Hjem » Torrevieja » Mat og drikke i Torrevieja

Mat og drikke i Torrevieja

Torrevieja har et stort og variert tilbud av caféer og restauranter, og byen er kjent for å ha god kvalitet på mat og drikke. Tradisjonelle spanske restauranter i Torrevieja serverer ofte typiske retter fra Middelhavet – en balansert og velsmakende meny som består av grønnsaker, kjøtt, fisk eller skalldyr.

Typiske lokale retter som serveres er Caldero (fiskegryte), Paella (risrett med fisk eller skalldyr), Tapas (små-retter) eller Sobresada (paté laget av svinekjøtt, potetmos og krydder).

På grunn av det kulturelle mangfoldet i Torrevieja, finnes det utallige internasjonale restauranter her – fra nær sagt alle land i verden. Det er mange kinesiske restauranter å velge mellom samt italienske, indiske, franske og britiske.

Ønsker man å spise norsk mat i Torrevieja, kan man besøke «Henrik Ibsen Restaurant» – som ligger i gaten Calle San Pascual 216, like i nærheten av Plaza de la Habana.

Bestiller man «Dagens Meny» på en av byens restauranter, får man ofte forrett, hovedrett og dessert til en ekstra hyggelig pris. Dagens meny inkluderer som oftest en gratis drikke – der man kan velge mellom vin, brus eller kaffe.

Det kan være nyttig å vite at lokalbefolkningen i Torrevieja gjerne ikke går ut for å spise middag før kl. 21.00 om kvelden – og restaurantene har dermed størst pågang på denne tiden av døgnet.

Noen populære restauranter i Torrevieja:

Mat lady cupcakeLady Cupcake

Dette er ikke en restaurant hvor man spiser middag, men først og fremst en café med et stort utvalg av kaker. Spesialiteten er muffins i alle varianter, samt en rekke ulike kakesorter – bl.a. gulrotkake og eplekake. Alt er bakt i Lady Cupcakes eget bakeri. Lokalene er moderne, lyse og trivelige – med hvite vegger oppbrutt av striper i pastellfarger.

På denne caféen serveres det også ulike typer sandwich, for eksempel med skinke og ost – eller med kalkun. I tillegg er stedets bagels med laks og ost svært ettertraktet.

Lady Cupcakes tilbyr dessuten et rikholdig utvalg av kaffe, te, milkshake og smoothies.

Prisklasse: Lav.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.00 – 13.30 og kl. 16.00 – 20.30. Lørdag kl. 09.30 – 14.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Patricio Perez, 14 bajos, Patricio Perez, 14 bajos, 03181 Torrevieja.
 • Web-adresse: http://lady-cupcake.jimdo.com/

mat pizza1Pizza No. 1

Dette er en italiensk restaurant, som har et stort utvalg av pizza og pastaretter. Pizza No. 1 tilbyr også andre retter, bl.a. den populære «kyllingbryst i soppsaus».

Restauranten har vært drevet av en italiensk familie siden 1992, og den har en idyllisk beliggenhet ved stranden i Torrevieja. Pizza No. 1 holder til i lyse og trivelige lokaler, og er svært familievennlig.

Dersom man ønsker det, kan man nyte maten på stedets flotte uteterrasse, der man har en fantastisk utsikt over stranden og Middelhavet. Prisklasse: Lav.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 12.30 – 16.00 og kl. 18.30 – 23.00.
 • Adresse: Avenida de los Marineros, 4, 03182 Torrevieja.
 • Web-adresse: http://www.pizzan1.com/

mat sands bistroSands Bistro

Sands Bistro er en liten restaurant i britisk stil, drevet av et engelsk ektepar. Den ligger like ved El Cura-stranden i Torrevieja – og kan feire sitt 25-årsjubileum i 2013. Her kan man, i tillegg til en tradisjonell britisk lunsj, også nyte et variert utvalg av middagsretter – alltid tilberedt av ferske, lokalproduserte råvarer. Servicen er uvanlig god, porsjonene er store, og det er også mulig å bestille glutenfrie matretter.

