Hjem » Mallorca » Mallorca Shopping

Mallorca Shopping

På Mallorca har man gode shoppingmulighet – med bl.a. store varehus og kjøpesentre, små spesialforretninger, markeder og souvenirboder.

I hovedstaden Palma de Mallorca finner man de mest eksklusive motebutikkene samt de store kjedene som Zara, H&M og Mango.

Her ligger også den spanske varehuskjeden El Corte Inglés. Gatene «Avinguda de Jaume III» og «Passeig des Born» i Palma er kjent for sine eksklusive merkebutikker, og gågaten omkring Placa Major har også mange butikker med salg av smykker og moteklær.

Moteklær og sko er billigere å kjøpe på Mallorca enn i Norge, og det er også rimeligere å handle alkoholholdige drikkevarer her – spesielt om man besøker supermarkedene.

Inca er en by som mange turister reiser til for å shoppe. Dette er Mallorcas 3. største by, og her finnes en rekke sko- og lærvare-fabrikker samt flere populære «outlets». Torsdager har byen markedsdag, og da kan man gjøre en god handel – særlig om man vil handle lærvarer som f.eks. klær, vesker eller sko.

Mallorca er berømt for sine håndlagde og fargeglade glass, og dersom man ønsker å besøke et glassblåseri – kan Vidrierias Gordiola anbefales. Dette ligger 20 km øst for Palma de Mallorca i Algaida. Glassblåseriet har også utsalg av sine glass.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men besøker man utendørsmarkeder er det helt ok å diskutere pris på gjenstander.

Noen populære butikker og kjøpesentre på Mallorca:

 

camper-mallorcaCamper Fabrikkutsalg

Det berømte skomerket Camper har sitt hovedkontor i byen Inca, som ligger 33 km nordøst for Palma de Mallorca. Camper startet sin virksomhet i 1975, og åpnet den første butikken i 1981, i Barcelona. Idag har Camper flere hundre butikker i mer enn 70 land, og er anerkjent for sine kvalitets-sko.

Camper-fabrikken ligger litt sør for Inca sentrum, og der kan man også besøke et fabrikkutsalg. Stedet har både dame-, herre- og barnesko til hyggelige priser, og er et populært besøksmål for turister på Mallorca.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 20.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Poligono Industrial S, 07300 Inca
 • Webadresse: http://www.camper.com/en_NO

 

majoricaMajorica

Majorica er berømt for sin produksjon av kunstige perler, og i byen Manacor ligger perlefabrikken – der besøkende kan få en lærerik omvisning. Manacor ligger 53 km øst for Palma de Mallorca og 13 km vest for Porto Christo.

Majorica-perlene har vært produsert i Manacor siden 1890, og stedet har utstilling av perlesmykker samt museum. Det finnes også fabrikkutsalg her, der man kan få kjøpt perlesmykker til en svært gunstig pris. Majorica-perlene er kjent for sin kvalitet, farge og perfeksjon, og alle kunder får 10 års garanti på sine kjøp.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.00 – 18.00. Lørdag kl. 09.00 – 13.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Carretera Palma – Artà Km 47, 07500 Manacor
 • Webadresse: http://www.majorica.com/

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPlaza 13 Couture

Plaza 13 Couture er en unik butikk som har salg av moteklær, sko, kunst og innredning. Butikken ligger i byen Sóller – 24 km nord for Palma de Mallorca. Plaza 13 Couture fokuserer på spesielle og annerledes klær, og fører forskjellige merker. Butikken er har også mange flotte og elegante pyntegjenstander til hus og hjem.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 11.00 – 14.30 og kl. 16.30 – 20.00. Lørdag kl. 10.30 – 14.30.
 • Adresse: Plaza de la Constitution 13, 07100 Sóller
 • Webadresse: http://plaza13couture.wordpress.com/

 

Porto Pi Centro Commercial

Porto Pi Centro Commercial er et flott kjøpesenter som ligger 5 km sørvest for Palma de Mallorca, i enden av strandpromenaden. Senteret ble åpnet i 1995, og har 140 butikker og restauranter – fordelt over 6 etasjer. Her har man godt utvalg av motebutikker, sportsbutikker, gavebutikker og accessoirer. Noen av de mest kjente merkene er Esprit, Zara, Blanco, Calvin Klein, Disney Store, Gerry Weber, Lacoste, Mango og H&M.

Porto Pi Centro Commercial har også kino og bowlinghall.

 • Åpningstider: Daglig kl. 09.00 – 22.00.
 • Adresse: Avenida Gabriel Roca 54, 07015 Palma de Mallorca
 • Webadresse: http://portopicentro.es/eng/

 

Festival Park

Festival Park er et kjøpesenter som ligger 16 km nordøst for Palma de Mallorca. Senteret ligger langs motorveien i landlige omgivelser. Festival Park åpnet i 2002 og har over 50 outlet-butikker med salg av internasjonale merkevarer. I alle butikkene får man 30 – 70% avslag på ordinær pris, så her kan man gjøre gode kjøp. Noen kjente merkervarer som finnes her er bl.a. Mango, Diesel, Ray-Ban, Desigual, Nike og Reebok. Stedet har også mange caféer og restauranter samt bowlinghall, kinoer og stort lekeområde for barn. Det er gode offentlige transportforbindelser fra hovedstaden til Festival Park.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 10.00 – 21.00 (i sommersesongen).
 • Adresse: Autopista Palma, Correos 163, 07141 Marratxí.
 • Webadresse: http://www.festivalpark.es/

 

el-corte-InglesEl Corte Inglés

Den spanske varehuskjeden El Corte Inglés har 2 avdelinger på Mallorca, der begge ligger i sentrum av hovedstaden Palma. Den største avdelingen finner man i gaten Avenida Alexandre Roselló. Varehuset her har 8 etasjer, og her kan man handle moteklær for hele familien, sportsutstyr, sko, leker, parfymer, smykker, elektronikk, musikk, bøker, spill – og mye mye mer. Varehuset har også et stort supermarked. Noen av de mest kjente motemerkene her er: Adidas, Armani, Calvin Klein, Desigual, DKNY, Gucci, Karen Millen og Tommy Hilfiger.

Varehuset har café/restaurant i topp-etasjen, og herfra har man flott utsikt over Palma by og havneområdet.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.00 – 20.30.
 • Adresse: Avenida Alexandre Roselló 12 – 16, 07002 Palma de Mallorca
 • Den andre El Corte Inglés-avdelingen i hovedstaden har følgende adresse:
 • Avenida de Jaume 15 III, 07012 Palma de Mallorca.
 • Webadresse: http://www.elcorteingles.es