Hjem » Granada » Hotell Granada

Hotell Granada

Granada har et stort utvalg av hoteller og overnattingssteder for enhver smak, og man kan finne alt fra små familiedrevne hoteller til store internasjonale hotellkjeder. Hotellprisene er avhengig av beliggenhet, standard og årstid. Granada har mange rimelige og enkle pensjonater, hospitser og Bed & Breakfast. Foretrekker man derimot å bo på et 5-stjerners luksushotell, vil man også finne dette i byen.

Enten man skal bo i Granada for et par dager eller i flere måneder, har byen et godt utvalg av overnattingalternativer. Hotellene ligger stort sett spredt over hele byen, og de rimeligste hotellene ligger nær katedralen i sentrum samt i nabolaget Albaicín.

Mange turister velger å bo i det historiske sentrum av Granada, som er et flott alternativ for kulturinteresserte. Her har man kort avstand til de mange av byens historiske monumenter. I det historiske sentrum finnes hoteller i alle kategorier og prisklasser, og flere av overnattingsstedene er renoverte herskapshus omgitt av caféer, torg og brosteinsbelagte smug.

Granada har også blitt mer og mer populært for internasjonale kongresser, og i det nye området rundt kongressenteret utenfor sentrale Granada ligger det også flere hoteller. Dette området befinner seg ca. 20 – 25 minutters gange fra sentrum, og når det ikke er kongresser her, vil hotellene normalt tilby reduserte priser på overnatting.

Det har blitt populært å velge hotell som holder til i en historisk bygning – eksempelvis et kloster, slott, palass eller festning. I Spania kalles dette for «Parador», og i Granada ligger et Parador-hotell like innenfor Alhambra. Disse hotellene er oftest dyre og luksuriøse, og på grunn av stor pågang bør  man bestille rom flere måneder før avreise.

Noen populære hoteller i Granada:

 

alberoHotel Albero

Hotel Albero er et rimelig og enkelt 1-stjerners hotell som ligger ved elva Genil – ca. 5 km sørøst for Granada sentrum. Fra hotellet tar det kun 5 min. å kjøre med bil til byens største turistattraksjon Alhambra.

Hotel Albero har i alt 14 gjesterom, der alle er innredet i lyse farger. Rommene er rene, og er utstyrt med air-condition, bad med hårføner, TV, safe samt gratis trådløs internett-forbindelse.

Hotellet tilbyr ellers frokostservering (mot pristillegg), og er også behjelpelig med å organisere utflukter for sine gjester samt å bestille inngangsbilletter til Alhambra. Hotel Albero har engelsktalende personale.

Adresse: Avenida de Santa Maria de La Alhambra 6 – 1 C, 18008 Granada

 

carmenCarmen de la Alcubilla del Caracol Hotel

Dette lille sjarmerende hotellet ligger i bakken opp mot Alhambra, nærmere bestemt i distriktet Realejo. Hotellet er familiedrevet, og holder til i en historisk villa. Uteområdet består av hage og terrasse. Det 3-stjerners Carmen de la Alcubilla del Caracol Hotel har totalt 7 gjesterom og et tårn – fordelt over 3 etasjer.  Alle gjesterom har panoramautsikt over Granada og Sierra Nevada-fjellene. De fleste rom har i tillegg egen veranda eller utgang til hagen.

Hotellrommene er lyse og luftige, og innredet med antikviteter. Det er safe på alle gjesterom samt trådløs internett-forbindelse. Stedet har en trivelig og intim atmosfære, og herfra har man gangavstand både til Alhambra-komplekset og bysentrum.

Adresse: Calle del Aire Alta 12, 18009 Granada

 

1800Hotel Casa 1800

Casa 1800 er et 3-stjerners hotell som ligger i en bygning fra 1600-tallet i Granada sentrum. Fra hotellet er det kun 500 meter til Alhambra, og ca. 10 min. gange til byens katedral. Like i nærheten ligger den sentrale plassen «Plaza Nueva» – der man finner flere restauranter og tapas-barer.

Hotel Casa 1800  har i alt 25 rom og suiter – der alle er innredet i nøytrale farger og har luksuriøse møbler. Gjesterommene er utstyrt med TV, minibar, air-condition, eget bad med hårføner samt gratis internett-forbindelse. De fleste rom vender ut mot bakgården, men delux-rommene har noe utsikt til Alhambra.

Hotellet tilbyr fasiliteter som heis, døgnåpen resepsjon samt sykkelutleie.

Adresse: Calle Benalua 11, 18010 Granada

 

suitesSuites Gran Via 44

Suites Gran Via 44 er et luksuriøst og sentralt 4-stjerners hotell, som ligger kun 100 meter fra katedralen i Granada. Herfra har man kort avstand til alle byens fasiliteter, og fra gaten Calle Gran Via de Colón er det bussforbindelse til Alhambra.

Suites Gran Via 44 holder til i en delikat renovert bygning fra 1800-tallet, og egner seg både for barnefamilier og forretningsreisende.

Hotellet har 21 store suiter, der alle er innredet med separat spisestue, sittegruppe og fullt utstyrt kjøkken. Suitene har også balkong, safe, air-condition, TV, bad med hårføner, minibar og vannkoker/kaffetrakter.

Suites Gran Via 44 tilbyr fasiliteter som treningsrom, sykkel- og bilutleie, møterom samt døgnåpen resepsjon.

Adresse: Calle Gran Via de Colon 44, 18010 Granada

ac-palacioAC Palacio de Santa Paula, Autograph Collection

Palacio de Santa Paula er et 5-stjerners luksushotell som ligger midt i sentrum av Granada. Fra hotellet har man kort avstand til byens katedral samt til restauranter, barer og butikker. Hotellet er restaurert, og holder til i det historiske og verneverdige Santa Paula-klosteret fra 1500-tallet. Her finnes det også en vakker gårdsplass fra 1300-tallet. Fellesarealene har flott atmosfære med steingulv, takbjelker og antikke møbler.

AC Palacio de Santa Paula, Autograph Collection har 75 rom og suiter –  der alle er moderne innredet med varme farger på veggene. Gjesterommene har enten by- eller fjellutsikt, og er utstyrt med air-condition, TV, safe (pristillegg), minibar og bad med hårføner.

Hotellet har ellers gourmet-restaurant, café/bar, treningssenter, badstue, heis, 24 timers rom-service samt flerspråklig personale.

Adresse: Calle Gran Via de Colón 31, 18001 Granada