Hjem » Ibiza » Ibiza mat og drikke

Ibiza mat og drikke

Ibiza har et stort og variert utvalg av restauranter og spisesteder, og her finner man alt fra rimelige tapas-barer og amerikanske fastfood-kjeder til eksklusive gourmet-restauranter. Øya tilbyr både spanske og internasjonale retter, og har bl.a. mange indiske, asiatiske, franske, italienske og meksikanske spisesteder.

Lokalbefolkningen på Ibiza spiser senere på dagen enn skandinaver, og mange restauranter serverer lunsjretter i tidsrommet kl. 13.00 – 16.00. Middagsretter serveres stort sett fra kl. 20.00 og utover. De fleste restauranter på Ibiza stenger rundt midnatt.

I hovedstaden Ibiza by finner man et stort antall trivelige restauranter i gamlebyen «Dalt Vila», og i havneområdet ligger også flere trendy spisesteder. På turiststedene rundt omkring på øya  finner man den største konsentrasjon av restauranter nær stranden eller strandpromenaden.

Noen populære restauranter på Ibiza:

Mat - Bar Dona AnaBar Dona Ana

Bar Dona Ana er en familievennlig café, restaurant og bar som ligger ved marinaen i Santa Eulalia del Rio – på østkysten av Ibiza. Stedet serverer gode og rimelige britiske retter, deriblant tradisjonell britisk frokost. Kjøkkenet holder åpnet hver dag frem til kl. 17.00, og på kveldstid er Dona Ana en trivelig bar – som har et godt utvalg av internasjonale øltyper.

Mange besøker Dona Ana for å spise varme lunsjretter eller kun et mellommåltid. Stedet har også svært rimelige pizzaer og hamburgere å velge mellom. Bar Dona Ana har en hyggelig terrasse utendørs med parasoller og markiser, og ønsker man å spise inne i lokalet, har stedet behagelig air-condition. Bar Dona Ana tilbyr sine gjester god service og rask servering. Prisklasse: Lav.

Åpningstider: Alle dager kl. 09.30 – 24.00 (kun i sommersesongen mai – oktober)

Adresse: Puerto Deportivo de Santa Eulalia, 07840 Santa Eulalia del Rio

Web-adresse: http://www.bardonaanaibiza.com/

mat - The Old Smugglers InnThe Old Smugglers Inn

The Old Smugglers Inn er en populær restaurant og bar som ligger i San Antonio på Ibizas vestkyst. Stedet serverer gode og hjemmelagde internasjonale retter – deriblant italienske, engelske og karibiske. Hit kommer folk i alle aldersgrupper for å hygge seg med god mat og drikke, og stedet har en fredelig og vennlig atmosfære med hage, lysthus og uteterrasse.

På menyen finnes noe for enhver smak, og her kan man bestille salater, pastaretter, grillmat, fiskeretter eller tapas.

Stedet serverer både lunsj- og middagsretter, og restauranten har hyggelige ansatte som yter god service. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Ikke oppgitt.

Adresse: Carrer Huelva 23, Cala De Bou, 07820 San Antonio

Web-adresse: http://www.theoldsmugglersinn.co.uk/

mat - Restaurante La Masia d'en SortRestaurante La Masia d’en Sort

La Masia d’en Sort er en svært populær restaurant på Ibiza, som ligger 7,3 km nord for hovedstaden og 10 km sørvest for Santa Eulalia del Rio. Restauranten har eksistert i over 30 år, og holder til på en gård fra 1800-tallet. Den baskiske kokken på stedet – Habans Heliodorer – lager kreative og smakfulle retter fra Middelhavsområdet, og på menyen finnes mange gode kjøtt- og fiskeretter å velge mellom.

Restaurante La Masia d’en Sort har rustikk og sjarmerende atmosfære, og er innredet i tradisjonell spansk stil. Stedet har kapasitet til å motta 160 gjester, og veggene er dekorert med oljemalerier laget av kunstneren Nevis Bridge – som tidligere var eier av restauranten.

