Hjem » Malaga » Málaga restauranter

Málaga restauranter

Málaga er kjent for sine utallige tapas-barer, som ofte har en svært rikholdig meny. Her kan man finne noe for enhver smak, og atmosfæren er folkelig.

I Málaga spiser man mye fisk og skalldyr, og både paella og tapas er tradisjonelle retter i byen. I Andalucia er tomatsuppen gazpacho også en tradisjonsrik rett, og suppen serveres kald. Også Churros bør prøves når man først er i Málaga. Dette består av ristet brød dyppet i kaffe eller sjokolade, og er svært populært blant lokalbefolkningen. Langs kysten i Málaga finnes utallige restauranter og chiringuitos (strandrestauranter) – der man kan bestille fisk, skalldyr, paella, sangria mm.

Den berømte søte Málaga-vinen som kalles Mosto, kan man få i en av byens populære puber. Vinen er laget av muscat-druer. Byens restauranter har stort sett en uformell atmosfære, men man kan også finne en og annen eksklusiv gourmet-restaurant.

Måltidene i Spania inntas vanligvis senere enn i andre europeiske land. Frokost er vanlig mellom kl. 9.00 – 11.00, lunch mellom kl. 14.00 – 15.00 og middag spises ofte ikke før kl. 21.00 eller 22.00.

Restaurantene i Málaga tilbyr lunchretter fra kl. 13.00 – 15.00 og middagsretter i tidsperioden kl. 21.00 – 23.00.

Noen populære spisesteder i Málaga:

 

Mafalda

Mafalda er et take-away spisested som ligger 6 km øst for Malaga sentrum, nærmere bestemt i distriktet Pedregalejo. Stedet serverer først og fremst velsmakende hamburgere, men man kan også bestille andre småretter her – som f.eks. salater, sandwich mm. Mafalda åpnet i 1985, og er en familiedrevet bedrift – som i en årrekke har vært berømt for sine billige og gode hamburgere. Fra restauranten har man utsikt over Pedregalejo-stranden, og stedet er perfekt for dem som ønsker et raskt, billig og godt måltid på vei til eller fra stranden.

 • Åpningstider: Alle dager, bortsett fra tirsdager.
 • Adresse: Paseo Maritimo El Pedregal, 29017 Málaga

 

tapaeoTapeo de Cervantes

El Tapeo de Cervantes er en liten og sjarmerende restaurant med vennlig atmosfære som tilbyr tradisjonell hjemmelaget mat. Stedet er kjent for sine unike og autentiske tapasretter og sitt hyggelige personale. Restauranten åpnet i 2009, og har blitt svært populær for turister på ferie i Málaga. Her kan man få både lunch- og middagsretter til en rimelig pris. Tapeo de Cervantes har en omfattende restaurantmeny med kjøtt-, fisk- og skalldyrsretter. Det er også mulig å få servert vegetarretter her.

Restauranten ligger nær byens historiske sentrum – noen få skritt fra teateret «Teatro Cervantes».

 • Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 13.00 – 16.30 og kl. 19.30 – 24.00. Mandager stengt.
 • Adresse: C/ Cárcer 8, 29012 Málaga
 • Webadresse: http://www.eltapeodecervantes.com/

 

Marisqueria el Kaoba

Marisqueria el Kaoba ligger 7 km øst for Málaga sentrum, nær stranden Playa del Palo. Dette er en hyggelig familiedrevet restaurant som har eksistert i 27 år, og serverer smakfulle retter fra middelhavsområdet. Restauranten tilbyr både lunch- og middagsretter til en middels prisklasse. Stedet er spesielt berømt for sin sjømat. Marisqueria el Kaoba har en avslappet atmosfære, god service og et bredt utvalg av lokale viner. Det anbefales å reservere bord på forhånd.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 12.00 – 16.30 og kl. 20.00 – 24.00. Søndag kl. 12.00 – 17.00.
 • Adresse: Av. Salvador Allender 31, 29017 Málaga
 • Webadresse: http://www.marisqueriaelkaoba.com

