Hjem » Mallorca » Mallorca resturanter

Mallorca resturanter

Mallorca har et bredt utvalg av restauranter i alle priskategorier, og man kan velge mellom spanske eller internasjonale retter. Den spanske øya har flere restauranter med Michelin-stjerner, dersom man er på jakt etter gourmetopplevelser, men man finner også gode og rimeligere spisesteder som f.eks. tapas-barer, strandbarer eller tavernaer.

Spanias og Mallorcas kjøkken representerer landets komplekse historie – der mange erobrere har gått i land opp igjennom historien. Fønikere, grekere, romere og arabere har også hatt sin innflytelse på mattradisjoner på Mallorca. I tillegg har øya utviklet sitt eget distinkte kjøkken. Spesialiteter på Mallorca er fisk, paella og tapas (små-retter), og olivenolje, hvitløk og tomater er ofte grunnleggende ingredienser.

Mallorca kan by på flere gode lokale viner, og en rekke vingårder på øya tilbyr omvisning med gratis smaksprøver.

Den lille innlandsbyen Binissalem ligger midt i Mallorcas vindistrikt. Her har det vært dyrket vin i over 2000 år, og det produseres både røde, hvite og musserende vin.

Spiser du et bedre måltid på en av Mallorcas restauranter, anbefales det å prøve vin fra lokale vinprodusenter – som f.eks. Macia Batle, Binigrau eller Biniagul.

Noen populære restauranter på Mallorca:

 

bodeguetaSa Bodegueta

Sa Bodegueta er en tradisjonsrik, sjarmerende restaurant som ble åpnet allerede i 1856. Tradisjon preger også menyen, og rettene har et hjemmelaget preg, basert på det spanske og baskiske kjøkken – i tillegg til det mallorcanske. Det serveres også vegetarkost – og restauranten har i tillegg et godt utvalg av kaker.

Sa Bodegueta tilbyr frokost, brunch, lunch og middag – til en rimelig pris. Tapas og smørbrød  kan man også få hele dagen. I helgene satser restauranten på særlig rimelige spesialmenyer: Cous Cous Imperial på lørdager og Paella på søndager.

I Sa Bodegueta kan man også nyte levende musikk, mikro-teater og små kunstutstillinger.

 • Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 10.00 –  24.00. Mandag stengt.
 • Adresse: Carrer Sant Crist, 2, Palma 07001, Palma de Mallorca.
 • Facebook-side: http://www.facebook.com/SaBodegueta

 

Brunel Inn

Brunel Inn er en liten, velrenommert lavpris-restaurant i Alcúdia, som drives av et engelsk ektepar. Menyen – som i stor grad er basert på britiske mattradisjoner – har et personlig, ”hjemmelaget” preg. Brunel Inn er særlig kjent for sine gode fish-&-chips-retter.

I tillegg til middag, serverer restauranten også frokost og lunch. Stedet er også populært for dem som bare vil ha en enkel kaffe eller en øl.

 

la-parada-del-marLa Parada del Mar

La Parada del Mar er en ganske spesiell fiskerestaurant, der du komponerer maten selv. Restauranten har egen fiskedisk, og du velger ut ingrediensene selv. Foretrekker man f.eks. hummer, er den levende når man plukker den ut! Alternativt kan man peke ut de ingrediensene man ønsker på en dataskjerm. Det er også mulig å forhåndsbestille retter via restaurantens hjemmeside på internett. Når man har foretatt sitt valg, blir varene veid og priset individuelt.

Til tross for at dette er en restaurant med kun sjømat på menyen, er prisnivået behagelig.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 13.00 –  15.30 og kl. 20.00 – 23.30. Søndag kl. 20.00 – 23.30. Mandag stengt.
 • Adresse: Avenida Joan Miró 244 Marivent, 07015 Palma de Mallorca.
 • Webadresse: http://www.laparadadelmar.com/

 

Palapa Restaurant & Bar

Palapa Restaurant & Bar er i utgangspunktet en italiensk restaurant, men det serveres også enkelte mer spanskinspirerte retter her. Utvalget av pastaretter er godt. Dessuten er fiskemenyen populær – deriblant husets lakse- eller tunfisktartar med guacamole (som er en saus av moset avocado med chili, lime, hvitløk og krydder).

Restauranten har svært trivelige lokaler, og stedet har egen uteterrasse – der det er rift om plassene i sommersesongen.

Planlegger man et sent kveldsmåltid i Palapa Restaurant & Bar, er det å anbefale at man forhåndsbestiller bord – uansett om man ønsker å sitte inne eller ute.