La Masia d’en Sort kan tilby sine gjester god mat og drikke samt profesjonell service i vakre omgivelser. Stedet aksepterer kredittkort som betalingsmiddel. Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 20.00 – 24.00. I august har restauranten åpent alle dager.

Adresse: Ctra. Sant Miquel, 07819 Santa Eulalia del Rio.

Web-adresse: http://www.lamasiaibiza.com/

mat - buena onda cafeBuena Onda Café

Buena Onda er en trivelig italiensk café og restaurant som ligger på feriestedet Playa d’en Bossa, bortimot 3 km sørvest for hovedstaden Ibiza by. Restauranten befinner seg like ved stranden og havet, og fra den hyggelige uteterrassen kan man nyte den vakre sjøutsikten.

Buena Onda Café er et populært spisested for både lokalbefolkningen og turister, og her kan man få servert frokost, lunsj og middag – til en overkommelige pris. På menyen finner man gode omeletter, tapas, italienske spesialiteter, smørbrød samt fisk- og kjøttretter. Stedet har jevnlig «Dagens meny» («Menu del Dia») til en svært fordelaktig pris. Buena Onda Café har også takeaway-meny.

Restauranten har lyse og moderne lokaler, hyggelig betjening, god service og vennlig atmosfære.

Prisklasse: Middels.

Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 20.00.

Adresse: Calle de Algarb 9, 07800 Playa d’en Bossa

Facebook-side: https://www.facebook.com/pages/Buena-Onda-Cafè/240253292690100

mat - Restaurante S'AmetllerRestaurante S’Ametller

S’Ametller er en eksklusiv restaurant som ligger nær havnen i hovedstaden Ibiza by. Stedet åpnet i 2002, og serverer smakfulle retter fra Middelhavsområdet. Her kan man bestille lunsj- og middagsretter basert på sesongens råvarer. På menyen finnes bl.a. indrefilet, blekksprut og and, og det er dessuten mulig å bestille vegetarretter her. Dersom man ønsker å prøve restaurantens smaksmeny, får man servert forrett, hovedrett (fisk/kjøtt), dessert samt 1 flaske vin. Prisen på smaksmeny er 35 Euro.

Restaurante S’Ametller har en koselig atmosfære med dempet belysning og hyggelig dekorasjon. Stedet yter førsteklasses service, og aksepterer kredittkort som betalingsmiddel.

Prisklasse: Middels – høy.

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 13.00 – 16.00 og kl. 20.00 – 23.00 i vinterhalvåret. Sommerstid har restauranten åpent til kl. 01.00 på hverdager samt kl. 20.00 – 01.00 hver søndag.

Adresse: Calle de Pere Francés 12, 07800 Ibiza by

Web-adresse: http://www.restaurantsametller.com/

Mat - bambuddhaBambuddha

Bambuddha er en unik og romantisk restaurant som åpnet i 1999, og ligger 7 km vest for Santa Eulalia del Rio. Restauranten serverer utsøkte og kreative retter fra Middelhavsområdet – med asiatisk vri. Her kan man bestille salater, supper, sushi, kjøtt-, fisk- og skalldyrretter, vegetarretter samt dessert.

Bambuddha har en fantastisk atmosfære, og likner mer et buddhistisk tempel enn en restaurant. Uteområdet består av terrasse med Buddha-figurer samt bambustrær med dekorativ belysning, og innendørs finnes flotte møbler, unik design og et gjestfritt miljø.

Restauranten har et rikholdig vinkart, og baren er kjent for sine gode cocktailer. Et besøk ved Bambuddha restaurant egner seg godt for spesielle anledninger. Prisklasse: Høy.

Åpningstider: Daglig, kl. 20.00 – 02.00. Baren holder åpent til kl. 03.00.

Adresse: Crta. San Juan, 07840 Santa Eulalia del Rio

Web-adresse: http://www.bambuddha.com/