Hjem » Malaga » Málaga attraksjoner og severdigheter

Málaga attraksjoner og severdigheter

Málaga representerer – som Costa del Sols «hovedstad» –  gjerne det første møtet for turister som reiser til denne populære delen av Spania. Tradisjonelt er det imidlertid få som har hatt Málaga som primært reisemål, men de senere årene er det blitt satset stort på å gjøre byen til nettopp det. Som et ledd i satsningen planlegges det nå å gjøre Málaga til Europeisk kulturhovedstad i 2016.

Málaga har definitivt en rik kulturell arv, og flere minnesmerker er godt bevart – fra den tiden da romerne og senere maurerne styrte byen. Málaga er også den verdensberømte kunstneren Pablo Picassos fødeby, og det har myndighetene de senere årene bevisst satset på å profilere. I tillegg finnes det et tjuetalls ulike museer spredt rundt omkring i byen, der mange av dem ligger i det historiske sentrum.

Et godt utgangspunkt for utforskning av Málagas severdigheter er Plaza de la Merced. Herfra kan man gå til fots til mange av dem. For både fastboende og tilreisende er Plaza de la Merced et naturlig treffpunkt.

Málaga er også et godt sted for rekreasjon, og den en kilometer lange bystranda La Malagueta tiltrekker seg mange turister. Her finnes det også tilbud om ulike vannsportsaktiviteter. Ellers er golf en populær aktivitet på Costa del Sol, og i og rundt Málaga er det ikke mindre enn rundt 40 golfbaner.

Noen av byens mest populære severdigheter:

 

alcazabaAlcazaba

Den mauriske festningen Alcazaba er Málagas viktigste landemerke, og en av byens mest populære turistmål. Festningen ble oppført på 1000-tallet etter initiativ fra sultan Badis. Her hadde han også sin bolig, og festningen huset senere en rekke mauriske guvernører.

Beliggenheten er vakker – og det samme er omgivelsene. Fra festningen har man dessuten en fabelaktig utsikt over gamlebyen, havnen og tyrefekterarenaen.

Alcazaba ble bygget strategisk inn i landskapet, slik at den skulle bli spesielt vanskelig både å oppdage og å innta av Málagas fiender.

Stedet har også et spennende arkeologiske museum.

 • Åpningstider: Perioden april-oktober, tirsdag – søndag kl. 09.30 – 20.00. Mandager stengt. Perioden november-mars, tirsdag – søndag kl. 08.30 – 18.00. Mandager stengt.
 • Adresse: Calle Alcazabilla, s/n. 29015 Málaga.

 

Gibralfaro

Palasset Gibralfaro er en av Málagas viktigste severdigheter. Det ble oppført på begynnelsen av 1300-tallet av sultan Yusuf 1. av Granafa, og ligger på en høyde 131 meter over sentrum – med panoramautsikt over byen og Middelhavet. Opprinnelig var Gibralfaro en borg med en historikk helt tilbake til fønikernes grunnleggelse av Málaga. Navnet Gibralfaro har også fønikisk opphav, og er avledet av Jbel-Faro, som betyr klippe av lys.

I palasset er et en stor utstilling av våpen og rustninger, og i 2005 ble det anlagt en lund av furu- og eukalyptustrær utenfor. Rett i nærheten ligger det flere historiske bygninger, samt den vakre Puerta Oscura-hagen.

En stilisert framstilling av Gibralfaro smykker Málagas byvåpen og flagg.

 • Åpningstider: I sommersesongen, tirsdag – søndag kl. 09.30 – 20.00.
 • I vintersesongen tirsdag – søndag kl. 09.00 – 18.00.
 • Adresse: Paseo de Reding, 1, 29016 Málaga.

 

torosPlaza de Toros (La Malagueta)

Tyrefekting har tradisjonelt vært en viktig del av spansk kultur, og Málaga er en av landets sentrale tyrefekterbyer. Her finner man da også den imponerende arenaen La Malagueta, som er sentrum for den store, årlige tyrefekterfestivalen i august – Feria de Agosto. Arenaen ligger ved Plaza La Malagueta, rett øst for gamlebyen. Den har plass til 15.000 tilskuere, og ble oppført i 1874 etter tegninger av den kjente arkitekten Joaquín Rucoba. Den første kampen gikk av stabelen sommeren 1876. Ved hundreårsjubileet i 1976 fikk La Malagueta status som nasjonalhistorisk monument.

I arenabygningen finnes det også et eget tyrefektermuseum, som er et populært besøksmål for mange turister.

La Malagueta er for øvrig også navnet på Málagas berømte 1 kilometer lange badestrand, som ligger en 7 minutters spasertur fra tyrefekterarenaen.

 • Åpningstider for tyrefektermuseet: Mandag – fredag kl. 10.00 – 14.00 og 18.00 – 20.00.
 • Adresse: La Malagueta, Paseo de Reding 8, 29016 Málaga.