 • Åpningstider: Mandag – torsdag kl.12.00 – 01.00. Fredag kl. 12.00 – 02.00.
 • Lørdag kl. 19.30 – 24.00. Søndag stengt.
 • Adresse: Calle Villalonga 7, 07013 Palma de Mallorca, Mallorca.
 • Webadresse: http://palapa.es/

 

sollerD’alt des Coll

Restauranten D’alt des Coll har en fantastisk beliggenhet ca. 500 m.o.h nær den lille turistbyen Sollér. Fra uteterassen har man en fantastisk utsikt, bl.a. over Palma-bukten. Restauranten åpnet i 2010, og har vært særlig populær blant tyske turister. Det er også et tysk ektepar som driver den.

D’alt des Coll serverer retter fra Middelhavsområdet, og alle råvarene er dyrket lokalt på Mallorca. Restauranten er også et sted der turister parkerer bilen et par timer for å nyte en kopp kaffe og husets smakfulle utvalg av hjemmebakte kaker.

Veien opp mot stedet der restauranten ligger, er bratt og svingete, og det finnes ingen andre spisesteder i umiddelbar nærhet. Planlegger man å spise middag på D’alt des Coll, er det derfor en fordel om man har reservert bord på forhånd.

Stedet hvor restauranten ligger, er for øvrig også et populært utgangspunkt for fotturer i de nærliggende Tramuntana-fjellene. Prisklasse: Middels.

 • Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 09.30 – 18.00. Mandager stengt.
 • Adresse: Coll de Soller, Bunyola, 07110 Sóller, Mallorca.

 

Pirate’s Beach Bar & Grill

Magaluf er Mallorcas kanskje mest populære ”party-by” – og på Pirate’s Beach har øyas berømte ”Pirate’s Show” vært arrangert årlig siden midt på 1980-tallet. I nærheten av show-arenaene ligger Pirate’s Beach Bar & Grill, som er en kombinasjon av steakhouse, pastarestaurang og pub. Stedet har i stor grad basert seg på uteservering, og tilbyr både frokost, brunch, lunch og middag.

På sen kvelds- og nattetid er Pirate’s Beach Bar & Grill et typisk voksensted, men på dagtid er det lagt godt til rette for familier – med egne barnemenyer og morsomme, sjørøver-relaterte aktiviteter. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Mai – september daglig kl. 11.00 – 02.00.  Helgeåpent i april og oktober.

Stengt i perioden november-mars.

 

difeirentRestaurant Diferent

Restaurant Diferent ligger i sentrum av den vakre feriebyen Cala d’Or på Mallorcas østkyst, og har vært et populært spisested siden åpningen i 2006. Restauranten tilbyr en internasjonal rikholdig à la carte-meny, med vekt på ”fusion” mellom Vestens og Østens mattradisjoner.

Restaurant Diferent har også en egen terrasse med utsikt over bysentrum, som kan reserveres for spesielle anledninger. Den har plass til 40 gjester, og er dermed også velegnet for grupper som ønsker å bestille bord sammen. Prisklasse: Middels.

 

Opio Bar & Restaurant

Den eksklusive Opio Bar & Restaurant ligger i Hotel Puro, sentralt i hovedstaden Palma de Mallorca. Innredningen er elegant, og menyen er svært variert. Restauranten har en argentinsk stjernekokk, som har bidratt sterkt til stedets rykte som en av Mallorcas gourmet-restauranter. Menyen er internasjonal, men med tydelig Middelhavspreg. Man kan imidlertid også velge mellom en rekke asiatisk-inspirerte retter her. Til maten serveres lokale og argentinske viner.

Når været tillater det, kan måltidet nytes på restaurantens populære uteterrasse. Dessuten kan man få enkelte småretter i baren. Forhåndsbestilling er å anbefale. Høyere prisklasse.

 

jardin-mallorcaJardín

Jardín er en eksklusiv, familiedrevet gourmet-restaurant i Puerto de Alcúdia på Mallorcas nordkyst. Stedet har spesialisert seg på tradisjonelle, mallorcanske retter med en moderne og kreativ vri. Restauranteieren er også sjefskokk her, og han sørger for at menyen skiftes ut annenhver uke. Dermed blir utvalget av retter svært variert.

I 2011 åpnet restauranten også en egen bistro-avdeling, med retter som er spesielt inspirert av tradisjonene fra Alcúdia-området. I tillegg omfatter komplekset en populær gastrobar.

Det anbefales å reservere bord her på forhånd. Høyere prisklasse.

 • Åpningstider: Onsdag – søndag kl. 13.30 – 15.00 og kl. 19.30 – 22.00.
 • Adresse: Calle de los Tritons, 07410 Puerto de Alcúdia.
 • Webadresse: http://www.restaurantejardin.com/es/