny, og serverer kinesiske retter som vårruller, supper, salater, kylling i karrisaus mm. Noen av de japanske rettene som finnes på menyen er Miso-suppe, sushi, salat og kyllingpai.

Restaurante Way har trivelige og moderne lokaler og sommerstid er det også populært å innta måltidet på terrassen utendørs.

Restauranten åpnet i 2010, og kokken Wang Shi Pu har mottat pris for sin kokkekunst. Stedet har et bredt utvalg av viner, og kan tilby dessuten te fra India, Kina, Japan og Tibet. Hver fredag kveld har restauranten live-konserter, der det spilles først og fremst jazz.

Restaurant Way har ofte «Dagens Meny» ( «Menu del Dia») til en fordelaktig pris – og tilbyr dessuten egen takeaway-meny, for dem som ønsker dette. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Daglig kl. 13.00 – 16.30 og kl. 19.00 – 24.00. Tirsdag stengt.

Adresse: Moll de Llevant 216, 07701 Mahón

Web-adresse: http://restauranteway.com/

mat Restaurant MiramarRestaurant Miramar

Restaurant Miramar ligger ved den vakre bukten i Cala Blanca på Menorcas østkyst – omlag 4 km sør for byen Ciutadella. Restauranten serverer retter fra Middelhavsområdet, og er kjent for sine gode fiske- og skalldyrretter.

En av spesialitetene på Restaurant Miramar er den smakfulle hummergryten «Caldereta del Ilagosta», men stedet har også flere kjøttretter å velge mellom. Det er også mulig å bestille barnemeny her.

Restauranten åpnet dørene i 2010, og har stor utendørsterrasse – der man har vakker utsikt over sjøen og stranden. Restaurant Miramar tilbyr god service og har hyggelig betjening. Prisklasse: Middels – høy.

Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 24.00.

Adresse: Avenida Cala Blanca, 07769 Cala Blanca

Facebook-side: https://www.facebook.com/pages/Restaurante-Miramar-Cala-Blanca/107015472680347

mat Pan y VinoPan y Vino

Pan y Vino er en anerkjent fransk restaurant som ligger 7 km sør for Mahón, i den lille landsbyen Torret. Restauranten omtales ofte for «Menorcas beste», og holder til i en 200 år gammel bygning. Pan y Vino har sjarmerende rustikk interiør samt en hyggelig utendørsterrasse. Stedet åpnet i 2008, og drives av det unge paret Patrick (fransk) og Noella (spansk).

Restauranten har godt utvalg av lekre og kreative kjøtt-, fisk- og skalldyrretter, og det er dessuten mulig å få servert vegetarretter. Det er også populært å prøve husets 9-retters smaksmeny. Restauranten kan tilby et godt utvalg av franske viner.

Et besøk hos Pan y Vino egner seg godt for spesielle anledninger, eller kun når man ønsker en spennende matopplevelse. Prisklasse: Høy.

Åpningstider: Daglig fra kl. 19.30. Tirsdager stengt.

Adresse: Camí de la Coixa 3, Torret, 07711 Sant Lluis

Web-adresse: http://www.panyvinomenorca.com/