Hjem » Ibiza » Ibiza barer og uteliv

Ibiza barer og uteliv

Ibiza er berømt for å være en «party-øy», og har et imponerende utvalg av barer og nattklubber. Sommerstid er nattelivet på øya på sitt livligste, og noen av de mest kjente klubbene ligger i hovedstaden Ibiza by sørøst på øya eller i byen San Antonio på vestkysten – deriblant Pacha, Es Paradis og Ushuaia Ibiza.

Nattklubben Privilege regnes for å være blant verdens største, og befinner seg 7 km nord for hovedstaden og 10 km øst for San Antonio.

Havneområdet i hovedstaden er hjemsted for det heftigste nattelivet. Man skal imidlertid være klar over at utelivsesongen på Ibiza stort sett foregår i perioden mai – september. Dersom man reiser til øya i april eller sent i oktober, må man dermed belage seg på at de fleste store nattklubbene holde stengt for sesongen.

Over hele Ibiza finner man et godt utvalg av hyggelige musikkbarer, der festglade mennesker starter utekvelden i en avslappende atmosfære. De fleste barene på Ibiza har gratis inngang, og drinkene er ofte rimeligere enn på nattklubbene. Langs kysten finnes også populære strand-barer, der man kan nyte en drink mens man beundrer solnedgangen over Middelhavet. Den mest berømte strandbaren på Ibiza heter Café del Mar, og ligger i San Antonio.

Noen populære barer og nattklubber på Ibiza:

bar - Cafe MamboCafe Mambo

Cafe Mambo er en ikonisk bar som ligger i byen San Antonio, nærmere bestemt i området som kalles «Sunset Strip». Baren er kjent for sin uteterrasse, der man kan beundre solnedgangen over Middelhavet mens man nyter en drink. Cafe Mambo ble etablert i 1994, og fikk tildelt den prestisjetunge utmerkelsen «Beste bar på Ibiza» av DJ Awards.

Cafe Mambo har anerkjente internasjonale DJ’s som spiller flott musikk, og baren tilbyr et stort utvalg av drinker. Stedet har flott atmosfære, og interiøret består av mosaikk, marmor og hvite møbler. Cafe Mambo arrangerer jevnlig temafester.

Åpningstider: Alle dager i sommersesongen (medio mai – medio oktober) kl. 11.00 – 04.00.

Adresse: Carrer de Vara del Rey 3, 07820 San Antonio

Web-adresse: http://www.cafemamboibiza.com/

bar - zoo barZoo Bar

Zoo Bar er en travel bar som ligger rett overfor havnen i hovedstaden Ibiza by. Stedet er kjent for sine gode cocktailer, og har ellers et variert utvalg av drinker, øl og vin. Zoo Bar har mange sitteplasser utendørs, og har alltid en livlig atmosfære sommerstid. Det finnes mange barer og restauranter i nærheten, og avstanden til nattklubben Pacha er kun 400 meter.

Zoo Bar spiller god musikk, og har hyggelig betjening som yter den beste service. Et perfekt sted å starte kvelden før man drar til en nattklubb.

Åpningstider: Daglig kl. 21.00 – 04.00 (sommersesongen).

Adresse: Plaza Antoni Riquer 6, 07800 Ibiza by

Web-adresse: http://zooibiza.com/

bar - Ushuaia Beach ClubUshuaia Beach Club

Ushuaia Beach Club omtales som en av verdens beste strandklubber, og holder til ved Ushuaia Beach Hotel – på turiststedet Playa d’en Bossa. Klubben befinner seg kun 4 km sør for hovedstaden Ibiza by.
På stranden kan man nyte smoothies, cocktailer, øl eller vin, der det også spilles behagelig chill-out-musikk. Strandbaren har åpent daglig kl. 12.00 – 02.00.

Dersom man ønsker en litt livligere atmosfære, har Ushuaia Club daglig fester i hotellområdet – der profesjonelle DJ’s spiller den beste musikken. Konsertscenen holder til ved svømmebassenget, og den store utendørsterrassen forvandles til ett stort dansegulv. Ushuaia har dessuten et utmerket lydanlegg og et fantastisk lysshow.
Billetter til Ushuaia Beach Club Fiestas er gratis for hotellets gjester. Rett over gaten ligger nattklubben Space, som er et kjent landemerke på Ibiza. Mange fortsetter festen her etter å ha vært på Ushuaia.

