Hjem » Las Palmas » Las Palmas severdigheter

Las Palmas severdigheter

Las Palmas er en dynamisk og moderne storby, som kan by på en rekke severdigheter og attraksjoner. Hovedstaden har et rikt kulturliv med museer, teatre, kino, opera, konserter samt visuell kunst og dans. I tillegg er Las Palmas kjent for sine årlige festivaler – spesielt det store karnevalet i februar måned. Byen har også et variert og yrende natteliv – med barer, puber og danseklubber.

Las Palmas kan lokke med 5 badestrender – der den viktigste og mest populære er Las Canteras. Denne er 4 km lang, og her finnes også en flott strandpromenade. Vannsportsaktiviteter som surfing og dykking er populært i Las Palmas. Byens øvrige sandstrender er Las Acaravaneras, El Confital, San Cristóbal og La Laja.

I byens historiske sentrum – Vegueta – finnes mange museer samt historiske og arkitektoniske severdigheter. Flere bygninger her er oppført i spansk kolonistil. Det er dessuten gode shoppingmuligheter i dette området og gamlebyen har et vell av hyggelige restauranter og caféer.

Kjente landemerker i Las Palmas er bl.a. Santa Ana-Katedralen fra slutten av 1400-tallet samt  teateret «Teatro Pérez Galdós» som ble oppført i 1867. Teateret er nylig renovert, og ligger nær sjøen. Også konserthuset «Auditorio Alfred Kraus» er blitt et viktig landemerke i hovedstaden. Konserthuset befinner seg nær Canteras-stranden, og er en av Las Palmas mest unike bygninger.

Hovedstaden har ellers mange vakre parker, og litt utenfor byen finner man en flott botanisk hage samt flere golfbaner.

Noen populære severdigheter i Las Palmas:

att centro atlantice de arte moderno

Kunstmuseet «Centro Atlantico de Arte Moderno»

Centro Atlantico de Arte Moderno (CAAM) er Kanariøyenes viktigste museum for samtidskunst, og ligger i hovedstadens historiske bydel Vegueta. Museet holder til i en modernisert bygning fra 1700-tallet, som tidligere var hotell.

Kunstmuseet ble åpnet i 1989, og har både skiftende og permanente utstillinger. Den permanente samlingen består av 2600 kunstverk fra hele verden – fortrinnsvis fra Amerika, Europa og Afrika. Museet har utstilling av verk fra kanariske kunstnere – deriblant Eduardo Gregorio, Santiago Santana og Cécar Manrique.

 • Åpningstider: Tirsdag – lørdag kl. 10.00 – 21.00. Søndag kl. 10.00 – 14.00.
 • Adresse: Calle Balcones 11, 35001 Las Palmas
 • Web-adresse: http://www.caam.net

att museo_canarioMuseo Canario

Museo Canario er et kulturhistorisk museum som ligger i hovedstadens historiske sentrum Vegueta, og er viet guanchene – urbefolkningen på Kanariøyene.

Museet ligger nær byens katedral, og holder til i en bygning fra 1879. Museo Canario har en permanent samling av bl.a. keramikkgjenstander, statuer, smykker, verktøy og skjeletter. Flere av gjenstandene stammer fra 1400-tallet. Det kulturhistoriske museet har også en interessant utstilling som viser modeller av historiske bygninger. Stedet har i tillegg et dokumentasjonssenter med bibliotek og arkiv – viet forhistorisk arkeologi på Kanariøyene.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 20.00. Lørdag, søn- og helligdager kl. 10.00 – 14.00.
 • Adresse: Calle Doctor Verneau 2, 35001 Las Palmas
 • Webadresse: http://www.elmuseocanario.com/

att mueso elderMuseo Elder

Museo Elder er et vitenskapsmuseum som ligger i Las Palmas, nærmere bestemt i Santa Catalina-parken. Museet er viet forskning og teknologi, og har bortimot 2000 interaktive utstillingsgjenstander – med modeller av menneskehetens største vitenskapelige suksesser. Stedet åpnet i 1999, og er en populær attraksjon for hele familien. I tillegg til interaktive utstillinger, har museet IMAX-kino og planetarium.

 • Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 10.00 – 20.00.
 • Adresse: Parque de Santa Catalina, 35007 Las Palmas
 • Webadresse: http://www.museoelder.org

Att castillo-de-la-luz-las-palmasCastillo de la Luz

Festningen Castillo de la Luz ligger i Las Palmas – på sørkysten av halvøya La Isleta – like i nærheten av havnen Puerto de la Luz.

Festningen ble oppført i 1494 for å forsvare den naturlige havnen i Las Palmas. Den brant ned i 1599, og har flere ganger opp igjennom årene blitt ombygd, utviklet og restaurert – senest i 1990. Castillo de la Luz ble erklært et nasjonalt historisk monument i 1941. Festningen er kvadratisk og har to runde tårn. Idag blir festningen benyttet som et kulturelt senter for nasjonale og internasjonale arrangementer.

 • Adresse: Castillo de la Luz, Calle Juan Rejón, 35007 Las Palmas
 • Webadresse: Ingen

Att jardincanarioDen botaniske hagen

Den store botaniske hagen «Jardin Botánica Canario – «Viera y Clavijo» ligger omlag 7 km sørvest for Las Palmas, og er en stor turistattraksjon. Hagen ble grunnlagt i 1952 av den svenske botanikeren Eric Sventenius, og ble offisielt åpnet for publikum i 1959. Den botaniske hagen er på 27 dekar, og har rundt 500 endemiske planter.

Her kan kan man spasere på hyggelige stier i fredelige omgivelser og beundre trær, planter og blomster fra hele verden. Den botaniske hagen ligger i en skråning, og har en flott samling av bl.a. dragetrær, lyng, kaktuser og palmer. Det finnes også innsjø her  med vannliljer og fossefall. Stedet har dessuten laboratorium, bibliotek og herbarium.

 • Åpningstider: Alle dager kl. 09.00 – 18.00.
 • Adresse: Tafira Alta, Carretera del Cato, 35017 Las Palmas
 • Webadresse: http://www.jardincanario.org/