Hjem » Marbella » Marbella severdigheter

Marbella severdigheter

marbella Paseo Maritimo

Marbella har en rekke severdigheter og attraksjoner, og for de fleste turister står sol- og badeliv øverst på listen. De mange innbydende sandstrendene og det behagelige klimaet gjør Marbella til et perfekt reisemål for bading og vannsportsaktiviteter.

Byens berømte strandpromenade – «Paseo Maritimo» – er en attraksjon i seg selv, og her finner man souvenirbutikker, restauranter og barer tett i tett.

Marbellas historiske sentrum er også en severdighet, der man kan spasere i sjarmerende bilfrie gater i andalusisk stil. Byen har også en rekke historiske landemerker og monumenter, i tillegg til museer og kunstgallerier.

Marbella har ellers flere vakre parker og hager, og det kan dessuten anbefales et besøk til tyrefekterarenaen «Plaza del Toros» – som har plass til 10.000 tilskuere.

De fleste turister i Marbella besøker også den luksuriøse marinaen i Puerto Banus – som ligger omlag 7 km sørvest for sentrum. Stedet har dessuten eksklusive butikker, restauranter og nattklubber.

Andalucia-regionen er en av Europas fremste golf-destinasjoner, og har over 100 golfbaner. I området omkring Marbella finnes det mange flotte golfbaner å velge mellom.

Noen populære severdigheter i Marbella:

marbella Iglesia Mayor de la EncarnaciónKirken «Iglesia Mayor de la Encarnación»

Iglesia Mayor de la Encarnación er Marbellas hovedkirke – og et av de viktigste landemerkene i byen. Den ble oppført midt på 1500-tallet, og hadde opprinnelig også en militær funksjon, ved at det i tilknytning til kirken ble bygget et forsvarstårn – «Torre de la Vela».  Dette eksisterer fremdeles, og var i utgangspunktet minareten på en eldre moské.

Arkitektonisk er Iglesia Mayor de la Encarnación et eksempel på blandingsstil, der man finner innslag av både barokk, renessanse og gotikk.

Kirken er formet som en tre-skipet basilika – og har en vakker altertavle som framstiller dens skytshelgen, St. Barnabas. Ellers er kirken kjent for sitt imponerende orgel, som ble bygget midt på 1900-tallet. Dette regnes for å være et av de beste kirkeorglene i Spania.

Iglesia Mayor de la Encarnación ligger rett ved kirkeplassen, sentralt i Marbellas gamleby.

Åpningstider: Alle dager kl. 08.00 – 22.30.

Adresse: Plaza de la Iglesia, 29600 Marbella.

Web-adresse: http://www.encarnacionmarbella.com/

marbella Basilica Vega del MarKirken «Basilica Vega del Mar»

Basilikaen Vega del Mar har en gang vært et særdeles vakkert kirkebygg. Den ble oppført så tidlig som på 300-tallet, men i dag står bare ruinene igjen. Man kan likevel ane strukturen og dimensjonene. Vega del Mar er et sjeldent eksempel på en type visigotiske kirker som det antakelig ble bygget en god del av i Spania i oldtiden.

Man må anta at beliggenheten vart svært sentral den gangen den ble oppført – i San Pedro Alcántara, like ved munningen av Guadalmina, omlag 13 km sørvest for Marbella.

Den har også vær brukt som gravsted, da det er rester etter rundt 180 gravkamre i ruinene.

Det er funnet en rekke vakre gjenstander i og rundt kirken under de arkeologiske utgravningene som har foregått her. Disse befinner seg i dag i det nasjonale arkeologiske museet.

Åpningstider: Guidede turer tirsdag, torsdag og lørdag kl. 12.00.

Adresse: Urbanización Linda Vista Baja, San Pedro de Alcántara, 29600 Marbella

Web-adresse: http://www.vegadelmar.org

marbella Las Murallas del CastilloBymurene «Las Murallas del Castillo»

Marbella var en befestet by i middelalderen, og restene av de arabiske bymurene fra 900-tallet ligger i hjertet av gamlebyen, og er en populær turistattraksjon. På 1300-tallet ble bymurene videreutbygget – og de har opp gjennom århundrene hatt stor strategisk betydning. Antakelig ble en del av murene bygget over fundamentene til noen enda eldre murer fra romertiden.

De gjenværende murene, samt to forsvarstårn – El Castillo – er blant de viktigste historiske severdighetene i byen.

Et bra utgangspunkt for turister som vil ta bymurene nærmere i øyesyn, er gaten «Calle Carmen». Herfra kan man gå opp trappene til «Plaza de San Bernabe», fortsette langs «Calle Castillo» og «Calle Barbacana», til man når «Calle Portada».

Adresse: Calle Salinas, 29600 Marbella.

Web-adresse: Ingen.

marbella Las BóvedasLas Bóvedas

Las Bóvedas er restene av romerske bad, som en gang har vært en viktig del av dagliglivet i Marbella. Man regner med at badene ble etablert allerede på 200-tallet før vår tidsregning.

De romerske badene har vært restaurert og utvidet flere ganger, og de var bl.a. svært populære i den mauriske perioden i middelalderen. Gjennom århundrene har Las Bóvedas vært omtalt for sin skjønnhet i mange litterære verk – men først i nyere tid ble man klar over at de var aller vakrest i romertiden. Da var de nemlig dekket av en kunstferdig anrettet mosaikk, som senere var blitt overdekket. Noe av mosaikken er i dag igjen blitt synlig etter et møysommelig restaureringsarbeid.

