Hjem » Mallorca » Mallorca Flyplass

Mallorca Flyplass

mallorca-airport

Den internasjonale flyplassen Palma de Mallorca Airport (PMI) ligger 8 km sørøst for sentrum av øyas hovedstad Palma. Flyplassen er også kjent som Son Sant Joan Airport. Palma de Mallorca Airport er den 3. travleste flyplassen i Spania (etter Madrid – Barajas Airport og Barcelona Airport). Flyplassen betjener 22,6 millioner passasjerer årlig (2012), og har stor chartertrafikk i sommerhalvåret.

Palma de Mallorca Airport eksisterte allerede på 1930-tallet, men fikk først internasjonale flyruter i 1960. Flyplassen fikk ny terminalbygning i 1997. Omlag 62 flyselskaper har direkteruter fra Palma de Mallorca Airport til 155 destinasjoner i inn- og utland. Flere norske byer har sesongmessige direkteruter til Mallorca – deriblant Oslo, Stavanger, Moss (Rygge), Kristiansand, Haugesund og Bergen.

Det finnes en rekke fasiliteter på Palma de Mallorca Airport, og stedet har et stort utvalg av caféer, restauranter og barer. I tillegg finnes mange butikker samt valutavekslings-skranke, minibanker, postkontor, turistinformasjon, apotek, medisinsk senter og reisebyråer. Flyplassen har også business-fasiliteter med møterom og vip-lounges.

Det går buss hvert kvarter fra flyplassen til Palma de Mallorca bysentrum. Ellers står det tilgjengelige drosjer utenfor ankomsthallen på flyplassen.

Det er imidlertid svært populært å leie bil på Mallorca, og i ankomsthallen på flyplassen finner man kontorene til en rekke kjente bilutleiefirmaer – deriblant Avis, Goldcar, Hertz, Enterprise Atesa og Sixt.