Hjem » Las Palmas » Mat og drikke i Las Palmas

Mat og drikke i Las Palmas

En storby som Las Palmas har et svært godt utvalg av spisesteder i alle prisklasser – enten man ønsker å innta en rimelig lunsj i en av byens tapas-barer eller foretrekker å spise middag på en eksklusiv gourmet-restaurant.

Prisnivået på en 3-retters meny ligger langt lavere i Las Palmas enn på sørsiden av øya, da området i sør ofte har kunstig høye turistpriser.

I Las Palmas finner man mange restauranter som serverer tradisjonelle kanariske retter, men byen har også et stort utvalg av internasjonale restauranter – som serverer retter fra alle verdensdeler. Hovedstaden har et stort antall franske, italienske, arabiske og japanske restauranter.

Matkulturen på Gran Canaria består av gode råvarer og originale oppskrifter – som gir smakfulle kjøtt-, fisk- og skalldyrretter. Kjøttretter av geit og lam er populært , og typiske fiskesorter er «Dorada» (havabbor) og «Pez espada» (sverdfisk).

Restaurantene serverer lunsj stort sett kl. 13.00 – 16.00, og middag kl. 20.00 – 23.00.

Det er mange hyggelige kanariske restauranter langs Canteras-stranden, og i gamlebyen Vegueta finner man et stort antall tapas-barer. Ellers ligger både lokale og internasjonale restauranter spredt over hele byen.

Noen populære restauranter i Las Palmas:

Trento Pizza y Pasta

Trento Pizza y Pasta er en enkel, populær og rimelig italiensk restaurant, som ligger i den sørvestlige delen av Las Palmas – litt i utkanten av sentrum. Stedet har et godt utvalg av pizza- og pastaretter, og har en autentisk, italiensk atmosfære.

Her kan man spise både lunsj og middag – i tillegg til at restauranten også har et takeaway-tilbud. I tillegg til pizza og pasta serveres det også salater, smørbrød og desserter.

Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Alle dager kl. 13.00 – 16.00 og kl. 19.30 – 24.00.

Adresse: Camilo José Cela 74, 35017 Las Palmas

Facebook-side: http://www.facebook.com/TrentoPizzaYPasta?fref=ts

mat - sala 7 restSala 7 Restaurante

Den velrenommerte restauranten Sala 7 ligger i den nordlige delen av Canteras-stranden i Las Palmas – nær havnen Puerto de la Luz. Dette er et spisested med umiskjennelig spansk preg, der utvalget av tapasretter er spesielt bra. Sala 7 har også internasjonale retter på menyen, og er dessuten en populær takeaway-restaurant. Det er også mulig å få uteservering.

Sala 7 er en familiedrevet restaurant, som har satset mye på at gjestene skal trives.

Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Tirsdag – torsdag kl. 11.30 – 24.00, fredag og lørdag kl. 11.30 – 01.30, søndag kl. 11.30 – 24.00.
 • Adresse: Calle La Naval 4, Las Palmas de G.C., 35008 Las Palmas
 • Facebook-side: http://www.facebook.com/sala7restaurante?fref=ts

mat puerta-de-oroPuerta de Oro

Dette er en kinesisk restaurant med flott beliggenhet like ved Las Canteras-stranden – i nordlige del av Las Palmas. Puerta de Oro, som betyr ”Gullporten”, ble åpnet allerede i 1971, som en av de første Kina-restaurantene på Kanariøyene. Dagens eier representerer 2. generasjon. Såvel interiøret som menyen i Puerta de Oro har et autentisk, kinesisk preg.

Den familievennlige restauranten har også et godt utvalg av kaker, og ved særlige anledninger knyttet til den kinesiske ”månekalenderen”, serveres det tradisjonelle bakverk som symboliserer spesielle merkedager. Prisklasse: Middels.

mat allendeAllende

Allende er en allsidig restaurant med basis i spanske og baskiske kjøkkentradisjoner. Selv om dette i utgangspunktet er en tapas-restaurant, finnes det ikke kun småretter på menyen. Her serveres det også flere spennende sjømat-retter, samt et brukbart utvalg av vegetarkost. Allende er dessuten kjent for sin utsøkte «Cochino Negro», en rett basert på kjøtt av en egen, kanarisk svinerase.