 

osteria-pastraniOsteria Pastrani

Osteria Pastrani er en populær italiensk restaurant, som ligger i en gågate i Málaga sentrum – like i nærheten av katedralen. Restauranten serverer både lunch- og middagsretter, og man kan velge om man ønsker å sitte utendørs eller innendørs. Osteria Pastrani har elegant interiør, og stedet har en hyggelig atmosfære samt profesjonell service. Restaurantens meny består av retter fra det tradisjonelle italienske kjøkken, og man kan få servert lekre fiske-, skalldyrs-, pasta- og kjøttretter her. Prisklassen vurderes til middels, og en 3-retters meny koster mellom 35 og 40 Euro.

 

Restaurante Vino Mio

Vino Mio er en elegant restaurant som ligger i sentrum av Málaga nær teateret «Teatro Cervantes». Stedet har flamenco-show hver kveld mellom kl. 20.00 – 21.30, og regnes for å være en av de beste flamenco-restaurantene i Málaga. Her kan man nyte musikk og dans sammen med noen av de mest kreative og velsmakende internasjonale retter i byen. Restauranten har også skiftende kunstutstilling. På Vino Mio kan man bestille lunch- eller middagsretter av høy kvalitet til en middels prisklasse. Stedet tilbyr tapas, kjøtt- og fiskeretter, vegetarretter og barnemeny. I tillegg har restauranten eksotiske retter på menyen – som f.eks. kenguru og krokodille.

 • Åpningstider: Daglig kl. 13.30 – 24.00. Søndag kl. 11.00 – 24.00.
 • Adresse: Plaza Jerónimo Cuervo 2, (Al Lado del Teatro Cervantes), 29012 Málaga
 • Webadresse: http://www.restaurantevinomio.com/

 

oleoOleo Restaurante

Oleo Restaurante ligger i kunstsenteret «Centro de Arte Contemporáneo de Málaga» og er et anerkjent spisested i byen. Restauranten tilbyr sushi-retter samt et variert utvalg av retter fra Middelhavsområdet. Her kan man bestille salater, sjø- og skalldyrsretter, ris- og kjøttretter samt sushi. Restauranten har en avslappet og vennlig atmosfære, og har dessuten også et variert utvalg av vin. Stedet har også en hyggelig utendørsterrasse.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 24.00, søndag kl. 10.00 – 20.00. Mandag stengt.
 • Addresse: Calle Alemania s/n 29001 Málaga
 • Webadresse: http://www.oleorestaurante.es/

 

Los Mellizos Málaga

Los Mellizos er en hyggelig maritim restaurant som ligger sentralt i Málaga, mellom havnen og katedralen. Restauranten serverer retter fra middelhavsområdet, og er først og fremst kjent for sine gode fiskeretter. I tillegg finnes risretter, paella, tapas og skalldyrsretter på menyen. Los Mellizos har en utendørsterrasse med plass til 50 gjester samt lokaler innendørs med plass til 60 personer.

Restauranten er populær både for lokalbefolkningen og turister, og stedet har en middels prisklasse.

 

restaurante-amadorRestaurante Amador

Amador er en flott restaurant som ligger 7 km nordvest for Málaga sentrum, og serverer spanske retter, sjømat og vegetarretter. Restauranten holder til i Hotel Villa Guadalupe, som ligger på en høyde – der man har panoramautsikt over Málaga og Middelhavet. Amador har stilfullt interiør, og  restaurantens store vinduer gir besøkende fantastisk utsikt over byen. Det er også en utendørsterrasse tilgjengelig for restaurantens gjester. Amador er kjent for å være en av byens 10 beste restauranter, og man må belage seg på høyere prisklasse ved et besøk her. Til gjengjeld får man delikate retter, vennlig service og en fantastisk atmosfære.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 13.00 – 16.30 og kl. 20.00 – 23.00.
 • Adresse: Calle de Bandaneira 6, El Atabal, 29591 Málaga
 • Webadresse: http://www.villaguadalupe.com/