Restauranten har ikke plass til flere enn rundt 30 gjester, så har man tenkt å gå hit på kveldstid, bør man forhåndsbestille bord. Prisklasse: Middels.

mat sunset beachSunset Beach Restaurant & Bar

Sunset Beach er en sjarmerende, belgisk restaurant, som har en meget idyllisk beliggenhet like ved stranden Playa del Cura i Torrevieja. Lokalene er lyse og trivelige, og restauranten har dessuten egen uteterrasse med vakker utsikt over sandstranden og Middelhavet.

Sunset Beach kan presentere en svært rikholdig meny, der man kan velge mellom en rekke kjøtt- og fiskeretter, samt pasta. Blant spesialitetene er østers, canadisk hummer, flamsk biff og spare ribs. Restauranten er meget familievennlig, og den tilbyr også en egen barnemeny med flere valgmuligheter.

Dette er er en svært populær restaurant i Torrevieja, så det anbefales å forhåndsbestille bord her. Prisklasse: Middels.

Restaurante Christopher

Restaurante Christopher er en meget populær internasjonal restaurant, som ligger 6 km sør for Torrevieja sentrum. Man kan velge mellom et bredt utvalg av 3-retters menyer, de fleste inspirert enten av greske, spanske, baskiske – eller mer generelle Middelhavs-tradisjoner. Det er dessuten mulig å mikse to ulike menyer.

Beliggenheten er ikke den beste, i og med at Restaurante Christopher holder til i første etasje i et større leilighetsbygg, men servicen – og dermed trivselen – er kjent for å være upåklagelig.

Prisklasse: Middels.

mat el bistro de la palyaEl Bistro de la Playa

El Bistro de la Playa er en strandrestaurant med en fantastisk beliggenhet ved La Mata-bukten, 6 km nord for Torrevieja. Menyen er stort sett inspirert av mattradisjoner fra Middelhavs-området, men man finner også retter hentet fra det britiske kjøkken.

El Bistro de la Playa er også en populær frokostrestaurant, der man bl.a. kan få servert pannekaker med grillet bacon og lønnesirup etter canadisk mønster – eller man kan besøke restauranten ved lunsj-tid og velge blant et rikholdig utvalg av tapasretter, salater eller sandwich’er.

El Bistro de la Playa har egen, idyllisk terrasse med utsikt over stranden og Middelhavet.

Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Tirsdag kl. 10.30 – 16.00. Onsdag – lørdag kl. 10.30 – 16.00 og kl. 19.00 – 22.00. Søndag kl. 10.30 – 16.00.
 • Adresse: Calle San Roque, 03188 La Mata.
 • Web-adresse: http://www.elbistrodelaplaya.com/find-us/

mat patio andaluzPatio Andaluz

Patio Andaluz er et tradisjonsrikt spisested i typisk spansk landstil, som ligger ved riksvei N-332, 5 km sør for Torrevieja sentrum. Restauranten har en omfattende meny, som er basert på spanske mattradisjoner. Her kan man bl.a. få servert ulike biffretter, grillet kalkun eller struts. Det tilbys dessuten flere fiskeretter, i tillegg til pizza. Det er også mulig å bestille vegetarretter ved Patio Andaluz, dersom dette er ønskelig.

Restauranten åpnet i 1973, og den har i alle år vært drevet av den samme familien, som legger stor vekt på personlig service.

Patio Andaluz er et velegnet sted for familier, og restauranten legger også til rette for større grupper.

Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 13.00 – 15.30 og kl. 19.00 – 24.00.
 • Adresse: Carretera Alicante-Cartagena, Km5, 03180 Torrevieja
 • Web-side: http://www.elpatioandaluz.net/

Mat el-muelleEl Muelle

El Muelle er en eksklusiv restaurant, som ligger like ved sjøen i sentrum av Torrevieja. Beliggenheten, med utsikt over Middelhavet, er fortreffelig. Interiøret er enkelt, men stilfullt – og består av en blanding av hvit mur og mørkt treverk.

Menyen har et tydelig Middelhavs-preg, med vekt på italienske mattradisjoner. I tillegg serveres flere argentinske spesialiteter ved denne restauranten. Blant de mest populære rettene er argentinsk biff og sjøkreps – samt italiensk lasagne. Stedet er svært familievennlig, og har en flott atmosfære.

El Muelle disponerer egen parkeringsplass, som kundene kan benytte gratis. Prisklasse: Høy.