Allende er en liten kjede som har tre restauranter sentralt i Las Palmas: Allende Puerta, Allende Muelle og Allende Triana. Prisklasse: Middels.

Åpningstider:

 • Mandag – torsdag kl. 13.30 – 16.30 og kl. 20.30 – 23.30
 • Fredag og lørdag kl. 13.30 – 16.30 og kl. 20.30 – 24.00.
 • Søndag kl. 13.30 – 17.00.

Adresser:

 • Allende Puerto: Calle Joaquin Costa 14, Esquina Isla de Cuba 42, 35007 Las Palmas
 • Allende Muelle: C C Sotavento, Avenida Marítima 2, 35006 Las Palmas
 • Allende Triana: Calle Domingo J. Navarro 16, 35002 Las Palmas

Web-adresse:  http://www.allenderestauracion.com/

mat kitchen-loversKitchen Lovers

Kitchen Lovers er en restaurant som ligger idyllisk plassert på den populære Canteras-stranden, i nordlige del av Las Palmas. Lokalene er lyse og trivelige, og restauranten er kjent for sin lune atmosfære og gode service. Servitørene snakker engelsk, og menyene finnes på flere språk.

Rettene er for en stor del inspirert av mattradisjoner fra middelhavsområdet. Blant de forrettene som tilbys, finnes flere spennende focaccia-varianter og salater, mens man blant hovedrettene har et stort utvalg å velge mellom – bl.a. italienske pastaretter, mørnet biff med kryddersmør samt hummer eller kreps med baby-ris.

Restauranten har egen terrasse med flott utsikt over stranden og havet.

Prisklasse: Middels.

mat segundo muelleSegundo Muelle

Restaurante Segundo Muelle ligger nær sjøen i bydelen Ciudad Jardín, i den sørøstlige delen av Las Palmas sentrum. Den tilhører en kjede av restauranter som har spesialisert seg på sjømat, tilberedt etter mattradisjoner fra Peru.

I tillegg kan man velge fra en rikholdig meny som også består av orientalske, italienske og kreolske retter.

Segundo Muelle er et populært spisested både for frokost-, lunsj- og middagsgjester, og restauranten har en egen, idyllisk utendørs terrasse, der man også kan nyte et godt måltid.

Planlegger man et sent kveldsbesøk, er det fornuftig å bestille bord på forhånd.

Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl.13.30 – 16.00 og kl. 20.00 – 24.00. Søndag kl. 13.30 – 17.00, mandag stengt.
 • Adresse: Calle Leon y Castillo 227, 35005 Las Palmas
 • Web-adresse: http://www.segundomuelle.com/

mat cho-zacariasCho Zacarías

Cho Zacarías er en anerkjent gourmet-restaurant som ligger i byens historiske sentrum Vegueta – nær katedralen Santa Ana. Restauranten serverer utsøkte retter fra det spanske kjøkken, men har også internasjonale alternativer på menyen. Her kan man få førsteklasses kjøtt,- fisk- og skalldyrretter – og stedet har også godt utvalg av forretter, salater og desserter.

Cho Zacarías har 3 spiserom – elegant innredet i kolonistil. Restauranten tilbyr god service, og har dessuten en omfattende vin-meny. Prisklasse: Middels – Høy.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.00 – 17.00 og kl. 20.00 – 24.00. Søndag kl. 13.00 – 17.00.
 • Adresse: C. Audiencia 7, 35001 Las Palmas
 • Web-adresse: http://www.chozacarias.es/

La Parrilla

La Parrilla er en eksklusiv restaurant, som ligger i 8. etasje på Hotel Reina Isabel – rett ved den vakre Canteras-stranden. Restauranten har en internasjonal meny – og serverer velsmakende og lekre retter fra Japan, Spania og Peru.

Restauranten har en rolig atmosfære med intim innredning, og herfra har man dessuten spektakulær utsikt over stranden og Atlanterhavet. Stedet har et godt utvalg av kanariske og internasjonal viner, som er nøye utvalgt til restaurantens kjøtt-, fisk- og skalldyrretter. Prisklasse: Høy.