Hjem » Marbella » Marbella mat og drikke

Marbella mat og drikke

Marbella har bortimot 600 spisesteder, og huser 3 restauranter som har fått stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden. Byen har et godt utvalg av restauranter som serverer tradisjonelle retter fra regionen, og Marbella er særlig kjent for sine gode fisk- og skalldyrretter. Man finner også et stort utvalg av internasjonale restauranter – deriblant arabiske, kinesiske, greske, indiske, italienske, japanske og meksikanske. I tillegg har byen en rekke tapas-barer, caféer, tavernaer og fast-food-kjeder.

Lokalbefolkningen spiser gjerne frokost mellom kl. 09.00 og 11.00, og restaurantene i Marbella serverer lunsj i tidsrommet 13.00 – 15.00. Middagsservering tilbys stort sett kl. 21.00 – 23.00.

I gamlebyen finner man en rekke trivelige restauranter å velge mellom, og det er også et stort utvalg av spisesteder ved strandpromenaden. Ved den fasjonable marinaen i Puerto Banus finnes det også mange elegante restauranter man kan besøke.

Noen populære spisesteder i Marbella:

mat Bar El EstrechoBar El Estrecho

El Estrecho er en av de mest anerkjente tapas-barer i Marbella, og ligger i hjertet av gamlebyen – nær hovedtorget «Plaza de los Naranjos». Stedet har eksistert siden 1954, og er en familiedrevet tapas-bar som serverer gode spanske småretter til en rimelig pris. Et besøk her passer perfekt når man f.eks. ønsker å innta et hyggelig lunsj-måltid i Marbella.

Bar El Estrecho har en variert meny, som består av kjøtt, fisk, sjømat og grønnsaksretter. Stedet har enkel innredning og en avslappende atmosfære. Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Daglig kl. 12.00 – 24.00.

Adresse: Calle San Lazaro 12, 29601 Marbella

Web-adresse: http://www.barelestrecho.es/

mat Bijou Bar & BistroBijou Bar & Bistro

Bijou Bar & Bistro åpnet i 2010, og er en trivelig liten restaurant som ligger i gamlebyen. Restauranten omtales ofte som en «skjult perle» i Marbella, og det er svært populært å spise utendørs på stedets stemningsfulle terrasse. Restauranten serverer smakfulle britiske og irske retter, laget av friske lokale råvarer. På menyen finnes bl.a. biff i rødvinssaus, kalvelever og fersk fisk.

Bijou Bar & Bistro holder til i trivelige lokaler med sjarmerende interiør, og har et godt utvalg av rødvin, hvitvin, musserende vin og champagne. Prisklasse: Lav – Middels.

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 18.00 – 01.00.

Adresse: Plaza Juan de la Rosa 6, 29600 Marbella

Web-adresse: http://www.bijoumarbella.com/

Bistro Paloma

Bistro Paloma er en liten og intim restaurant som ligger i gamlebyen, like i nærheten av hovedtorget «Plaza de los Naranjos» («Appelsintorget»). Restauranten har velsmakende europeiske retter på menyen, og er spesielt kjent for sine gode fiskeretter. Stedet har en avslappende atmosfære, og betjeningen yter den beste service. Besøker man Marbella i høysesongen juli eller august, anbefales det å forhåndsbestille bord ved Bistro Paloma. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Daglig kl. 19.00 – 23.00. Tirsdag stengt.

Adresse: Calle Ortiz de Molinillo 1, 29600 Marbella

Web-adresse: Ingen.

mat Momo MarbellaMomo Marbella

Momo Marbella er en relativt nyåpnet restaurant som ligger sentralt i gamlebyen. Den serverer europeiske kvalitetsretter – med en asiatisk vri. Stedet har en livlig, summende atmosfære og besøkende kan velge om de vil sitte innendørs eller ute på terrassen. Restauranten serverer «Dagens meny» – i tillegg til varierte forretter og hovedretter samt desserter. Her kan man velge mellom lekre kjøtt-, fisk- eller skalldyrretter. Momo Marbella har intime lokaler med varmgule vegger, og personalet er svært imøtekommende. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 18.00 – 24.00. Søndag stengt.

Adresse: Calle Tetuan 7, 29600 Marbella

Web-adresse: http://www.momomarbella.es/

mat Hermosa BistroHermosa Bistro

Hermosa Bistro er en populær og elegant restaurant som ligger 14 km øst for Marbella sentrum, nærmere bestemt ved den vakre marinaen i Cabopino. Restauranten serverer internasjonale retter, og er spesielt kjent for sitt «Californian Cuisin». Også europeiske, asiatiske og meksikanske retter er å finne på menyen, og Hermosa Bistro benytter kun friske lokale sesongbaserte råvarer. Retter på menyen er bl.a. biff, røkt hyse, kyllingpai, lasagne samt et bredt utvalg av grillmat.

Restauranten har en avslappende og romantisk atmosfære, og sommerstid kan man nyte måltidet utendørs på terrassen. Prisklasse: Middels – Høy.

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 19.00 – 22.30. Mandag stengt.

Adresse: Calle Puerto Cabopino, local 1 A, 29604 Marbella

Web-adresse: http://www.hermosabistro.com

mat Restaurante MessinaRestaurante Messina

Messina er en anerkjent gourmet-restaurant som ligger sentralt i Marbella, like i nærheten av strandpromenaden «Paseo Maritimo». Stedet serverer svært gode spanske og internasjonale retter som ankommer lekkert dandert på tallerkenen. Restaurante Messina tilbyr både smaksmeny og «a la Carte», og sistnevnte består av ulike kjøtt- eller fiskeretter.

Et besøk til Restaurante Messina egner seg godt for spesielle anledninger, eller kun når man ønsker et bedre måltid. Stedet har moderne interiør, en inspirerende vinliste og profesjonell betjening som yter god service. Prisklasse: Høy.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 20.00 – 24.00. Søndag stengt.

Adresse: Avenida Severo Ochoa 12, 29600 Marbella

Web-adresse: http://www.restaurantemessina.com/