Hjem » Las Palmas » Las Palmas Shopping

Las Palmas Shopping

Las Palmas er Gran Canarias shoppingby nr. 1, og her finner man et stort utvalg av butikker, varehus og kjøpesentre.

Den brede avenyen Mesa y López er byens hovedpulsåre, og her ligger den kjente spanske varehuskjeden El Corte Inglés. I denne gaten finner man også mange trendy skobutikker samt spanske high street-merker som Caramelo og Massimo Dutti.

Gågaten Calle Mayor de Triana, som strekker seg fra gamlebyen Vegueta og nordover, er også en av shoppinggatene i Las Palmas. Her finnes motemerker som Zara, Benetton, Marks and Spencer – og mange mange flere. Gaten har en avslappet atmosfære, og i sidegatene kan man finne flere spennende spesialforretninger samt caféer og restauranter.

I gamlebyen ligger matmarkedet «El Mercado Publico de Vegueta», som har holdt til her siden 1854. Stedet tilbyr grønnsaker, frukt, fersk fisk og kjøtt mm. Liker man å gå på loppemarked, anbefales det å besøke parken «Parque Blanco» ved havnen i Las Palmas. Hver søndag kl. 09.00 – 14.00 finner loppemarkedet sted, og har salg av alt mellom himmel og jord.

Las Palmas har flere kjøpesentre, og det største – 7 Palmas –  ligger ca. 4 km sørvest for sentrum. Ellers finner man shoppingsenteret «El Muelle» ved havnen Puerto de la Luz og «Las Arenas» ved konserthuset Alfredo Kraus – begge i nordlige del av sentrum.

Noen populære butikker og kjøpesentre i Las Palmas:

shopping corte_inglesEl Corte Inglés

El Corte Inglés er et av de mest berømte varehuskjedene i Spania, og har et stort utvalg av kvalitetsvarer. Varehuset i Las Palmas ligger nær Santa Catalina-parken, og har salg av moteklær for hele familien, møbler, sko, elektronikk, sko, interiør – og mye mye mer. El Corte Inglés i Las Palmas har også et stort supermarked. Varehuskjeden ble grunnlagt i 1940, og har bortimot 60 avdelinger i Spania. Det største varehuset ligger i Madrid.

  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 09.30 – 21.30. Søndag stengt.
  • Adresse: Avenida Mesa y López 15, 35007 Las Palmas
  • Web-adresse: http://www.elcorteingles.es/

7 Palmas

7 Palmas er et stort shopping- og underholdningssenter, som ligger omlag 4 km sørvest for Las Palmas bysentrum. Senteret ble åpnet i 2002, og har 90 butikker og restauranter – fordelt på 4 etasjer. Her kan man bl.a. handle moteklær, sko, accessoirer, sportsutstyr, interiørartikler og leker. I tillegg finnes frisørsalong, bank, apotek, 9 kinosaler og utendørs lekepark.

De mest kjente motemerkene som finnes her er Blanco, Claire’s, Cortefield, Massimo Dutti, Mango, Stradivarius, Zara og Women’ Secret.

shop las arenasLas Arenas

Kjøpesenteret Las Arenas i Las Palmas ligger rett ved konserthuset «Auditorio Alfredo Kraus» – i den sørlige del av Canteras-stranden. Senteret har blitt et kommersielt symbol på hovedstaden – med sin karakteristiske pyramideformede bygning. Las Arenas har godt over 100 butikker og restauranter – med salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, gaveartikler, leker og sportsutstyr. Noen kjente motemerker som føres her er Blanco, Adidas, Claire’s, Guess, Stradivarius, Mango, Jack & Jones og Mango.

I senteret finner man også 6 kinosaler, lekeområde for barn samt det store supermarkedet Carrefour.

  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00.
  • Adresse: Carretera del Rincón, 35010 Las Palmas
  • Web-adresse: http://www.cclasarenas.com

shop la ballenaLa Ballena

Kjøpesenteret La Ballena ligger i sørvestre del av Las Palmas – omlag 6 km vest for gamlebyen Vegueta. Senteret ble åpnet i 1993, og har bortimot 120 butikker, caféer og restauranter.

La Ballena har et stort utvalg av motebutikker, og her kan man også handle sko, smykker, parfyme/kosmetikk og vesker. Noen av de mest kjente motemerkene som finnes her er bl.a. Claire’s, Pull & Bear, C&A og Punt Roma. Kjøpesenteret huser også det store supermarkedet Carrefour.

Utenfor kjøpesenteret finnes et stort lekeområde for barn.