Hjem » Lanzarote » Lanzarote restauranter

Lanzarote restauranter

Lanzarote har et godt og variert utvalg av restauranter og spisesteder. Turister har dermed mange alternativer å velge mellom under oppholdet sitt – alt fra restauranter som lager typiske lokale retter til internasjonale restauranter. Det finnes også en rekke tapas-barer på Lanzarote – som serverer velsmakende småretter.

Tradisjonelle matretter på øya er blitt påvirket av ulike kulturer opp igjennom historien, og rettene har gjerne afrikansk eller latin-amerikansk innflytelse.

Fersk fisk, skalldyr, kjøtt, grønnsaker og olivenolje er viktige ingredienser i det kanariske kjøkken.

En spesialitet på Lanzarote (og Kanariøyene) er «Caldo de Pescado» – en gryterett som består av fisk, poteter, grønnsaker og krydder.

Også «Papas Arrugadas» er en spesialitet her. Retten består av poteter med skall kokt i svært saltet vann, og serveres med Mojos. Mojo er en krydret saus som fåes i flere varianter.

Lanzarote og Tenerife er Kanariøyenes største vinprodusenter, og på Lanzarote er vingårder spredt over hele øya. Vinrankene ligger stort sett på en høyde mellom 200 og 500 m.o.h.

La Geria ligger på den sørvestlige del av øya, og er kjent for å være et vindyrkingsdistrikt. Malvasia-druen utgjør 40% av de druetypene som dyrkes her. Flere vingårder på Lanzarote er åpne for publikum, og lar turister prøvesmake sine sesongmessige viner.

Restaurantene på Lanzarote serverer lunsj mellom kl. 13.00 og 16.00 og middagsretter mellom kl. 18.00 og 23.00.

Noen populære spisesteder på Lanzarote:

 

highlanderHighlander Too

Highlander Too er en idyllisk og familievennlig restaurant, som ligger i gamlebyen av Puerto del Carmen. Stedet er omgitt av vakre, velstelte hager og fra restauranten har man fantastisk utsikt over havet. Restauranten serverer internasjonale retter til en fornuftig pris. Eksempler på retter ved Highlander Too er indisk kylling i karrisaus, hamburgere, salater og biff. Stedet har i tillegg ofte spesialtilbud på sin meny. Highlander Too serverer frokost, lunsj- og middagsretter i trivelige omgivelser. Prisklasse: Lav.

  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 18.00. Søndag kl. 12.00 – 18.00.
  • Adresse: Calle El Toscón 5, Montana Tropical, 35510 Puerto del Carmen
  • Webadresse: http://www.highlandertoo.co.uk/#!

 

Mister Romeo

Mister Romeo er en populær italiensk restaurant som ligger i Costa Teguise. Restauranten serverer lunsj- og middagsretter, og her kan man bestille nydelige ferske pastaretter, pizza, fisk- og kjøttretter til en fornuftig pris. Restaurant Mister Romeo er smakfullt innredet – og fra terrassen har man nydelig utsikt over havet. Restauranten har godt utvalg av både italienske og spanske viner. Prisklasse: Lav – middels.

 

la-cabanaLa Cabaña

La Cabaña er en liten restaurant med intim atmosfære som ligger i Macher – omlag 7 km nordvest for Puerto del Carmen. Restauranten ble åpnet i 2002, og eies av et britisk par. Kokken Darren har høstet mye anerkjennelse for sine velsmakende internasjonale retter, og restauranten regnes for å være en av Lanzarotes mest populære. På La Cabaña kan man bestille forrett, hovedrett og dessert, og her får man servert de lekreste kjøtt- eller fiskeretter, vakkert dandert på tallerkenen. Det anbefales å forhåndsbestille bord. Prisklasse: Middels.

 

La Lapa

Restauranten La Lapa ligger ved inngangen til den lille byen El Golfo på sørvestkysten av Lanzarote. Fra Playa Blanca på sørspissen av øya tar det 20 minutter å kjøre opp til El Golfo, som dessuten grenser til Timanfaya Nasjonalpark. Restauranten La Lapa ble åpnet i 2004, og serverer tradisjonelle retter fra det spanske kjøkken. La Lapa er spesielt kjent for sine gode fiskeretter, og omtales ofte som en av øyas beste fiskerestauranter. Stedet har ellers enkel og sjarmerende innredning, og spiller behagelig bakgrunnsmusikk. Velger man å innta måltidet på ute-terrassen, har man vakker utsikt over havet.

  • Prisklasse: Middels.
  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 11.00 – 20.00
  • Adresse: Avenida Maritima 4, 35570 El Golfo

 

Kristians Restaurant

Kristians er en populær restaurant som ligger i Puerto del Carmen, nærmere bestemt i gamlebyen ved havnen. Restauranten er liten og trivelig, og den irske kokken på stedet har fått mye anerkjennelse og ros for sin kokkekunst. Kristians Restaurant serverer internasjonale retter, og her kan man bestille de lekreste måltider der hovedingrediensen består av kjøtt-, fisk- eller skalldyr.

Restauranten har et bredt utvalg av internasjonale viner. Prisklasse: Middels.

 

portenaLa Porteña

La Porteña Open Grill & Terraza Café er en flott argentinsk restaurant som spesialiserer seg på biffretter. Restauranten ligger i Puerto Calero, og herfra har man fantastisk utsikt over havnen. Man kan velge om man ønsker å spise ute på den hyggelige terrassen eller innendørs. Stedet har godt utvalg av smakfulle biffretter og en omfattende vinliste – der man også kan bestille argentinsk vin. La Porteña har en hyggelig atmosfære, førsteklasses biffretter og flott service.

Prisklasse: Middels.

 

Restaurante Lilium

Lilium er en elegant restaurant som ligger sentralt i hovedstaden Arrecife. Stedet åpnet i 2006, og er berømt for sine smakfulle retter fra det spanske kjøkken. Restauranten serverer både lunsj- og middagsretter, og menyen er spennende og variert. Her kan man velge mellom en rekke fisk-, kjøtt- eller vegetarretter.

Restaurante Lilium har flott atmosfære, og er innredet i varme farger med dekorative detaljer. Stedet passer for spesielle anledninger, eller når man bare vil unne seg et bedre måltid. Lilium har også egen vinkjeller med et bredt utvalg av kvalitetsviner. Prisklasse: Middels – høy.

  • Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.00.
  • Adresse: Jose Antonio Primo de Riviera 103, 35500 Arrecife
  • Webadresse: http://restaurantelilium.com/

 

lanzarote-restauranterLa Cocina de Colacho

La Cocina de Colacho er en eksklusiv restaurant som ligger ved Marina Rubicon – litt øst for sentrum av Playa Blanca. Restauranten holder til i en modernistisk arkitekt-tegnet bygning med glassfasade. La Cocina de Colacho har imponerende design, ultramoderne møbler og en varm og vennlig atmosfære. Restauranten har en variert og innovativ meny med kjøtt-, fisk- og skalldyrsretter, og regnes for å være en av de beste spisesteder i Playa Blanca. Stedet har også et godt utvalg av kvalitetsviner. Prisklasse: Høy.