Hjem » Madrid » Madrid Lufthavn Barajas (MAD)

Madrid Lufthavn Barajas (MAD)

madrid-barajas-lufthavn

Madrid – Barajas International Airport (MAD) ligger ca. 15 km nordøst for sentrum, og er Spanias travleste flyplass samt Madrids hovedflyplass. Den ble åpnet i 1928, og er i dag dessuten den fjerde mest trafikkerte flyplassen i Europa. Årlig betjener den godt over 50 millioner passasjerer.

Barajas Airport har fire terminaler, og er hovedbase for det nasjonale, spanske flyselskapet Iberia – som er ansvarlig for rundt 60 % av den totale trafikkmengden.

Fly til og fra europeiske land bruker Terminal 1 (ikke Iberia-fly) eller Terminal 2 (Iberia). Terminal 3 brukes for innenlands flyreiser fra Lagun Air. I tillegg til interkontinentale flyvninger, blir Terminal 4 også brukt for selskapene i Computerworld, inkludert British Airways.

Madrid – Barajas Airport har et enormt utvalg av butikker i alle terminaler. Et gigantisk shoppingområde er nylig åpnet i Terminal 4. Det er også et tretti-talls barer, caféer og restauranter på flyplassen.

Også business-fasilitetene er godt utbygd. Det finnes hele tre forretningssentre i flyplassanlegget. De er lokalisert i første etasje i Terminal 2, samt i første og andre etasje av Terminal 4. Det finnes også møterom i Terminal 1.

Kommunikasjonene mellom flyplassen og Madrid sentrum er svært gode. Det går regelmessig både buss og tog, i tillegg til at det finnes at bra og prismessig gunstig taxitilbud.

Ønsker man å leie bil i Madrid, finnes en rekke anerkjente bilutleiefirmaer på flyplassen – bl.a. Avis, Europcar, Hertz, National og Sixt.