Hjem » Malaga » Málaga flyplass – Costa del Sol (AGP)

Málaga flyplass – Costa del Sol (AGP)

malaga-lufthavn

Málaga – Costa del Sol Airport (AGP) ligger 8 km sørvest for Málaga sentrum og 5 km nord for badebyen Torremolinos. Flyplassen er den 4. travleste i Spania, og betjente 12,5 millioner passasjerer i 2012. Málaga Airport er den viktigste inngangsporten for turister som skal på ferie til Costa del Sol.

Flyplassen har 3 terminaler (T1, T2 og T3). Kun Terminal 2 og 3 er i bruk pr. dags dato, da T1 er under oppgradering. Omlag 75 flyselskaper har faste eller sesongmessige flyruter fra Málaga til omlag 120 destinasjoner i inn- og utland. Fra Norge går det direktefly til Málaga fra Oslo, Moss/Rygge, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Málaga Airport har et godt utvalg av butikker, restauranter og caféer. I tillegg finnes fasiliteter som valutaveksling, minibanker, medisinsk senter, kapell, Vip-lounge mm. Det ligger også et flymuseum like ved flyplassen.

Transport fra flyplassen og inn til Málaga sentrum består av buss, lokaltog eller taxi. Planlegger man å leie bil i Málaga, har en rekke bilutleiefirmaer sine kontorer på flyplassen – deriblant Avis, Enterprise, Sixt, Goldcar, Hertz og Europcar.