 

Det romerske teatret (El Teatro Romano)

Det romerske amfiteatret er Málagas desidert eldste byggverk, og en betydelig turistmagnet. I løpet av de ti siste årene har teatret hatt over 2,2 millioner besøkende. Teatrets historie strekker seg helt tilbake til ca. 100 år f. Kr. Det ble imidlertid ikke oppdaget og utgravd før i 1951 – men regnes i dag som et av de best bevarte i Andalucía. Den halvsirkelformede pulikumstribunen har en radius på 31 meter, og er 16 meter høy.

I 2011/2012 ble de historiske ruinene sikret og rehabilitert ved hjelp av en spesialbevilgning på nesten 300.000 Euro. Etter restaureringen har det igjen vært oppført teaterstykker her.

Et nytt, moderne besøkssenter, oppført i stål, glass og tre vis à vis selve teatret ble åpnet for publikum i 2010.

 • Åpningtider: Perioden november – mars, tirsdag – lørdag kl. 09.00 – 19.00.
 • Søndag kl. 10.00 – 14.30. Mandag stengt.
 • Perioden april – oktober, tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 21.00.
 • Søndag kl. 10.00 – 14.30. Mandag stengt.
 • Adresse: Calle Alcazabilla, 8, 29016 Málaga.

 

catedrahl-malagaMálaga-katedralen (Catedral de Málaga)

Málagas største og viktigste kirkebygg er den imponerende Catedral de Málaga, som ble påbegynt i 1528. Den var opprinnelig planlagt med to tårn, men på grunn av pengemangel ble det ene tårnet aldri bygd. Derfor er katedralen på folkemunne kjent som ”Den Enarmede” (”La Manquite”).

Katedralen ligger i Málagas historiske sentrum, og ble i utgangspunktet oppført i gotisk stil, mens interiøret er preget både av renessanse og barokk. Tilknyttet katedralen er også flere mindre kapeller, samt hageanlegg og en vakker bakgård. Den huser dessuten et museum som er vel verdt et besøk.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 18.00. Lørdag kl. 10.00 – 17.00.
 • Adresse: Calle Molina Lario 9, 29015 Málaga.

 

Museo Picasso

En av verdens mest berømte kunstnere, Pablo Picasso, ble født i Málaga – og byen har naturlig nok av den grunn et eget Picasso-museum. Her finner man en stor og interessant samling av Picassos tegninger, malerier og skulpturer.

Picasso-museet ligger i El Palacio de Buenavista, en vakker renessansebygning fra første halvdel av 1500-tallet – som ble bygget over ruinene av et eldre palass fra det mauriske Nasrid-dynastiet. Disse ruinene er senere avdekket – og er i dag synlige gjennom transparente glasspaneler i gulvet.

Picasso-museet ble åpnet i en del av palasset i 2003 – men det hadde da allerede vært et kunstmuseum her siden 1961. Museet viser også vekslende utstillinger i tillegg til den faste Picasso-samlingen, samt at det arrangeres både kurs og kulturaktiviteter rundt Picasso-relaterte temaer.

 • Åpningstider: Tirsdag – torsdag pluss søndag kl. 10.00 – 20.00. Fredag og lørdag kl. 10.00-21.00. Stengt mandager.
 • Adresse: Calle San Agustín, 8, 29015 Málaga.
 • Webside: http://www.museopicassomalaga.org/

 

Picassos barndomshjem (Casa natal de Picasso)

Ved den sentrale og populære Plaza de la Merced ligger huset hvor Pablo Picasso ble født i 1881, og hvor han også hadde sin oppvekst. Huset ble i 1888 kjøpt av Málaga kommune, og er i dag et biografisk orientert Picasso-museum, hvor kunstnerens tidlige livshistorie blir presentert. En rekke gjenstander og rekonstruering av rom og arbeidsværelser, gjør at du får mye god informasjon om Picassos liv og virke.

Picassos barndomshjem bør oppleves som et supplement til Museo Picasso, som forteller den større historien om en av 1900-tallets mest berømte kunstnere.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 09.30 – 20.00.
 • Adresse: Plaza de la Merced 15, 29012 Málaga.

 

botanisk-hage-malagaLa Concepción

La Concepción er en fantastisk flott historisk og botanisk hage som ligger omlag 7 km nord for Málaga sentrum, og er et anbefalt turistmål. Det offisielle navnet er Jardín Botánico-Histórico de Málaga. La Concepción har en vakker samling av tropiske og subtropiske vekster, og regnes for å være en av de beste i Europa. Den historiske hagen på 5 dekar inneholder trær, palmer, fontener, bekker, fosser, busker og planter fra alle kontinenter. Den botaniske hagen har samlinger av bl.a. bambus, orkideer, kaktus – og mye mye mer. Stedet ble anlagt i 1855, og åpnet for publikum i 1994. På området finnes også en gavebutikk samt en hyggelig café.

 • Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 09.30 – 20.30 (i sommerhalvåret). Mandag stengt.
 • Adresse: Camino del Jardin Botanico 3,  29014 Málaga.
 • Webside: http://laconcepcion.malaga.eu/