Hjem » Lanzarote » Lanzarote turistdestinasjoner og byer

Lanzarote turistdestinasjoner og byer

lanzarote-spania

Lanzarote er en utpreget turistøy med mildt klima året rundt. Øya har vakker natur, innbydende sandstrender og turkisblått hav. I tillegg til sol- og badeferie kommer mange turister hit for å drive med vannsportsaktiviteter som surfing og kiting.

Tradisjonelle charterturistmål på Lanzarote befinner seg først og fremst ved de flotte strendene langs øyas øst- og sørøstkyst samt helt i sør.

Puerto del Carmen i sørøst har stor turisme, og er et populært og familievennlig reisemål. Puerto del Carmen er det eldste feriestedet på Lanzarote, og har flotte sandstrender samt stort utvalg av butikker og restauranter. Det finnes også en golfbane her. Puerto del Carmen ligger kun 10 min. i kjøretid fra flyplassen.

Playa Blanca ligger helt på sørkysten, og er et stille og rolig turiststed. Her finnes langgrunne badestrender som passer ypperlig for barnefamilier. Det er dessuten kort avstand fra Playa Blanca til de populære og naturskjønne strendene i Punta del Papagayo – som visstnok skal være de beste på Lanzarote. Playa Blanca har et litt varmere klima enn ellers på øya.

På østkysten av øya ligger det kjente badestedet Costa Teguise, som er et moderne turistsenter. Costa Teguise er et avslappende og rolig sted med flotte sandstrender og et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter. Her ligger også attraksjoner som golfbane, akvarium og badeland.

Andre steder som kan nevnes er hovedstaden Arrecife og omegn, fiskerlandsbyen La Santa på nordkysten, Orzola på nordkysten, Famara nordvest på øya – kjent som et surfeparadis på grunn av vinden samt Puerto Calero – et lite og eksklusivt sted med moderne småbåtshavn som ligger litt sør for Puerto del Carmen.