Hjem » Lanzarote » Lanzarote shopping

Lanzarote shopping

Lanzarote har gode shoppingmuligheter – og rundt omkring på øya finner man store kjøpesentre, små spesialbutikker og eksklusive forretninger med salg av klær fra kjente designere.

Mange varer som alkohol, tobakk, parfyme, smykker, klær og sko er fortsatt billigere på Kanariøyene sammenlignet med andre land i Europa.

Hovedstaden Arrecife er øyas beste sted for shoppinglystne. I hovedgaten Calle Leon y Castilla ligger butikkene på rekke og rad. Også sidegatene er verdt å utforske. Tradisjonelle produkter kan handles på markedet ved El Charco de San Ginés hver lørdag morgen i hovedstaden, eller i håndverks-butikkene som finnes i dette området.

På de populære feriestedene Puerto del Carmen, Costa Teguise og Playa Blanca finnes også en rekke butikker samt noen kjøpesentre. I de aller fleste landsbyer eller tettsteder på Lanzarote vil man finne butikker som selger keramikk, kurver, broderier og smykker.

Et populært sted å handle håndverk er Casa-Museo del Campesino i landsbyen Mozaga, som ligger sentralt på øya. Mer tradisjonelle gave- og souvenirboder finnes det mange av Teguise. Hver søndag formiddag i denne byen arrangeres Lanzarotes største og mest berømte loppemarked – med hundrevis av salgsboder – der man kan få kjøpt «alt mellom himmel og jord».

Noen populære butikker og kjøpesentre på Lanzarote:

 

cabraCabra Cabra Galerie De Arte

Dette er et svært populært kunstgalleri som ligger i Teguise, sentralt på Lanzarote. Teguise var øyas tidligere hovedstad, og den ligger 14 km nordvest for badebyen Costa Teguise. Galleriet eies av den engelske kunstneren Dominic Murray, som bosatte seg på Lanzarote for å male på fulltid. Flere av hans oljemalerier ser ut som fotografier, og her kan man få kjøpt både malerier, prints og postkort.

 • Åpningstider: Tirsdag – fredag kl. 10.00 – 13.00 og 16.00 – 19.00. Lørdag kl. 10.00 – 13.00  og søndag kl. 10.00 – 14.30.
 • Adresse: Calle Nueva 4, 35530 Teguise
 • Webadresse: http://www.dominicmurray.com/

 

Tienda Canaria Tafeña

Tienda Canaria Tafeña er en flott souvenir- og gavebutikk som ligger i Playa Blanca, på sørspissen av Lanzarote. Her finner man et godt utvalg av håndverk, mat og souvenirer fra øya. Butikken har en rekke artige trefigurer for salg samt fargerike keramikkgjenstander. Man kan også få kjøpt lokal vin og honning i denne butikken.

 

plaza-lanzaroteBiosfera Plaza

Biosfera Plaza er et flott kjøpesenter som ligger sentralt i Puerto del Carmen, og har bortimot 50 butikker og restauranter. Senteret er på 5 etasjer, og her finner man en rekke motebutikker samt forretninger som har salg av kosmetikk/parfyme, leker, accessoirer, sko og dagligvarer – bare for å nevne noe. Noen av de mest kjente motemerkene er Zara, Blanco, Levi’s, Guess, Desigual og Springfield.

Biosfera Plaza har også minigolf, spillehall og lekeplass.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Restaurantene har åpent frem til kl. 01.00.
 • Adresse: Avenida de Juan Carlos I 15, 35510 Puerto del Carmen
 • Webadresse: http://www.biosferaplaza.es/

 

Deiland Plaza

Kjøpesenteret Deiland Plaza ligger i Playa Honda – 6 km vest for Arrecife og 11 km nordøst for Puerto del Carmen. Senteret åpnet i 1998, og har omlag 60 butikker, caféer og restauranter. Her kan man velge og vrake blant butikker som selger moteklær, elektronikk, kosmetikk, leker, vesker, fotoutstyr – og mye mye mer. Det finnes også frisør- og skjønnhetssalong her. De mest kjente motemerkene på Deiland Plaza er Jack & Jones, Womens Secret, Stradivarius og Springfield. Kjøpesenteret har også kinosaler og bowlinghall.

 • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 22.00. Søndag kl. 11.00 – 21.00.
 • Adresse: Calle Chimidas 20, 35509 Playa Honda
 • Webadresse: http://www.deilandplaza.com

 

emporiumEmporium

Emporium er en populær antikvitetsbutikk som ligger i Teguise – kun 14 km nordvest for turiststedet Costa Teguise. Forretningen har en stor og variert samling av orientalske antikviteter, så her kan man gå på skattejakt blant kinesiske pyntegjenstander, smykker, tepper, tekstiler og keramikk – til svært hyggelige priser. Emporium har også salg av gjenstander fra India og Tibet. De fleste importerte varene er håndlaget.

 • Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.00 – 20.00. Lørdag kl. 10.00 – 14.00. Søndag kl. 10.00 – 15.00.
 • Adresse: Calle Notas 15, 35530 Teguise
 • Webadresse: http://www.emporium.es/

 

mintThe Mint Company – Outlet

The Mint Company er et selskap som har stort utvalg av klær, vesker og tilbehør fra de mest eksklusive designermerkene. De har både nettbutikk samt  utsalgssteder på Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote. Avdelingen som ligger i Puerto del Carmen er en outlet-butikk av The Mint Company, og her kan man gjøre mange gode kjøp. Man finner klær og tilbehør til både herrer og damer –  fra designermerker som DKNY, Guess, Boss, Diesel, Burberry, Armani, Calvin Klein og Versace.