Hjem » Ibiza » Ibiza shopping

Ibiza shopping

Ibiza har flotte shoppingmuligheter med unike små butikker, store high-street butikker og spennende utendørsmarkeder. Turister kjøper oftest med seg hjem sko, klær, skinnvarer, håndverksprodukter og smykker fra Ibiza.

Det beste utvalget av butikker finner man i Ibiza by – uansett stil og budsjett. Det mest populære shoppingområdet i hovedstaden ligger ved havnen – der man finner alle de kjente designermerkene.

I gamlebyen «Dalt Vila» ligger også flere butikker, og hovedstaden kan dessuten lokke med high-street-kjedene Mango, Blanco, Stradivarius og Zara.

I byene Santa Eulalia og San Antonio har man også gode shoppingmuligheter, men på mindre badesteder finner man et mer begrenset utvalg av butikker. Alle turiststeder på Ibiza har imidlertid godt utvalg av fargerike souvenirboder som selger T-shirts, solbriller, badetøy, solkrem osv.

Ibiza har sin egen klesmote, som kalles Adlib. Klesmoten er inspirert av bohem-stilen, og antrekkene produseres i naturlige lette stoffer. Oftest er Adlib-plaggene hvite på fargen med hvitt broderi, volanger og blonder.

Noen populære butikker og markeder på Ibiza:

shop - Lez a LezLez a Lez

Lez a Lez er en flott klesbutikk for damer, som holder til ved havnen i hovedstaden Ibiza by. Stedet har salg av kvalitetsplagg som er produsert i Brasil, og prisene er overkommelige. Her kan man få kjøpt trendy klær til både hverdag og fest – deriblant unike topper, gensere, jakker, bukser, kjoler, skjørt, bluser og shorts.

Lez a Lez fører også tilbehør som passer antrekkene – bl.a. vesker, belter, sjal og vesker. Moteplaggene kommer i størrelsene XS – L.

Åpningstider: Alle dager kl. 11.00 – 23.30.

Adresse: Calle Josep Verdera 12, 07800 Ibiza

Web-adresse: http://lezalez.es/es/

shop - la sirenaLa Sirena

Centro Comercial La Sirena er et flott kjøpesenter som ligger i hovedstaden Ibiza by, og tilbyr et bredt varesortiment. Senteret eies av selskapet Grupo La Sirena, som ble stiftet i 1964 – og har idag 25 sentre rundt omkring på Ibiza.

La Sirena har salg av moteklær til hele familien – i tillegg til souvenirbutikk, parfymeri og lekebutikk. Man finner også sportsutstyr, accessoirer, sko og badetøy i senteret. Noen av de mest kjente merkene som føres er bl.a. Desigual, Adidas, Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Armani, Puma og Nike.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 09.00 – 21.00.

Adresse: C. D’Ignasi Wallis 6, 07800 Ibiza

Facebook-side: https://www.facebook.com/lasirenaibiza

shop - lbimodaIbimoda Ibiza

Ibimoda Ibiza er en flott butikk som selger Adlib moteklær til damer, menn og barn. Butikken ligger sentralt i hovedstaden Ibiza by, og her finner man de karakteristiske hvite, luftige og lekre plaggene i bohem-stil. Adlib-moten startet på 1970-tallet, og er fremdeles like populær. Hvert plagg har flotte detaljer med volanger, broderier og blonder, og er både behagelige og elegante. I tillegg til hverdagsplagg, har Ibimoda Ibiza også salg av brudekjoler.

Butikken åpnet i 1997 av søstrene Antonia og Lali Riera, og har idag en stor kundekrets.

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.00 – 14.00 og kl. 17.00 – 19.00. Lørdag og søndag stengt.

Adresse: Calle de Vicente Serra y Orvay 19, 07800 Ibiza

Web-adresse: http://www.ibimoda.com/

[Mercadillo Las Dalias

Mercadillo Las Dalias er et stort og fargerikt marked (hippie-marked) som ligger ved landsbyen Sant Carles de Peralta – omlag 7 km nordøst for byen Santa Eulalia del Rio.

Markedet startet i 1985, og har idag rundt 200 salgsboder. Her selges det klær, håndlagde sko, smykker, musikkinstrumenter, etnisk musikk (CD), antikviteter, hjemtekstil, bøker, kunsthåndverk, malerier, møbler, skulpturer – og mye, mye mer.

Markedet foregår hver lørdag, og det finnes også en restaurant her. Mange hoteller på Ibiza tilbyr transport til dette markedet. Ellers er det mulig å ta buss fra Santa Eulalia del Rio.

Åpningstider: Lørdager hele året kl. 10.00 – 20.00.

Adresse: Carretera San Carlos, 07850 Santa Eulalia del Rio

Web-adresse: http://www.lasdalias.com/

shop - La MarimorenaLa Marimorena

La Marimorena er en liten, men svært så populær gavebutikk, som ligger sentralt i hovedstaden på Ibiza. Butikken åpnet i 2010, og selger unike dame- og tenåringsklær samt håndlagde produkter – som stort sett er dekorert med vakre illustrasjoner.

Sortimentet består bl.a. av klesplagg, vesker, kofferter, toalettvesker, smykker, klokker, lommespeil, hårpynt, nøkkelringer, notatbøker og postkort. Et besøk hos La Marimorena egner seg perfekt for  turister som vil handle med seg originale gaver hjem fra ferien.

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 10.30 – 14.00 og kl. 17.00 – 21.00. Lørdag kl. 10.30 – 14.00.

Adresse: C. Vicente Cuervo 8, 07800 Ibiza by

Web-adresse: http://lamarimorenaonline.com/