Las Bóvedas ligger i San Pedro de Alcantara, rundt 13 km sørvest for Marbella – like ved ruinene av oldtids-basilikaen Vega del Mar. I nærheten finner man også ruiner av romerske bassenger for salting av fisk. Siden 1931 har Las Bóvedas hatt status som monument av nasjonal betydning.

Åpningstider: Guidede turer tirsdag, torsdag og lørdag kl. 12.00.

Adresse/beliggenhet: San Pedro de Alcántara.

Web-adresse: Ingen.

marbella Museo del BonsaiMuseo del Bonsai

Museo del Bonsai er et særegent botanisk museum, som har lagt hovedvekten på bonsaitrær – det vil si miniatyrtrær som er dyrket etter gamle, japanske tradisjoner. Noen av trærne er svært gamle. Museet åpnet i 1992, og ligger i den vakre parken «Parque Arroyo de la Represa», litt nord for gamlebyen i Marbella.

Bonsai-museet har utstilling av rundt 300 miniatyrtrær, og huser over 40 forskjellige arter. Museet regnes for å ha en av Europas flotteste Bonsai-samlinger.

I tillegg til bonsaitrær finnes det også en utsøkt samling oliventrær, samt eksemplarer av flere utrydningstruede vekster. Det er lagt vekt på å gi museet og parkområdet rundt et orientalsk preg. Som en del av parkarkitekturen inngår også bl.a. liljedammer, små bekker, blomster – og skulpturelle steiner hentet fra Torcal i Antequera.

Museet og parken representerer en oase av ro og natur-estetikk, som gjør at mange turister legger veien innom for å koble av fra det mer hektiske strandlivet.

Åpningstider: Daglig kl. 10.30 – 13.30 og kl. 16.00 – 18.30.

Adresse: Avenida del Doctor Maíz Viñals, Parque Arroyo de la Represa, 29600 Marbella.

Web-adresse: http://www.visitcostadelsol.com/what-to-do-and-see/culture/museums-and-galleries/bonsai-museum-p27971

marbella Selwo AventuraSafariparken Selwo Aventura

Selwo Aventura er en svært populær familieattraksjon, som ligger 20 km sørvest for Marbella.

I utgangspunktet er Selwo en dyrepark, men tilbudet til publikum inkluderer også et ganske unikt safari-opplegg. Man kan bl.a. utforske parken ved hjelp av offroad-bil med firhjulstrekk. Dessuten finnes det tilbud om kamelridning og andre eksotiske aktiviteter. Den betegnes derfor ofte som en temapark/safaripark – og dekker et areal på hele 100 hektar.

Parken er anlagt slik at alle de 2000 dyrene oppholder seg i et habitat som er mest mulig likt det som ville vært naturlig for dem i vill tilstand. Det store arealet muliggjør dette. Dyr fra alle jordens fem kontinenter finnes her. Blant dem kan nevnes løver, bengalske tigre, ulver, giraffer, elefanter, bisoner, kameler, hvite neshorn og strutser.

Selwo inkluderer ellers en stor innsjø, flere hengebroer og en eventyr-lekeplass med mange dyrepark-relaterte aktiviteter for barn. Og om man ønsker å oppholde seg i parken mer enn noen timer, kan man ta inn på parkens eget hotell – Selwo Lodge.

Åpningstider: I høysesongen (juli og august) kl.10.00 – 20.00. Enkelte uker i januar og februar holder Selwo stengt.

Adresse: Autovia Costa del Sol / Las Lomas del Monte, 29680 Estepona.

Web-adresse: http://www.selwo.es/

marbella Galeria Municipal de ExposicionesGaleria Municipal de Exposiciones

Galeria Municipal de Exposiciones er en spennende kunstinstitusjon som ligger sentralt i Marbella. Galleriet arrangerer en rekke kontemporære utstillinger i løpet av året. Både spanske og internasjonale kunstnere stiller ut sine verk her, og galleriet har etter vært blitt svært velrenommert.

Kunstutstillingene består stort sett av malerier, skulpturer, fotografier og keramikk. I sentrum av galleriet er det installert en typisk andalusisk steingods-fontene, som er omgitt av blomstrende geranier.

Galleriet arrangerer en spesiell vernissage, i form av et lite ”cocktailparty” hver gang en ny utstilling åpnes.

Åpningstider: Mandag –  fredag kl. ​​11.00 – 14.00 og kl. 18.00 – 21.00.

Adresse: Plaza de José Palomo, 29600 Marbella.

Web-adresse: Ingen.

marbella Casa GrandeCasa Grande

Kunstgalleriet Casa Grande ble etablert på slutten av 1900-tallet, men har allerede rukket å bli kjent og populært. Galleriområdet er ganske stort, og man finner både klassisk og moderne kunst under samme tak.

Utstillingene av moderne kunst skifter gjennom året. Hovedvekten ligger på malerier og skulpturer, og mange internasjonalt kjente kunstnere stiller ut her.

Casa Grande regnes som Marbella-områdets flotteste kunstgalleri – og man finner også en fast utstilling her. Den omfatter bl.a. en unik samling av bysantinsk kunst og håndverk. Noe av dette stammer fra 300-tallet.

Casa Grande ligger i Rio Verde, omlag 8 km sørvest for Marbella sentrum.

Åpningstider: Mandag – fredag ​​kl.11.00 – 14:00 og kl.19.00 – 21.00. Lørdag og søndag stengt.

Adresse: Edificio Riomar, Urbanización Rio Verde Playa, Marqués de Ivanrrey, 29600 Marbella.

Web-adresse: Ingen.