Åpningstider: Daglig kl. 18.00 – 24.00 (mai – oktober).

Adresse: Playa d’en Bossa 10, 17800 Ibiza

Web-adresse: http://www.ushuaiabeachhotel.com/en/theclub/

bar - Pacha IbizaPacha Ibiza

Pacha er Ibizas eldste og mest berømte nattklubb, og ligger i den nye bydelen «Ibiza Nova» i hovedstaden. Pacha eies av selskapet «Pacha Group», som har sitt hovedkontor på Ibiza. Nattklubbkjeden har mange filialer over hele verden – deriblant i USA, Østerrike, Tyskland, Egypt, Brasil og Russland. Pacha Ibiza regnes for å være en av verdens beste nattklubber, og er kjent for å ha svært profesjonelle DJ’s – som først og fremst spiller house-musikk. Pacha Ibiza arrangerer hvert år «DJ Award».

Nattklubben har fantastisk lyd-anlegg, stort dansegulv, VIP-rom, restaurant, takterrasse samt flere rom. Pacha Ibiza har kapasitet til å motta 3000 gjester, og interiøret er luksuriøst og eksotisk.

Åpningstider: Daglig kl. 24.00 – 07.00.

Adresse: Avenida 8 de Agosto, 07800 Ibiza by

Web-adresse: http://www.pacha.com/

bar - PrivilegePrivilege

Den spektakulære nattklubben Privilege er verdens største nattklubb, og har kapasitet til å motta hele 10.000 gjester. Nattklubben holder til i en høy bygning ved landsbyen San Rafael – halvveis mellom Ibiza by og San Antonio.

Privilege åpnet i 1993, og er kjent for å spille trance-musikk – i tillegg til house og electro. Hovedrommet er like stor som en flyhangar, og har scene der artister opptrer jevnlig. Her finnes dessuten svømmebasseng samt gigantiske storskjermer. Nattklubben har ellers 14 barer, flere mindre avdelinger samt utendørsterrasser.

Privilege arrangerer temafester hver dag, og noen de mest populære er «Supermartxe», «A State of Trance» og «El Row». Nattklubben er dessuten kjent for sitt fantastiske lys- og lydanlegg, og et besøk hit vil by på en uforglemmelig opplevelse.

Det går daglig gratis buss fra San Antonio, Ibiza havn og Playa d’en Bossa til Privilege.
Åpningstider: Daglig kl. 24.00 – 06.00 (sommersesongen).

Adresse: Urb. San Rafael, 07816 San Rafael

Web-adresse: http://www.privilegeibiza.com/

bar - amnesiaAmnesia

Nattklubben Amnesia åpnet i 1976, og er en av de eldste på Ibiza. Amnesia ligger nær landsbyen San Rafael – omlag 7 km nord for Ibiza by og 12 km øst for San Antonio. Nattklubben ble renovert senest i 2008, og har kapasitet til å motta 5000 gjester.

Nattklubben har 2 store rom, en mørk grotte samt hovedrommet med dansegulv som blir oversvømmet av lys når solen står opp. I øverste etasje finnes VIP-avdelingen – der man har flott utsikt over skaren av festglade mennesker som danser.

Amnesia er kjent for sine profesjonelle DJ’s, som spiller det beste av techno, house og trance. Stedet har også jevnlig live-konserter – i tillegg til skumparty-fester. Nattklubben er kjent for sitt flotte lasershow, sitt utrolige lydanlegg, og benytter også 2 «is-kanoner» – som med jevne mellomrom blåser kald luft over folkemassene på dansegulvet.

Amnesia ligger i nærheten av nattklubben Privilege, og disco-busser kjører hele natten mellom disse to klubbene og Playa d’en Bossa, Ibiza by og San Antonio.

Åpningstider: Daglig kl. 24.00 – 07.00 (sommersesongen)

Adresse: Ctra. Ibiza a San Antonio, 07816 San Rafael

Web-adresse: http://www.amnesia.es/